Keel- en neusamandelen eruit bij dochter en buisjes erin, brrrr.

Keel- en neusamandelen eruit, buisjes erin. Tja, er staat eind september heel wat op de planning voor ons dametje. Maar het is echt nodig. Na de hoortest in het ziekenhuis bleek dat ze slechts 40% hoort. Dat is gewoon nog minder dan de helft. We wisten dat het slecht gesteld was met haar gehoor, maar dit slaat werkelijk alles.

Wat staat dochterlief allemaal te wachten

Volgens haar KNO arts heeft ze ook absurd grote keelamandelen, dus die gaan geknipt worden. De neusamandelen wilde ze eerst nog mee wachten, maar zouden daarna vrijwel zeker aan de beurt komen om geknipt te worden. Papa het daar niet zo mee eens en vroeg of dit niet ineens gedaan kan worden. Gelukkig vond de arts dat een goed idee. Dus eind September ondergaat ons dametje een operatie om haar keelamandelen en neusamandelen te laten knippen en dan worden er ook meteen buisjes gezet.

neusamandelen

Vermoeidheid door grote keelamandelen

Verder gaf de arts aan dat ze wit zag en vroeg of ze wel genoeg slaapt. Onze dochter slaapt werkelijk de klok rond! Ook deze vermoeidheid schijnt aan haar enorm grote keelamandelen te liggen. Nu hoor ik je denken; best lekker ‘de klok rond slapen’. En ja, dat is natuurlijk zo, maar niet als het ergens aan ligt natuurlijk.

Operatie neusamandelen

De dag voor de operatie is er voor ouders en kinderen een informatie uurtje. Kinderen krijgen dan uitgelegd wat er gaat gebeuren (in grote lijnen). Daarnaast mogen ze de operatiekamer met wat medische instrumenten te zien. Ik ben benieuwd, Dochter wil later dokter worden, dus ze zal het wel reuze interessant vinden. Of wordt het er misschien spannender door? Wat denk jij?

Op de dag van de operatie moet ze om 07.15 uur binnen zijn. Damn dat is vroeg. Ze moet nuchter zijn, dat is dan weer niet zo’n probleem zo vroeg. En we moeten het een en ander meenemen: ondergoed, pyjama, haarborstel, pantoffels en/of een knuffel en/of een spelletje. We mogen dan bij haar blijven totdat ze in slaap gebracht is en op de operatietafel ligt. Poeh, dat ga ik zeker wel moeilijk vinden. Zodra ze klaar zijn met haar mogen we meteen weer bij haar gelukkig. En als alles goed gegaan is mag ze om 11.30 uur weer naar huis. Dat is dan best wel weer vlug.

Nazorg thuis naar aanleiding van de operatie

Als nazorg moeten we zetpillen in huis hebben voor haar, slikken gaat immers de eerste dagen erg moeilijk. Aan zetpillen geen gebrek bij ons, die hebben we al voor onze kleine vent. Daarnaast is vloeibaar eten belangrijk omdat het slikken dus moeilijk gaat. Dus wat eten kindjes dan die de neusamandelen en de keelamandelen eruit hebben laten halen? Soep, vla en vooral ijsjes voor de keel. Dat laatste wordt door Dochter gezien als een groot pluspunt 😉 . Tijd voor de lekkerste ijsjes.

Na een kleine week zou alles weer tip top in orde moeten zijn. Hebben wij een heel ander kind wat hopelijk een stuk beter hoort (luisteren is weer een heel ander issue) en hopelijk nog wel heerlijk de klok rond slaapt. Zwemmen mag uiteraard niet in de twee weken na de operatie.

Het duurt gelukkig nog even zodat ik me kan voorbereiden 😉 . Zowel praktisch als emotioneel, want ik vind het spannend. En Dochter ook, maar toch maar een klein beetje vergeleken met mij. Uiteraard probeer ik dat niet aan mijn meisje te laten merken. Maar het moet, het kan zo echt niet langer.

Heb jij ervaring met een operatie voor buisjes, keelamandelen of neusamandelen? En zo ja… heb je nog tips voor me die ons kunnen helpen? Ik hoor het graag!

3 gedachten over “Keel- en neusamandelen eruit bij dochter en buisjes erin, brrrr.”

  1. Mijn neusamandelen zijn ook geknipt ooit. Ik weet niet meer hoe oud ik was, heel jong in elk geval. Maar ik kan het me nog wel herinneren. Voor mij een traumatische ervaring, maar dat kwam door de zusters die heel onaardig waren. Er werd een jongetje vastgebonden aan het bed en om de beurt mochten we huilen. Dan zei ze, nu mogen die kinderen even huilen en zijn jullie stil. Ik ga er vanuit dat het nu heel anders gaat, want dit sloeg echt nergens op. Heel veel sterkte! Ik heb het wel gezien bij vriendinnetjes van Dunya, maar die kwamen er heel goed weer uit. Geen oorpijn meer en keelpijn, alleen een poosje afzien na de operatie. Maar ze knappen toch best snel weer op. Het blijven kinderen. 🙂

  2. Bijzonder dat ze ook direct buisjes krijgt. Bij onze dochter mocht dit niet in 1 operatie. Dus twee losstaande ingrepen. Onze meid was bij neus en keelamandelen net 3 jaar.
    Trek zelf niet je beste kleren aan en vooral niet te warm. Neem favoriete drinkbeker mee. Soms willen kinderen niet drinken uit ziekenhuis beker. Neem ook een boekje of andere doe activiteit voor kind mee. Het kan lang duren tot 11.30.
    Succes

  3. Ik heb niet echt tips voor je, maar bij onze zoon hebben wij ook zijn keel en neusamandelen laten knippen. Deze waren ook zeer groot en hij was pas 2,5. En echt waar, je krijgt er een ander kind van. Opeens veel meer energie en het praten ging opeens met rasse schreden vooruit. De operatie zelf stelt niks voor, voor je op een stoel kan zitten, komt je kind al weer de operatiekamer uit. Die eerste (huilende) momenten zijn verschrikkelijk, maar ze knappen zeer snel op, echt waar. Na de eerste dag merkten we er eigenlijk nog maar weinig van

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven