New York met kinderen: praktische tips en highlights

Als ouder krijg je misschien al klamme handjes bij het idee dat je met je kinderen naar New York gaat. Al dat geregel, maar zeg nu zelf, het klinkt ook wel heel aantrekkelijk. Wie wil er deze stad nu niet aan zijn kinderen laten zien? Een weekend naar een plaatselijk vakantiepark, dat kan natuurlijk ook. Maar New York met kinderen is écht onvergetelijk. Als je je kinderen de wereld laat zien dan mag een reis naar Amerika niet ontbreken, en helemaal New York niet.

Naar New York met kinderen

Als eerste vliegreis is het misschien niet ideaal, naar New York met kinderen, want je zit er nogal wat uren voor in het vliegtuig. En ook voor hele jonge kindjes is zo’n verre reis nergens voor nodig. Veel zullen ze zich later niet herinneren. Maar als je kinderen iets groter worden, is een stedentrip naar New York een waar avontuur. Het vergt wel de nodige voorbereiding… Maar dan heb je ook wat. Dus: naar New York met kinderen? Waarom niet!

New York met kinderen, the City that never sleeps

In The City That Never Sleeps valt van alles te beleven. Zowel voor volwassenen als voor kinderen! Misschien ben je in eerste instantie een beetje huiverig als je aan een reis naar Amerika denkt, zeker met je kinderen. Maar New York, en met name Manhattan, zijn een hele veilige bestemming. Bovendien is de stad hartstikke kindvriendelijk – er wonen immers ook een heleboel American kids!

Fijn voordeeltje: in de hele stad zijn openbare toiletten te vinden. Wel zo prettig als je reist met kinderen die nogal eens een onvoorspelbare blaas hebben. Uit eten gaan met je kinderen is in New York op zich helemaal geen probleem. Hou er alleen rekening mee dat er lang niet overal plek is voor een kinderwagen. Ook kan het zijn dat er wachtrijen buiten staan. Zorg ervoor dat je voor 6 uur binnen bent, dan ben je het musicalpubliek voor en hoef je minder lang te wachten.

Aanraders in The Big Apple voor gezinnen

Ga je naar New York met kinderen, dan zal je je gegarandeerd geen seconde vervelen. Misschien krijg je al hartkloppingen bij het idee alleen… Je kinderen in het gareel houden in die werelstad? Maar hee, dat lukt je thuis toch ook? En er zijn zoveel dingen te beleven. Hieronder zie je een paar leuke activiteiten voor als je met het gezin naar New York gaat.

central park, New York met kinderen
Central Park

1. Central Park

Krijg jij ook meteen een scene uit Home Alone voor je, bij de gedachte aan jouw kinderen in Central Park? Er is hier een heleboel te ontdekken! Central Park is niet alléén maar een park. Je vindt hier ook een gigantische speeltuin, en er is een zoo te bezoeken waar je echt wel een paar uurtjes zoet kan zijn.

central park bootje varen kinderen new york
Bootje varen in Central Park

Het voordeel van een bezoek aan Central Park is ook dat je -naast dat je New York met kinderen verkent, tegelijk zorgt voor ontspanning. Wat dacht je van bootje varen voor de kids? En plan bijvoorbeeld een lekkere picknick tussendoor, je bent heus niet de enige.

new york met kinderen boottocht
Heerlijke boottocht maken

2. Maak een bustour of boottocht

Een andere leuke manier om New York met kinderen te ontdekken is door een City Bustour te maken. Mooi meegenomen: jij hebt ook even je handen vrij. Ondertussen kijken jullie je ogen uit, en leer je ook nog een hoop over de stad.

Ook leuk: ontdek de stad vanaf het water! Er worden talloze boottochten georganiseerd. En als jullie wel van een beetje snelheid houden, kan het zelfs per speedboot!

3. Maak een helicoptervlucht boven New York met je kinderen

Toegegeven, je moet er wel wat extra’s voor neertellen (zo rond de € 190,00), maar hoe gaaf is het om het vrijheidsbeeld vanuit de lucht te zien? Wat ons betreft de moeite waard om hiervoor even extra door te sparen.

new york met kinderen, bezoek vrijheidsbeeld
Vrijheidsbeeld

4. Bezoek aan het vrijheidsbeeld

Je bent het vast wel met me eens dat een bezoek aan het vrijheidsbeeld niet overgeslagen kan worden. Zorg er wel voor dat je ruim op tijd de kaartjes besteld als je ook echt in het vrijheidsbeeld wilt zijn. De kroon van het beeld én het voetstuk zijn apart te bezoeken, maar voor een plekje moet je zeker bijtijds reserveren.

5. Lekker uitwaaien op het strand

Wil je even de hectiek van de binnenstad ontvluchten dan is een bezoekje aan Coney Island de moeite waard. Niet dat hier niets te doen is, vergis je niet. Er hangt meestal een kermisachtige sfeer dus er is voldoende te doen. Ben je met je kinderen in New York in het begin van de zomer? Dan heb je kans dat je hier de mermaid parade treft.

6. Ontdek de musea van New York

Altijd leuk: met je kinderen naar een museum. En in deze wereldstad vind je er daar natuurlijk een heleboel van! Leuk voor kinderen zijn bijvoorbeeld Trolls the Experience, Gulliver’s Gate Miniatuurwereld, en The American Museum of Natural History. Extra leuk als jouw kinderen ook zo’n fan zijn van Night at the Museum!

Heb je spionage liefhebbers in het gezin en vinden jouw kinderen een escape room helemaal fantastisch? Dan is het Spyscape Spionagemuseum ook leuk om te bezoeken.

Speeltuin in boot thema

7. Een van de vele speeltuinen bezoeken

Ben je met jongere kinderen in New York, dan mogen de speeltuinen tussendoor niet ontbreken natuurlijk. Wissel je eiegn plezier af met dat van je kind en laat ze zeker regelmatig even stoom afblazen. Dan kunnen ze daarna weer lekker met jou mee.

new york met kinderen, ground zero
Memorial 9/11

8. Ground Zero

Je kunt het overslaan, maar persoonlijk zou hij bij mij hoog op de lijst staan, óók als ik met mijn kinderen in New York ben. Een stukje historie wat niet vergeten mag worden.

new york met kinderen, time square
Times Square

9. Times Square

Onmisbaar natuurlijk als je naar New York gaat, je kinderen zullen hun ogen uitkijken op dit bekende plein vol reclame’s. De rondlopende disneyfiguren zijn tof natuurlijk maar in de avond is alle neon ook helemaal te gek. Een accommodatie in het hart van deze stad is nogal aan de prijs, dus doe mij maar een wat rustigere plek om te verblijven en dan die extra helicoptervlucht rondom het vrijheidsbeeld.

new york met kinderen, uitzicht empire state building
Uitzicht Empire State Building

10. Empire State Building

Voor een magistraal uitzicht en fantastische foto’s is het Epire State Building the place to be. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet wat het mooiste is… een bezoekje overdag óf in de avond met al die prachtige lichtjes. Maar dat moet je dan maar zelf bepalen 😉 .

11. Fietsen in New York

Ze doen hun best om deze wereldstad fietsvriendelijk te maken, die New Yorkers, maar heel eerlijk gezegd zou ik het zelf met mijn kinderen nog niet zo’n pretje vinden. Als je met een klein kind achterop de fiets gaat, dan kan dat prima natuurlijk omdat je het dan zelf in de hand hebt, maar de kinderen zelf laten fiesten zou van mij niet hoeven.

Wat moet je regelen als je naar New York gaat met je kinderen?

Tot zover het ‘leuke’ gedeelte… Als je die reis naar New York met kinderen echt wilt maken, moet er natuurlijk wel een hoop geregeld worden. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden! Als je het een beetje handig aanpakt, kan niets jullie avontuur nog in de weg staan. Waar moet je allemaal aan denken, we hebben het voor je op een rijtje gezet:

1. Het visum

Als je waar dan ook in The States wilt verblijven, moet je een ‘Visum Amerika’ aanvragen. Een visum voor de Verenigde Staten is beschikbaar vanaf € 29,95 per persoon. Let op: ga je op zakenreis en neem je je gezin mee, dan heb je zelf een speciaal zakenvisum Amerika nodig.

2. Gebruik een kortingspas in New York met de kinderen

Wil je graag een hoop attracties en dergelijke bezoeken in New York, dan is het slim om voor de kinderen en jezelf een pas aan te schaffen die je in kortingen voorziet. Er zijn heel wat verschillende passen in omloop, zoals bijvoorbeeld de New York Citypass, de Explorer Pass en de New York pass. Meer informatie over het plannen van je trip naar New York en de diverse passen vind je op de site van Eric.

3. Verdiep je in de metro

Afhankelijk van hoeveel dagen je New York gaat bezoeken is het slim om te beslissen wat je allemaal wilt gaan zien en hoe vaak je de metro denkt te gaan gebruiken. Ga je voor een paar dagen naar New York, dan kan je het beste gewoon per rit betalen (ongeveer $ 2,75 per ritje, maakt niet uit waar naartoe binnen New York). Verblijf je wat langer en ga je veel gebruik maken van de metro, dan is de
Unlimited Ride MetroCard een heel interessante optie. Voor $ 33,00 mag je 7 dagen ongelimiteerd reizen met de metro.

4. Een ESTA aanvragen

Let op: ga je naar New York met kinderen dan ben je er nog niet met alleen een visum: je moet namelijk ook een ESTA aanvragen. Een ESTA
aanvragen kan online via deze website. Daarmee kan je wel heel Amerika doorreizen en het hele continent verkennen. Mocht New York te klein voor jullie zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven