Ik ben ruim 4 kilo afgevallen en mijn BMI is terug naar ‘normaal’

Zoals ik een tijdje geleden al schreef ben ik gestart met een NewFysic programma en in een vorig blog deelde ik al wat van mijn NewFysic ervaringen met je. Inmiddels ben ik alweer een aantal weken langer onderweg en kan ik je nog beter vertellen hoe het met me gaat. En natuurlijk mijn ervaringen en resultaten met je delen!

NewFysic ervaringen

Mijn NewFysic ervaringen na 7 weken

Het is spannend, om iedere keer weer op die weegschaal te moeten staan. En confronterend ook soms. Vooral omdat ik het idee heb dat ik misschien wel meer af zou moeten vallen dan ik tot nu toe gedaan heb. Eigenlijk ben ik zelf heel tevreden over de resultaten die ik tot nu toe geboekt heb en zijn mijn NewFysic ervaringen zeer positief. Maar toch vind ik dat het beter kan. Dat zit hem overigens niet in het programma van NewFysic, maar in mezelf.

Om te beginnen ben ik niet snel tevreden, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al. Ik ben nogal een pietje precies en vind dat ik altijd beter moet presteren dan ik tot op dat moment doe. Gevalletje opvoeding denk ik. En als ik dat dan tegen de algemene NewFysic ervaringen aan hou, dan denk ik ook dat ik iets onder het gemiddelde zit met mijn resultaten.

Wat val je ‘normaal gesproken’ af met NewFysic?

Uit ervaringen met NewFysic blijkt dat men gemiddeld per week tussen de 6-8 ons afvalt. Over 7 weken geteld zou dat dus tussen de 4 en 5,5 kilo zijn. Dat ik dan net onderaan in de rij zit vind ik niet zo chique van mezelf, haha. Het betekent heel simpelweg dat ik beter zou moeten kunnen. En ik weet ook zeker dat dat kan, als ik me nog strikter aan de richtlijnen van NewFysic zou houden.

Het tegenovergestelde is echter ook waar. Ik hou me niet heel strikt aan de richtlijnen, en toch ben ik al heel mooi afgevallen. Dat niet alleen, iedereen om me heen ziet het ook en ik krijg mega veel opmerkingen over dat ik er zo goed uitzie. Welke vrouw wil dat nu niet, haha!

In het begin wat meer als de laatste paar weken, maar dat lijkt me ook logisch omdat je -als je start- relatief meer overgewicht hebt. Het afvallen is dan ‘makkelijker’.

Dat mijn NewFysic ervaringen aan de onderkant van het gemiddelde liggen, dat verbaast me niets. En als jij een kijkje in mijn agenda zou nemen, dan zou je het waarschijnlijk ook snappen. Een uitje hier, een eventje daar. Dan weer een zakelijke lunch om vervolgens in alle drukte in de file uren onderweg te zijn zonder tussendoortjes. Thuis een wijntje ‘omdat het weekend is’, een slagroomtaart maken om zoonlief te stimuleren en ga zo maar door. Ik word nogal uitgedaagd zeg maar.

Is een NewFysic programma lastig om vol te houden?

Nee. En dat kan ik uit de grond van mijn hart zeggen. De manier waarop ik nu NewFysic toepas is zelfs heel goed vol te houden. Simpel gezegd… dit zou ik mijn hele leven wel kunnen doen.

newfysic ervaringen recepten

Lekker eten en niet moeilijk

Het eten wat je maakt is lekker en gezond, er zijn voldoende NewFysic recepten ter inspiratie in omloop en je gezin kan gewoon met je mee eten. Vier voorwaarden die wat mij betreft onmisbaar zijn als je als drukke werkende moeder een ander eetpatroon wilt aanleren. Positieve NewFysic ervaringen dus. Een van de recepten die ik uit het zomerreceptenboekje maakte zie je hierboven, zooo lekker!

In de avond kan je gewoon wat rijst en pasta eten als je wilt, als je maar de volkoren varianten pakt. Het enige wat je echt moet laten staan zijn brood en aardappelen. Maar dat maakt me niets uit, ik eet gewoon lekker knolselderijpuree in plaats van aardappels 😉 , of champignons ofzo.

uitstapje in de stad

Zelfs het brood wat ik niet mag mis ik niet. Heel nu en dan eet ik tussen de middag toch een broodje, als ik bijvoorbeeld met de kinderen in de stad ben. Of als we onderweg zijn in het weekend en ik heb niets meegenomen. Maar dat is maar zelden. Wat ik dan als lunch eet? Crackers. Crackers mogen wel en zijn zeker zo lekker als brood vind ik.

Meer afwisseling

Het enige wat ik denk ik meer mag doen is afwisseling toepassen. Ik moet ervoor waken om niet in herhaling te vallen vanwege het gemak. En dat is voor mij een grote valkuil. Het liefst ik ik iedere ochtend hetzelfde en iedere middag bijvoorbeeld crackers met kipfilet. Als ik dan ook nog dezelfde tussendoortjes pak, dan heb ik niet echt veel afwisseling. Toch wijzen de NewFysic ervaringen erop dat het beter is om af te wisselen. Je lijf went dan minder snel aan iets waardoor het aan het werk blijft.

De afwisseling die ik in eerste instantie toegepast heb (de aanbevolen appeldag samen met de producten van Newfysic) zijn volgens mij de aanzet geweest om mijn lijf te rebooten. Hierdoor is mijn stofwisseling weer op gang gekomen en kan ik eindelijk -na jaren- weer afvallen. Ik moet er dus voor zorgen dat die stofwisseling aan de gang blijft. En dat doe ik door goed om mijn tussendoortjes te letten, ze niet te vergeten, en afwisseling toe te passen.

Welke NewFysic producten gebruik ik?

In de ochtend drink ik 15 ml van de Purify detox drank, pak ik 2 vezeltabletten en na het ontbijt 2 multivitamines. In de middag en de avond slik ik 2 eitwitcapsules voor het eten. Qua inname van producten is NewFysic dus ook geen lastige manier van afslanken en dat draagt wat mij betreft ook bij aan de positieve NewFysic ervaringen.

Maar het belangrijkste aan het hele concept is dat ik voor mijn gevoel niet veel hoef te laten, ik nog steeds lekker kan eten én ik toch beter in mijn vel zit. Met ruim 4 kilo minder aan de haak, een BMI die gedaald is van 25.4 naar 23.9 en een stijgend vochtpercentage ben ik helemaal blij. Daarnaast schat de weegschaal me inmiddels een jaar jonger dan mijn daadwerkelijke leeftijd. Al met al zijn mijn NewFysic ervaringen tot nu toe zeer positief en overweegt ook Frank om hiermee te beginnen.

Maar ik moet nog een paar kilo voor ik op mijn streefgewicht zit 😉 .

1 gedachte over “Ik ben ruim 4 kilo afgevallen en mijn BMI is terug naar ‘normaal’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven