Een naschoolse oppas in huis halen is best slim!

Wie van jullie is er al bekend met de naschoolse oppas? Niet te verwarren met de naschoolse opvang natuurlijk ;). Nu de scholen weer volop bezig zijn levert dat ook -per direct- weer een uitdaging op voor de gezinnen waarin vaders en moeders allebei aan het werken zijn. Of dat dat nu de gehele week is, of maar een paar dagen in de week, er moet toch voor opvang gezorgd worden.

Naschoolse oppas doet meer dan alleen oppassen

Voor de hand ligt dat je je kind naar de naschoolse opvang doet. De meest voorkomende manier van de kinderen ‘onder de pannen hebben’ na schooltijd. En de meeste kinderen vinden het leuk omdat vaak ook hun vriendjes en vriendinnetjes op de naschoolse opvang zitten. Maar niet in alle gevallen is dat zo. Ik ken bijvoorbeeld een aantal vriendinnen van Lotte die naar de naschoolse opvang moeten maar daar he-le-maal niet blij mee zijn.

Stockfoto van oppas met kind door Evgeny Atamanenko

Lotte kan iedere dag na school gewoon naar huis komen, want ik ben altijd thuis. Maar als ik buitenshuis zou werken dan zou dat voor haar inhouden dat er voor na school een andere oplossing bedacht moet worden. Ik weet daarnaast dat ze graag thuis is en dat de naschoolse opvang niet echt een succes zou zijn voor haar. Vandaar ook dat ik verrast was door de naschoolse oppas van Charly Cares. Deze oppas doet namelijk meer dan alleen op de kinderen passen.

Wat doet deze naschoolse oppas nog meer?

De naschoolse oppas doet meer dan alleen op de kinderen letten. Allereerst haalt ze -uiteraard- de kinderen van school. Verder doet ze leuke dingen met de kinderen, maar ook dat is niet uitzonderlijk voor een oppas. Wat ik wel bijzonder vind aan de oppasservice die ze bij Charly Cares bieden is dat deze oppas je kind ook helpt met het huiswerk én zorgt voor een lekkere maaltijd op tafel.

De twee laatstgenoemde werkzaamheden van deze oppas vind ik zelf echt enorme aanvullingen op het ‘standaard’ pakket wat we kennen van een oppas. Het zorgt niet alleen voor een normaal gezinsleven na school, maar het verlicht ook nog eens de druk op het gezin zelf.

Als je zelf hele dagen werkt dan is de druk in het gezin hoog

Als je zelf de hele dag werkt, en je partner ook, dan moet er nog vanalles gebeuren als je je kind van de naschoolse opvang ophaalt. Een naschoolse oppas biedt dan uitkomst.

De situatie van de naschoolse opvang

Stel je deze situatie even voor.

Je hebt de hele dag keihard gewerkt voor je baas. Met een beetje geluk is het een uur of 18.00 voordat je klaar bent met je werk en door de file heen geploeterd bent. Nét op tijd om je kind op te halen van de naschoolse opvang. Je kind heeft honger en jullie ook. Er moet alleen nog wel eten gekookt worden. Ben je niet zo goed in organiseren dan heb je zelfs misschien nog wel de pech dat je eerst nog boodschappen moet doen. Blegh. Afijn, eten gekookt en met zijn allen aan tafel. Eten je kinderen goed? Fijn! Maar vergeet even niet dat dit in de meeste gevallen niet zo is, veel kinderen doen nogal lang over hun avondeten.

Voor je het weet is het 19.00 (dan heb je al geluk!), moet je kind nog douchen en wil hij of zij ook graag nog even een spelletje met je spelen. En dan wordt het ineens weer een race tegen de klok om ze op tijd op bed te hebben. Samen kroelend op het kinderkussen lees je een verhaaltje voor. Dan roept je kind ineens dat het wat werk van school had meegekregen. Helemaal vergeten te vermelden en nu niet af dus! Waarschijnlijk is dit meer regel dan uitzondering en geloof me ‘been there, done that’.

De situatie met een naschoolse oppas

Met een naschoolse oppas kan dat zomaar heel anders gaan. Stel je -met deze oppasservice– je deze situatie even voor.

Je hebt keihard gewerkt voor je baas. Je bent blij dat de dag erop zit en kan om 18.00 -door de file heen geploeterd en al- de voordeur van je eigen huis open doen. Je partner komt ook net thuis. De kinderen komen joelend op je afgerend, ze zijn blij dat je thuis bent! Als je de keuken in komt dan komt je een heerlijk aroma tegemoet. Het eten is zo ongeveer klaar en de kinderen vertellen trots wat ze allemaal gedaan hebben met jullie oppas die ze van school gehaald heeft. Ze hebben meegeholpen met eten koken! Oja, en ze hebben ook alvast die kijkdoos gemaakt die ze van de juf thuis moesten maken. Samen met de naschoolse oppas.

Jullie zwaaien samen de oppas uit, gaan relaxed aan tafel en er wordt honderuit gekletst over de dag. Daarna nog even een spelletje doen samen, lekker douchen en hop hop naar bed. Heerlijk loom lig je samen op het kindermatras te geinen. Je leest nog even een verhaaltje voor te lezen en sluit samen de dag af. Daarna is jouw avond begonnen en heb je nog lekker wat tijd voor jezelf!

Goed. Misschien is het ietwat gechargeerd ‘but you catch my drift’. Ik zou het wel weten!

Conclusie

Met een naschoolse oppas die nét wat meer doet dan een gewone oppas creëer je veel meer rust in je gezin. Je kan meer van elkaar genieten, iedereen is gezelliger én er blijft tijd over voor andere dingen. Dat is wel wat waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven