Neon nagellak, met tips voor gezonde en opvallende zomerse nagels

Ik heb een chronische to-do lijst. Kan ik één ding schrappen, dan komen er wel weer twee nieuwe bij. Ook persoonlijke hygiëne vind je (ergens) in de lange lijst terug. Benen scheren, wenkbrauwen bijwerken, snor verwijderen… Alsof werk én huishouden nog niet genoeg drukte opleveren. Misschien kan jij je er niks bij voorstellen, maar dan schieten mijn eigen cosmetische momentjes er wel eens bij in. Het vijlen van mijn nagels bijvoorbeeld, schiet er nog wel eens bij in. Het wordt dan ook tijd voor een echte voorjaarsschoonmaak. Van mijn nagels welteverstaan. En met de neon nagellak van Hema wordt dat gelukkig een kleurrijk feestje.

Mooie nagels zijn gezonde nagels

Je nagels, die kan je voor van alles gebruiken. En hoe langer ze zijn, hoe nuttiger ze worden. Hoe vaak moet jij een strakke knoop lospeuteren omdat de nagels van manlief nu eenmaal niet lang genoeg zijn? Herkenbaar? Helaas lijden je nagels wel onder al die activiteiten. Wil jij je nagels gezond en sterk houden? Dan zijn deze tips wat voor jou!

Lees ook: Echt óveral je nagels lakken met deze nagellakhouder

Use protection

Het klinkt nogal voor de hand liggend: bescherm je nagels. Vooral de eerdergenoemde huishoudelijke taken zorgen ervoor dat je nagels heel wat moeten doorstaan. Schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor je huid én nagels. En het oog wil ook wat: om afgescheurde nagels te voorkomen kan je dus ook tijdens het tuinieren je handen beschermen en tuinhandschoenen dragen.

Meer dan luxe: een manicure

Misschien zie jij het vooral als luxe, of een stukje verwennerij. Of misschien heb je het zelfs nog nooit gedaan: een manicure. Dat is echt meer dan alleen een beetje optutten. Een goede manicure is verzorgend voor de nagels én nagelriemen. En dat het toevallig nog ontspannend is ook, is toch alleen maar mooi meegenomen? Verzorg je je nagels toch echt liever zelf? Dan hebben we nog wat meer tips voor je, waaronder de toffe neon nagellak van Hema!

Hydrateren: ook voor nagels een must

Heel belangrijk voor gezonde nagels (en een gezond lijf in het algemeen) is hydrateren. Vooral het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen kunnen je handen, nagels en nagelriemen doen uitdrogen. Gebruik vochtinbrengende crème of lotion om nagels en nagelriemen te hydrateren. Je kan ook Marokkaanse Arganolie gebruiken.

Je nagels op dieet

Voeding bepaalt hoe gezond ons lichaam is. Dus dat geldt ook voor je nagels! Als je sterke en gezonde nagels wilt hebben, eet dan voedsel dat vol zit met vitamine D, Calcium en Zink. Groenten en fruit, eieren en melk bijvoorbeeld.

Lak… met mate!

Hoewel nagellak er natuurlijk tof uit ziet, is het niet echt gezond voor je nagels. Het richt in ieder geval minder schade kan, als je je nagels tussen de lakbeurten door ook maar even laat bijkomen. Hoe verleidelijk het ook is om er meteen weer een leuk kleurtje op te smeren! Hebben jouw nagels weer even rust gehad? Dan mag je weer! En we hebben er nu een heel tof nagellakje voor gevonden.

neon nagellak

Neon nagellak: laat je nagels shinen

Afgelopen jaar waren de basic kleurtjes het helemaal in nagellak land. Hoewel sommige vrouwen zich niet door trends laten beperken en gewoon lekker los gaan qua kleur en lengte. You go girls! Toch is er dit jaar een hype in de modewereld waar we maar al te graag aan meedoen. Neon nagellak is het namelijk helemaal. Geen nude of basic kleuren meer. Deze zomer lakken we onze nagels in opvallende, felle neon tinten. Bij Hema hebben ze een neon nagellak lijn gestart. We like! De neon nagellak van Hema is verkrijgbaar in de kleuren oranje, fuchsia, groen, roze, paars en geel. En wil je graag ook mooie voorjaarsvoeten? Dan lak je gewoon nog tien nageltjes extra!

Lak aan grijze muizen

Ben jij een kleurrijk type en druk je dat ook graag met je nagels uit? Dan is de neon nagellak van Hema echt een aanrader. Er zitten zes verschillende kleurtjes in deze limited edition nagellak lijn. Bovendien is er een basecoat, die je nagels beschermt, en een topcoat die een mooi glanzend effect oplevert. Wil je het ultieme neon effect, gebruik dan ook echt deze basecoat. En voor het beste resultaat breng je twee laagjes neon nagellak aan!

Vind je de kleuren toch iets te heftig voor naar je werk? Dan kan je ze misschien beter bewaren voor feestjes. Of lak slechts één nagel in de felle neon kleur en geef de rest een wat natuurlijkere look. Hoewel wij zouden zeggen: doe maar lekker gek. Dit jaar kan het, misschien zitten we volgend jaar wel weer ‘vast’ aan neutrale kleuren…

Lees ookEen kalknagel, wat kan je daar aan doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven