Spelen en ontdekken in NEMO Science Museum in Amsterdam

“Wat gaan we vandaag doen?” Ze zijn nog niet aangekleed of mijn kids kijken me vol verwachting aan. De verveling heeft bij week 4 van deze zomervakantie al toegeslagen. Tij om er op uit te gaan met de kinderen. “We gaan naar Amsterdam!” Er valt nog geen enthousiasme, laat staan actie om zich aan te kleden, te bespeuren. “Ja, maar wat gaan we dan doen?” Ik vertel over het NEMO Science Museum. Ze kijken bedenkelijk. Jongste dochter is blij dat zij bij oma gaat logeren. Wetenschap staat niet boven haar ‘favourite things to do list’. Als ik oudste dochter en zoonlief vertel dat Nemo nu met Lego te maken heeft, slaan ze om. Met de persuitnodiging van Lego op zak, gaan we op pad.

NEMO

NEMO: een geweldige plek voor kinderen!

De treinreis naar Nemo is al een belevenis op zich. In Amsterdam aangekomen kijken ze hun ogen uit. De rondvaart die we maken, we worden pas rond lunchtijd verwacht in NEMO, is iets te lang voor mijn ondernemend stel. In NEMO kunnen ze de schade lekker inhalen. Wat een geweldige plek voor kinderen! Het is bijna jammer dat ik mag gaan luisteren naar een perspresentatie van Lego over deze Lego producten die speciaal in de spotlights staan dit najaar, terwijl mijn kinderen onder begeleiding het museum alvast verkennen.

Glunderende gezichten bij de Lego in Nemo

Gelukkig is hetgeen dat verteld wordt bijna net zo boeiend als de wondere wereld van NEMO. Met een lezing van Carijn Donia wordt het belang van creatief spel duidelijk. Kinderen leren zo veel door te spelen. Lego haakt daar mooi op in. Want hoewel er altijd voorbeelden bij de speelsets zijn, hebben kinderen de vrijheid om te bouwen wat ze maar willen.

Zo leren ze plannen, voelen ze dat ze controle hebben over hun eigen acties en leren ze met emoties omgaan (blijdschap als iets lukt, teleurstelling en frustratie als het anders uitpakt). Nu hoeven de marketingmensen van Lego mij helemaal niet meer te overtuigen van de vele voordelen van dit speelgoed. Dat doen de producten zelf wel. De glunderende gezichten van mijn kinderen bij het zien van de goodie bags die ze na afloop van de presentatie meekrijgen zeggen mij genoeg.

DSCN7193

Nemo, wetenschap en technologie

We duiken nog even NEMO in, om de wereld van wetenschap en technologie te ontdekken. NEMO is het grootste science center van Nederland en is dus voor iedereen die nieuwsgierig is. Er zijn vijf verdiepingen met tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops. We kneden kynetisch zand, we bouwen een brug, wekken een orkaan in een fles water op, zien een vermakelijke kettingreactie (met heel veel potentiele energie) en bekijken een 3Dfilm over ons heelal.

10306561_729777320422867_1095698060393597383_n

We kunnen ons nog wel uren vermaken in Nemo, maar de tijd is op. Een mooie ervaring rijker gaan we naar huis. Waar mijn kinderen nog twee weken lang elke dag onbeperkt creatief mogen spelen. Al dan niet met Lego.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven