Voordelen van het slapen op een natuurlatex matras

Dat een goed matras belangrijk is voor een goede nachtrust én kan voorkomen dat je lichamelijke klachten krijgt door een verkeerde slaaphouding, dat weten we vast allemaal wel. Maar er zijn zoveel verschillende soorten matrassen! Eén van die soorten is een natuurlatex matras.

We vertellen je hier graag meer over. Hoe wordt natuurlatex gemaakt, waarom biedt een natuurlatex matras voordelen en wat is dan het verschil tussen latex en natuurlatex? Is het geschikt voor mensen die last hebben van allergieën? En is natuurlatex duurzaam te noemen?

natuurlatex matras

Wat zijn de voordelen van een natuurlatex matras?

Natuurlatex biedt veel voordelen. Even in het kort zijn dat:

 • Het is een natuurlijk (organisch) product en is duurzaam
 • Natuurlatex is van nature antibacterieel
 • Natuurlatex is schimmelwerend en daarmee zit het met de hygiëne wel goed
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Biedt uitstekende ondersteuning voor je rug en nek en biedt dus veel comfort
 • Biedt tegendruk bij zwaardere belasting
 • Is zeer elastisch en soepel en zal zich daarom goed naar je lichaamshouding vormen
 • Beweegt je partner? Dan vangt dit matras zijn beweging op en heb jij daar geen last van!
 • Heeft een lange levensduur en is ook daarom duurzaam te noemen
 • Een mooie aanwinst voor in de slaapkamer dus!

Volledige natuurlatex matrassen van allnatura bieden al deze voordelen. Het bedrijf allnatura kenmerkt zich door met hart en passie voor de natuur producten te ontwikkelen die passen binnen een gezonde leefomgeving.

Met de organische natuurlatex matrassen vergroot je dan ook je slaapcomfort door een fijne slaaphouding, waarbij je op de juiste punten zult worden ondersteunt.

Ongeacht wat jouw slaaphouding ook mag zijn. En dat ook de hygiëne van groot belang is voor je gezondheid hoeven we waarschijnlijk niet eens te noemen. We zullen de voordelen hier verder in het artikel uitgebreider bespreken!

Wat is het verschil tussen latex en natuurlatex?

Latex kan zowel natuurlatex zijn al synthetische latex. Bij de laatste heeft men de latex gemaakt uit aardolie. Natuurlatex wordt gemaakt uit rubbermelk en valt daarmee onder biologische- of organische matrassen.

Rubbermelk is het sap wat men wint uit de rubberboom. Dit doet men door inkepingen te maken in de schors, waarbij de ‘melk’ door de kleine openingen naar buiten loopt en op die manier opgevangen kan worden.

Uiteraard moet men met die inkepingen uitkijken om zo de boom niet te beschadigen. De inkeping zal vanzelf weer sluiten waardoor de boom vaker ‘melk kan geven’. Het is dus zeker een duurzaam product.

Heeft slapen op een natuurlatex matras voordelen voor je rug?

Jouw rug zal heel blij zijn met een organisch matras van natuurlatex. Het krijgt immers de juiste ondersteuning op die plekken waar het nodig is.

Het matras is dusdanig elastisch dat het zich volledig aanpast aan jouw slaaphouding. En als de belasting zwaarder wordt, dan zal het matras juist tegendruk geven. Waardoor het juist daar druk verlagend werkt. Met andere woorden: het comfort is voor jouw rug heel groot.

Misschien deel je je slaapkamer en dus ook je bed wel met een partner. Dan herken je vast ook het probleem dat je partner maar ligt te draaien en jij daar iedere keer weer last van hebt. Dit matras zal de bewegingen echter opvangen en daardoor zal jij er veel minder van merken. Lekker toch!

Hygiënisch en anti-allergisch

Wat het comfort nog groter maakt is het feit dat een natuurlatex matras anti-allergisch is. Heb je last van allergieën, dan is dit een groot pluspunt. Ook dat komt uiteraard het comfort ten goede.

Waarschijnlijk zal je al meer zaken in je slaapkamer hebben aangepast om zo min mogelijk last van deze allergieën te hebben. Een natuurlatex matras kan dan een mooie aanvulling zijn. Huisstofmijt zal zich niet in het matras nestelen, namelijk.

Dit is om de simpele reden dat ze er niks te eten kunnen vinden. En dat is nog niet alles, want ook bacteriën of schimmels zullen niets hebben aan natuurlatex als voedingsbodem. Gunstig voor jou, want zo is de hygiëne in je slaapkamer nog meer gewaarborgd.

Heeft een natuurlatex matras een lange levensduur?

Dit organische matras heeft zeker een lange levensduur. Men gaat uit van een gemiddelde levensduur tussen de 7 en 10 jaar. Gelijkwaardig aan andersoortige matrassen dus.

Is dit matras goed te onderhouden?

Bij het kiezen van een matras kijk je vast ook naar het onderhoud van het desbetreffende product. Hoe zit dit bij een natuurlatex matras?

Natuurlatex is heel onderhoudsvriendelijk. Natuurlijk kan je wel je matras extra beschermen door een molton te gebruiken en eventueel een matrasbeschermer. Keer regelmatig het matras en lekker luchten is ook aan te bevelen voor een fijne hygiëne. Maar dat geldt natuurlijk voor ieder matras.

natuurlatex matrassen basic instapmodel

Waaruit bestaat een natuurlatex matras?

Natuurlijk een open deur: uit natuurlatex. Nu moet je wel even opletten want er zijn ook matrassen die gebruik maken van een combinatie van synthetische latex en natuurlatex. Kies je een natuurlatex matras van 100 procent natuurlatex, dan heb je een natuurlijke vulling.

Deze matrassen bestaan uit miljoenen kleine belletjes. Hierin zit een luchtkamersysteem. Bij bewegingen zal dit lucht uit je matras geperst worden én vervolgens weer naar binnen gezogen worden. Hierdoor zal er steeds lucht verplaatst worden waardoor ophoping van vocht, warmte (en dus geurtjes) niet zal ontstaan. En de hygiëne vaart er wel bij.

Hoe kies je de beste matras die past bij jouw slaaphouding?

Een matras kiezen kan een hele klus zijn. Wat tips kan je vast wel gebruiken als je een nieuw matras gaat kopen. Let dan op de volgende punten:

 • Natuurlijk de juiste maat voor jouw bed (ervan uitgaande dat de lengte van je bed perfect is voor jouw lichaam…)
 • Welk materiaal wil je? Lees je goed in wat de voor- en nadelen zijn of laat je goed informeren.
 • Welk soort materiaal je kiest hangt ook af van hoeveel je zweet, of je het snel warm of koud hebt en bijvoorbeeld of je last van allergieën hebt
 • Wil je een duurzaam matras?
 • Hoe slaap je? Dit kan invloed hebben op de hardheid van je matras.
 • Worden rug en nek goed ondersteund?
 • Hoeveel je weegt!

Een gezonde nachtrust

Een mooie slaapkamer is natuurlijk fijn, maar zal nog niet meteen een gezonde nachtrust garanderen. Een goed matras is daarbij van groter belang! Zorg dan ook dat je goed nadenkt over het kopen van een matras, zodat je lekker en gezond slapen kunt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven