Nationale Pannenkoekdag en de lekkerste pannenkoeken recepten

In de hectiek van het leven van een werkende moeder is het soms lastig om de tijd te vinden voor familie, ten minste, dat is mijn ervaring. Een eigen zaak, 2 jonge kinderen waarvan 1 op school en de ander bijna… een sportclubje, huiswerk, vriendjes en ga zo maar door. De aandacht voor opa en oma moet dan ook echt op de kalender gezet worden want anders bestaat de kans dat dat er bij inschiet. Daarom vind ik de Nationale Pannenkoekdag ook zo’n leuk initiatief.

Nationale Pannenkoekdag en lekkere pannenkoekenrecepten

Jammer dan ook dat ze bij ons op school (nog) niet meedoen aan de Nationale Pannenkoekdag. Op 15 Maart aanstaande is het weer zo ver en dit keer doen er al ruim 470 scholen mee aan dit festijn. Het leuke ervan is dat het motto van deze dag ‘Bak mee voor ouderen’ gedurende deze dag alle ouderen in Nederland in het zonnetje wil zetten met zelfgebakken pannenkoeken. Je mag op sommige scholen zelfs opa en oma uitnodigen!

Het is een eeuwenoude traditie die is overgewaaid uit Engeland, Ierland en Australië. Tefal en Koopmans hebben de introductie hier in Nederland verzorgd. Alhoewel de traditie in de andere landen zijn oorsprong vindt vanuit de vastenperiode wordt het hier meer neergezet als een feestelijke dag met (wat mij betreft) een mooi maatschappelijke tint. Het is goed om op school dit soort festijnen te houden en de kids te laten voelen hoe dankbaar het is om iets voor een ander te doen. Ook dat hoort bij de algemene ontwikkeling van onze kinderen toch?

Grappig om te horen is ook dat iedere school er weer zijn eigen draai aan geeft. Op sommige scholen worden de opa’s en oma’s dus uitgenodigd maar weer andere scholen houden het pannenkoekfestijn bijvoorbeeld in een verzorgingshuis. Dat vind ik persoonlijk nog veel mooier. Met regelmaat gaat onze jongste, die een aantal ochtenden naar het kinderdagverblijf gaat, met haar groepje naar het verzorgingshuis bij ons in het dorp. Prachtig vinden ze dat. Niet alleen de kleintjes, maar ook de ouderen natuurlijk. Dat is toch ‘2 vliegen in één klap’? Zo mooi dat de ouderen die vaak veel alleen zijn en nog maar weinig familie zien, op deze momenten extra verwend worden.

Naast het pannenkoekfestijn is er nu ook nog een fotowedstrijd waar je aan mee kan doen, ook als je school niet meedoet aan het festijn. Stuur een leuke, originele foto in waarin jong en oud samen te zien zijn en geef aan waarom deze oudere het juist verdient om in het zonnetje gezet te worden. Er zijn leuke prijzen te winnen!

Wil je meer informatie over de Nationale Pannenkoekdag? Lees dan gerust verder op hun site, of bekijk bijvoorbeeld alle inzendingen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven