Nederlandse mannen en hun profiel, voldoet jouw man ?

Only for Men deed onderzoek naar de Nederlandse man en zijn gewoontes. Er deden 1342 Nederlandse mannen aan dit onderzoek mee en Only for Men zette de resultaten eens even goed op een rijtje.

nederlandse mannen

Mannen en mode

De Nederlandse man gaat op zijn vrouw af als het over mode gaat. Hij gaat het liefst met haar de stad in (als het dan toch moet 😉 ) en laat zijn kledingkeus door zijn vrouw beïnvloeden. In ieder geval… 75% van de Nederlandse mannen doet dat. De overige 25% kijkt een beetje naar zijn vrienden en doet verder wat hij zelf wil.

Zijn favoriete item bij het shoppen zijn de schoenen. Nederlandse mannen hebben gemiddeld 4 – 6 paar schoenen staan, waarbij de nette schoenen het populairst zijn maar op de voet gevolgd worden door sneakers.

Nederlandse mannen zijn niet ijdel

Dat wisten we al denk ik. De Nederlandse man staat in de ochtend ongeveer 5 minuten voor de spiegel. Ook al staan baarden voor mannelijkheid… geen haar op het hoofd van 60% van de mannen die erover peinst om een baard te laten staan. Dus ook al is een baard in bij de hipsters, de Nederlandse man is er geen fan van.

Hoewel het dus soms wel lijkt dat de moderne man niet meer weet hoe een scheermes werkt, zorgt 60% van de mannen voor een volledig glad geschoren gezicht. Slechts 7,8% laat een echte volle baard staan en ongeveer 20% heeft een stoppelbaard. De échte hipster weet zich mét scheren een nog mooiere baard aan te meten door precisiewerk aan te meten, chapeau!

Nederlandse mannen en sex

De meerderheid van de mannen wisselt het initiatief in bed af (> 50%) òf neemt zelf het initiatief (32,6%). Maar een klein de Nederlandse mannen volgt het initiatief van zijn vrouw, de omgekeerde wereld van het kleding shoppen blijkbaar.

Nederlandse mannen houden overigens wel van lichamelijk bezig zijn. 65% geeft aan dat sport op de to-do list staat.

De culinaire trekjes

Biefstuk staat op nummer één, maar ook stamppot met worst wordt zeer gewaardeerd. Nederlandse kost gaat er bij de Nederlandse mannen dus goed in. Friet met frikadel en superfoods staan niet zo heel erg hoog op de lijst als het over eten gaat. Die laatste combineren overigens ook niet zo goed met de favoriete drankjes van de mannen, zijnde zwarte koffie en bier. Opvallend is overigens wel dat > 20% van de Nederlandse mannen aangeeft helemaal geen alcohol te drinken. Die ken ik niet 😉 .

Na een culinair hoogstandje neemt de man op het toilet graag onder het genot van een scheurkalender met levensspreuken afscheid (ruim 43%) van de restjes, gevolgd door het het nieuws via zijn mobiel (ruim 36%).

Dusss…

Nu jij… voldoet jouw man aan het profiel van de Nederlandse mannen? Voldoet hij niet, dan zijn we natuurlijk nieuwsgierig waarin hij afwijkt 🙂 . Let us know!

2 gedachten over “Nederlandse mannen en hun profiel, voldoet jouw man ?”

  1. Haha helemaal typisch! In ieder geval is mijn Colombiaanse vriend helemaal het tegenovergestelde van de Hollandse man dus dat klopt in ieder geval 😉

    1. Joyce van de Pas
      Joyce van de Pas

      Dat is dan in ieder geval iets dat klopt… van een hoop vrouwen heb ik inmiddels begrepen dat er niets klopt vande Nederlandse man en dat lijstje 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven