Nederland staat weer op zijn kop

Nederland staat weer grotendeels op z’n kop. Sinterklaas zet weer voet op de bodem van ons koude, maar oh zo gezellige, Holland om menig kindergezichtje te laten stralen. Pepernoten, warme chocolademelk en geschenken mogen niet ontbreken in aanloop tot 5 december.  Wat zeker ook niet aan “onze” traditie mag ontbreken is het zetten van je schoentje. Wie wist dat het “schoen zetten” al een traditie is van tenminste de 15e eeuw? Destijds stond het kinderschoentje niet bij de haard, maar in de kerk voor de allerarmsten. De rijken vulden de kinderschoentjes om het vervolgens uit te delen op 6 december, de officiële sterfdag van de Heilige Nicolaas.

De tegenwoordige tijd is natuurlijk anders. Kinderen zetten hun schoentje thuis, eventueel bij de haard, in de hoop dat piet ’s nachts het huis bezoekt om ook hun schoentje te vullen met iets lekkers of iets leuks.  De schoenen worden door de kinderen gevuld met een wortel, appel of wat hooi en de aller-aller- aller mooiste tekening van de kinderen, die ze vol trots aan sinterklaas willen geven. Sommige tekeningen zijn té mooi om niet te bewaren. Als kinderen zo druk zijn geweest met hun project wil je als ouder een leuke manier vinden om deze tekening te bewaren. Wij hebben daar de perfecte oplossing voor gevonden. 

De tekening voor Sinterklaas laten bedrukken op een beker! Dit kan een kleurplaat zijn, een eigen ontwerp, een verhaal of gedicht. Niets is te gek, alles kan geplaatst worden.  Bij Gift & Gadget ben je gegarandeerd van een unieke mok, want 1 garantie kunnen ze geven: Geen enkele beker is hetzelfde!  

Omdat ze van kleine prijsjes houden hebben ze besloten dat deze eigen ontworpen sinterklaas beker, gevuld met pepernoten, tussen 19 november en 5 december  voor slechts € 4,99 te bestellen is. Een leuker cadeautje is er toch niet? Wil je ook een leuke beker bestellen of een ander leuk sinterklaas geschenk? Ze hebben de leukste geschenken voor je op een rij gezet. Niet alleen voor kinderen, ook voor de volwassenen!

 

 

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven