Met je baby naar een Newborn spa voor een heerlijke baby welness

De Newborn Spa is een baby spa & welness. De baby krijgt daar de kans om lekker te ontspannen in een eigen badje terwijl hij of zij ronddobbert met de nek in een baby float.

Newborn Spa voor baby float ontspanning

In ‘mijn’ tijd was dit er nog niet, de Newborn Spa. Geen idee ook trouwens of dat ik er dan naartoe zou gaan. Persoonlijk vind ik het er een beetje afstandelijk uit zien zo en zou ik liever kiezen voor babyzwemmen bijvoorbeeld, waarbij je contact hebt met je kindje omdat je samen in het zwembad bent in plaats van dat je baby alleen in een Newborn Spa zit en jij toekijkt.

Toch erken ook ik uiteraard dat een dagje welness mij wel kan bekoren. Dus waarom de baby niet? Zo is het ook wel weer. Een fijne ervaring voor ouders en misschien ook wel voor onze baby’s, zo’n baby spa die ook nog eens bijdraagt aan de fysieke en mentale ontwikkeling van je kindje. Bij de Newborn Spa in Almere is het ook nog eens zo dat ze doorverwijzingen krijgen van artsen en osteopaten omdat de effecten positief blijken te zijn.

baby wellness

Wat kan je baby doen in de Newborn Spa?

Bij Newborn Spa kunnen baby´s onder andere terecht voor hydrotherapie, waarbij zij heerlijk ontspannen in verwarmd, gezuiverd bad met chloorvrij water.

De voordelen voor je baby van Newborn Spa

Het bevordert het slaapritme van je baby en het heeft een kalmerend effect. Daarnaast is het goed voor de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn. Ook zijn er diverse lichamelijke voordelen. Zo heeft de zachte tegendruk van het water een positieve invloed op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes, wordt de longcapaciteit vergroot en worden spieren en botten sterker. Kijk, dat klinkt allemaal goed.

Lees ook: waarom kies je voor tummy tub of babybadje

newborn spa

Tegenstanders baby spa en baby float

Er zijn overigens ook tegenstanders van de Newborn Spa, ook wel baby spa genoemd. En dan met name van de baby float, waar een baby in ligt tijdens de baby spa sessie. Experts waarschuwen voor het gevaar van zo’n zwembandje en de mogelijkheid van leeglopen. Beetje vreemd als je het mij vraagt, want zo lijkt het net alsof dat je je baby alleen laat tijdens zo’n baby float sessie in de spa. Nonsens natuurlijk, want je geniet intens om alleen al naar je baby te kijken zo, ook al ben je niet mee in het bad. Je gaat toch niet in een andere ruimte een kop koffie drinken?

Zo’n babyfloat hadden wij bij onze kids trouwens ook. Fantastisch ding! Ging altijd mee naar het zwembad, had je ook nog even je handen vrij.

⇒ Een goede baby float vind je hier

babymassage

Babymassage bij Newborn Spa baby wellness

De meeste kinderen vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Daarom wordt er ook babymassage aangeboden, waarbij de ouder zijn of haar kind masseert, onder professionele begeleiding. Dit versterkt de band tussen ouder en baby, verlicht fysieke ongemakken zoals reflux en krampjes, verbetert het immuunsysteem en versterkt de emotionele en psychomotorische ontwikkeling. Een hele waardevolle en mooie ervaring en je neemt alle kennis mee naar huis!

Doorverwijzingen artsen en osteopaten

Persoonlijke aandacht voor ouder en kind staat bij Newborn Spa voorop. De medewerkers zijn pedagogisch en in wellness gespecialiseerd en gediplomeerd. Er wordt met het hart gewerkt, iets dat door klanten als zeer positief wordt ervaren en bijzondere verhalen oplevert.

Steeds meer artsen en osteopaten verwijzen kinderen door naar Newborn Spa vanwege de geboekte successen.

Kinderen met ziekte of beperkingen

Bijzonder is het verhaal van Joël van 3 jaar. Hij kan door zijn ziekte niet zelfstandig bewegen en is door het ziekenhuis doorverwezen naar Newborn Spa. In het water kan hij heerlijk bewegen en zie je hem echt genieten. Of het bezoek van Kenzy van 11 maanden. Hij heeft een hersenbeschadiging en kan nog niet zo goed staan. Hydrotherapie en babymassage is erg goed voor zijn motorische en fysieke ontwikkeling. Tijdens een afspraak heeft Kenzy kunnen ontspannen en genieten in het water. Heerlijk trappelend heeft hij 25 minuten gefloat!

BN’ers lopen de deur plat bij baby wellness

Vanuit heel Nederland weten ze de weg naar Newborn Spa in Almere te vinden. Ook Bekend Nederland bezoekt regelmatig de spa. Benieuwd wie je voorging? Op de website vind je een overzicht van BN’ers die onlangs gespot zijn in Almere.

Winactie spa sessie

Win een heerlijke spa sessie voor jouw baby bij Newborn Spa. Laat ons weten welke spa sessie jouw voorkeur heeft en wie weet ligt jouw baby binnenkort wel te genieten. De winactie loopt tot en met 18 oktober 2018.

2 gedachten over “Met je baby naar een Newborn spa voor een heerlijke baby welness”

 1. Avatar foto
  Yara van Bergen

  Regular float (9 weken tot 6 maanden).
  Ik ben 20 jar oud en was 19 goe mijn zoontje geboren werd. Nu heb ik dus thuis een zoontje zitten (van nu 12 weken, alweer bijna 13 weken). Hij is erg druk en onrustig. Z’n armen schieten alle kanten op en hij zou al wel meer willen dan dat hij kan. Door dat hij nog niet veel kan, raakt hij gefrustreerd, verveelt en huilt hij veel. Ik merkte, toen ik een spasessie had gedaan met hem, dat hij vrij kon bewegen en dat deed hem enorm goed. Omdat het hem zo goed deed, deed dat mij natuurlijk ook. Wat kun je toch genieten van momenten waarop je kind zo geniet.
  Ik zou het zo fijn en tof vinden als ik de winactie ook echt zou winnen. Het zou m’n zoontje zo goed doen en daarom zou ik het ook zo fijn vinden.

  Liefs,
  Yara

 2. Dit lijkt me zo fijn! Ik roep mijn hele zwangerschap al dat ik graag een floatsessie met onze kleine meid wil doen. We kunnen haar nu elk moment verwachten en ik verheug me er helemaal op ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven