Natuurwijzer: wil jij ook met je kinderen de sporen in de natuur ontdekken?

Zodra we de auto hebben geparkeerd, het eerste bospad in slaan klinkt het ”is het nog ver?” Onze jongste dochter is liever lui dan moe. Niet handig als de rest van het gezin wel van wandelen in de natuur houdt. Haar oudere broer en zus zijn er al vandoor. Op avontuur. Jongste kijkt bedenkelijk. Ik tover een extra attractie uit de rugzak, ‘de Natuurwijzer’. ”We gaan op sporenjacht. En jij mag de kaart vasthouden!” Haar ‘zere benen’ zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Dit is spannend.

 

Spelenderwijs leren over de natuur

Oudere broer en zus komen nieuwsgierig kijken. De kaart ‘Natuurwijzer Sporen’ wordt uitgebreid bestudeerd. Druk overleg wie wat gaat doen. Jongste houdt de kaartIMG_2405 vast en broer en zus gaan speuren. Al snel hebben ze een dennenappel waar door een dier aan gesnoept is, gevonden. Een specht misschien? Ook zien ze ‘hertenpoepjes!’ Er wordt met stokken in een flinke hoop paardenpoep geprikt. Wat heeft het paard gegeten? Hooi natuurlijk! Een gewone wandeling wordt zo al snel een spannend avontuur. Spelenderwijs steken ze heel wat op over de natuur.

Overal waar een dier komt laat hij een spoor achter. Dat kan een pootafdruk in de modder zijn, een stukje haar aan het prikkeldraad of gewoon een keutel in het gras. Aan de hand van het spoor dat een dieIMG_2413r heeft achter gelaten, kunnen kinderen zien welk dier het is geweest. En dat maakt het zoveel leuker om de natuur in te gaan. Een zandweggetje, een bospad, een modderpoel of gewoon het strand, zijn vaak de beste plekken om pootafdrukken te vinden. En ligt er een vers pak sneeuw, dan is het vinden van pootafdrukken een koud kunstje.

Natuurwijzer bestellen?

Wil jij ook met je kinderen de sporen in de natuur ontdekken? Je kunt de kaart bestellen voor nog geen 4 euro inclusief BTW. Normaal gesproken betaal je € 5,95, let op dit is wel een tijdelijke aanbieding! In deze serie ‘Natuurwijzers’ is er ook een ‘Natuurwijzer Tuin’ in dezelfde prijs categorie. En om het rijtje helemaal compleet te maken, is er ook nog een Natuurwijzer sporen-voorzijde‘Speurzoekersfeestje’ en een ‘Speurzoekerspakket’. Hiermee ontdek je het leven op het strand en word je een echte strandjutter! ‘Speurzoekersfeestje’ en het ‘Speurzoekerspakket’ zijn verkrijgbaar voor
€ 7,50.

 

 

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven