Natuurlijke vitamines als boost in herfst en winter

Wie mij kent weet dat ik niet zo van de toevoegingen ben als het om vitamines of iets dergelijks gaat. Maar na een maand lang futloos door het huis te hebben gezwabberd ben ik nu toch aan natuurlijke vitamines begonnen en ik moet je zeggen dat ik me inmiddels weer een stuk beter voel.

Nu is het natuurlijk zo dat je -als je een maand lang geen energie hebt en aan het kwakkelen bent- het ook wel weer tijd wordt dat je een beetje opknapt natuurlijk. Maar pas de laatste paar dagen voel ik me echt weer wat beter.

En ik denk dan ook zeker dat deze natuurlijke vitamines daarbij geholpen hebben, samen met mijn dagelijkse gembershotje.

natuurlijke vitamines

One gembershot a day keeps de doctor away

Zo’n gembershotje kickt erin en proeft mega gezond, dus die zal ook wel meehelpen denk ik dan. Samen met de natuurlijke vitamines die ik nu slik heb ik volgens mij de perfecte cocktail te pakken om in de herfst mezelf een flinke boost te geven.

Omdat mijn herstel maar niet op de natuurlijke manier wilde vlotten ben ik blij dat ik met deze vitamines gestart ben. Ook al denk ik altijd dat het ook zonder moet lukken door gewoon gezond te eten.

Natuurlijke vitamines in druppelvorm

De vitamines die ik momenteel gebruik zijn in druppelvorm. Ideaal wat mij betreft. Ik ben namelijk niet zo van de pilletjes. Ik slik ze wel als het nodig is, maar écht makkelijk gaat dat niet. Vandaar ook dat de druppels me een stuk beter afgaan.

Iedere ochtend maak ik een gembershot (of soms voor een paar dagen tegelijk) in mijn slowjuicer en meng ik daar mijn 100% natuurlijke vitamines door. Door het handige doseersysteem kan ik precies afmeten hoeveel druppels ik erdoor doe.

De gembershot zelf maak ik nogal ‘sterk’, met veel gember erin dus. Ik vind dat lekker, maar verder kan niemand hier in huis het wegkrijgen. Door de vitaminedruppels er door te mengen is mijn shotje ineens veel zachter. Een win-win dus volgens mij.

Zo drinken ze een gembershotje, mét extra vitamines.

Tip: hier vind je de vitamines die speciaal geschikt zijn voor kinderen

Wil je zelf ook een gembershotje maken?

Hier volgt het recept voor de gembershot die ik maak. Super simpel!

Wat heb je nodig? 2 sinaasappels, 1 citroen en ongeveer 100 gram verse gember

Heb je een slowjuicer? Dan schil je de sinaasappels, de citroen en de gember snij je de boel in stukken en pers je alle sap eruit met je slowjuicer.

Heb je geen slowjuicer maar wel een blender? Dan doe je de sinaasappels, de citroen en de geschilde gember in de blender. Nadat je een tijdje ‘geblenderd’ hebt kan je -voordat je het sap gaat drinken- deze bijvoorbeeld nog even zeven om de stukjes eruit te halen.

vitamine druppels natuurlijk

Ondersteuning van je weerstand met vitamines die 100% natuurlijk zijn

Waarom ik gekozen heb voor 100% natuurlijke vitamines? Eigenlijk is het een heel logische keuze vind ik. Je kiest voor een supplement omdat je je gezondheid wilt ondersteunen. Dan doe je dat -wat mij betreft- met volledig natuurlijke producten.

En ja, dat kan misschien ook wel met alleen groente en fruit, maar dat is toch een stuk lastiger. Ook al eten wij gezond, zo nu en dan heeft je lijf gewoon wat extra ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld in tijden van stress, of als het weer slechter wordt en je weerstand even niet optimaal is.

Daarnaast voelde ik me de afgelopen maand helemaal niet lekker genoeg om ook nog eens veel tijd bezig te zijn met mijn eten. Op deze manier heb ik mijn ideale mix gevonden.

Gewoon lekker gezond eten zoals we altijd al doen, en op het moment dat het nodig is (voor mij is dat gedurende de herfst en de wintermaanden) even wat natuurlijke vitamines erbij ter ondersteuning.

Vitaminfit druppels, natuurlijke vitamines ter ondersteuning

VitaminFit wil bijdragen aan een gezonde levensstijl met 100% plantaardige voedingssupplementen, zonder toevoegingen. De vitamines zijn vloeibaar ontwikkeld op basis van 100% natuurlijke planten- en kruidenextracten met een hoog gehalte aan werkzame stoffen, zonder gluten, lactose of toegevoegde suikers.

De vloeibare extracten worden daardoor zeer goed opgenomen door het lichaam. Ideaal in te nemen door voeding, een drankje, of puur op een lepeltje. De laatste variant vind ik zelf wat minder 😉 , ik meng toch het liefst met bijvoorbeeld een beetje sinaasappelsap, mijn gembershotje of een smoothie.

De druppels zelf lijken een beetje olie achtig en blijven in mijn sinaasappelsap drijven. Ik roer even een klein beetje door met een lepeltje en dan proef je er helemaal niets van. Ik gebruik momenteel zelf de vitamine C en heb ook nog multivitamine staan.

Wil je meer weten over deze natuurlijke vitamines, kijk dan eens op de website van Vitaminfit. Met de kortingscode mamsatwork15 krijg je 15% korting op jouw portie natuurlijke vitamines tot 20 November 2022.

Een gezonde keuze voor jezelf en de wereld

Naast dat de producten zelf 100% natuurlijk zijn, zijn trouwens ook de verpakkingen van dit merk van gerecycled materiaal en zelfs de opvulkorrels in het pakketje zijn van plantaardig zetmeel! Als dat geen bijdrage aan een betere leefomgeving is, dan weet ik het ook niet meer.

Door op deze manier bewust te kiezen voor een bepaalde leverancier help je ook weer mee aan een betere leefomgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven