Niet giftige planten voor katten, een top 10 met fijne planten voor je huis

Ik hou van groen in huis. Heel veel zelfs. Ook al heb ik geen mega groene vingers, een beetje water geven en verzorgen van de planten in huis dat lukt me nog wel. Gelukkig maar, want ik heb inmiddels wel ontdekt dat ik écht gelukkig word van planten in huis. Herken jij dat? Helaas wordt de kat er ook gelukkig van 😉 . Onze Lynx is dol op alles wat groen is en zéker als het net nieuw is in huis. Afijn, ik was toe aan wat nieuw groens in huis en dan het liefst niet giftige planten voor katten.

niet giftige planten voor katten

Welke niet giftige planten voor katten zijn er?

Er blijken voldoende niet giftige planten voor katten te zijn, dus dat valt gelukkig alles mee. Ik was namelijk even bang dat ik afscheid moest nemen van een aantal planten die we al in huis hadden toen we de kat kregen, maar nee dus. Ook al gaat niet al het groen hier in huis er op vooruit, nu we een katje hebben. Ze klimt nogal graag in alle planten en natuurlijk zijn licht bewegende blaadjes eindeloos speelgoed voor ons kleintje. Als je een kat in huis hebt dan herken je dat vast wel.

Uitzoeken welke niet giftige planten voor katten er zijn was overigens niet zo heel lastig, want de website Plantsome, waar ik ze vandaan heb, die geeft daar al een heel handig advies in.

kokospalm niet giftig voor katten

1. Kokospalm

De kokospalm is eenvoudig te houden en groeit snel onder de juiste omstandigheden. Deze plant is dus niet giftig voor katten, houdt daarnaast wel van licht maar geen direct zonlicht. deze plant heb k zelf ook in huis en ik vind het echt een designstukje!

De leukste krabpalen voor katten vind je trouwens hier

areca dypsis niet giftig voor katten

2. Areca Dypsis plant is niet giftig voor katten

Ook deze plant heb ik in huis. Een fijn exemplaar wat veel groen ‘geeft’. Hij heeft wel graag veel zonlicht en water. Deze behoort dus tot de niet giftige planten voor katten, maar weet wel… de blaadjes zijn echt een aandachtstrekker 😉 . Lynx speelt er graag mee.

bananenplant niet giftig voor katten

3. Bananenplant

De bananenplant vind ik ook zo’n mooie plant en hij behoort ook tot de niet giftige planten voor katten. Deze heb ik zelf nog niet, maar staat nog wel op mijn wensenlijstje. Mooie grote bladeren. Het is wel een plant die veel water drinkt en ook erg van zon houdt, ik zou dus nog even moeten nadenken waar ik hem eventueel kwijt kan. Maar hij is dus in ieder geval lief voor onze huisdieren.

graslelie niet giftig

4. Graslelie is niet giftig

Zoek je een wat kleinere plant die niet giftig is voor katten dan is de graslelie misschien iets voor jou. Het voordeel is dat deze plant niet persé in vol licht hoeft te staan maar dat een beetje schaduw geen kwaad kan. Hij heeft wel altijd veel dorst, tweemaal per week water geven is het advies. Ik heb deze plant zelf in de badkamer staan, zodat ik daar ook een beetje groen heb!

zinkvaren niet giftig voor katten

5. Zinkvaren voor katten

Ook de zinkvaren is een plant die niet giftig is voor katten. Het kan dus geen toeval zijn…. deze plant heb ik ook in huis 😉 . Als ik zo begin te tellen heb ik aardig wat soorten planten die niet giftig zijn in huis, heel fijn.

Afijn, de zinkvaren (blauwvaren) heeft veel water nodig maar hoeft niet persé zonlicht te hebben. Fijn voor een wat schaduwrijker plekje in huis dus. Hij groeit weelderig, ik vind het zelf een leuke plant.

pilea depressa niet giftig

6. Pilea Depressa

Deze plant hangt graag, ook dat kan een voordeel zijn naast dat het een niet giftige plant voor katten is. Liever niet in direct zonlicht, maar wel een licht plekje in huis als het even kan. Dan heb je aan dit plantje een klein schatje in huis.

hertshoorn niet giftig voor katten

7. Hertshoorn (Platycerium)

Mijn favoriete plant ever, de hertshoorn. Hij is helemaal niet moeilijk om te houden en ik vind hem echt mega decoratief. Ook de hertshoorn behoort tot de niet giftige planten voor katten, en al was dat niet zo… hij hangt liever dan dat hij staat, dus dan is dat probleem ook opgelost.

8. Calathea Orbifolia

Over decoratief gesproken, daar kan deze plant ook wat van met zijn prachtige gestreepte blad. Een fijne plant voor katten, want hij is niet giftig.

calathea medaillon

9. Calathea Medallion

Deze plant komt uit de Calathea familie, allen niet giftige planten voor katten. Het mooie aan deze plant is dat hij als de zon onder gaat zijn bladeren dichtvouwt om ze pas de volgende ochtend weer te ontvouwen.

tradescantia zebrina, niet giftig voor katten

10. Tradescantia Zebrina, nummer 10 van de niet giftige planten voor katten

Deze knapperd is een enorme luchtzuiveraar, ook dat is mooi  meegenomen, naast dat ze lief is voor je kat. Je raad het al… madam maakt onderdeel uit van onze top 10 van niet giftige planten voor katten omdat ze haar werk goed doet en er ook nog eens goed uit ziet!

niet giftige planen voor katten, plantsome

Niet giftige planten voor katten in de verzorging

Al deze niet giftige planten voor katten hebben natuurlijk hun eigen wensen (of eisen) qua verzorging. Heb jij niet zulke groene vingers, installeer dan de app van Plantsome op je telefoon. Dan krijg je vanzelf een melding wanneer het weer ongeveer tijd is om je planten water te geven. En vind je het -net als ik- handig om ze online te bestellen… je bent verzekerd van een uitstekend ingepakte plant 😉 .

Stockfoto van kat met planten door Asiya Tkachenko

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

8 gedachten over “Niet giftige planten voor katten, een top 10 met fijne planten voor je huis”

 1. hoihoi misschien even een kanttekening dat de Tradescantia Zebrina wel licht giftig is voor de katjes ! zeker handig om te weten aangezien dit een plantje is dat in opmars is. groetjes

  1. Ik heb Aloe Vera, mijn katten hebben er even aan gesnuffeld en hun interesse helemaal verloren. Ik heb wel allerlei interessante planten voor mijn katten, zoals de Cyperus Alternifolius ofwel parapluplant, een paar graslelies, Dracena boompjes, en Nepeta, waar je verschillende soorten in kunt vinden. De Nepeta Cataria is er een waar katten op reageren, ik heb de Nepeta Nervosa “Pink Cat”. De Nepeta kan buiten staan. Er zijn meerdere planten waar je kat meer aandacht aan zal geven. Dan zullen ze niet snel van de Aloe Vera eten. Ik heb ook andere planten die min of meer giftig zijn voor katten, maar ze komen er niet aan. Katten zijn slim, je kunt ze toch niet tegen alles beschermen, maar je kunt wel proberen ze iets te geven wat ze leuker vinden. 🙂

 2. Ben blij hiermee,1 van mijn katten is al eens bijna t haasje geweest doir een aloe vera die ik gekregen had.daarna alle planten verwijderd. tot ik een tip kreeg van vriendin. ga dus weer planten kopen en idd plantsome op fone zetten.tx.

  1. Hoi, de Tradescantia Zebrina is wel giftig.
   mijn kat heeft eraan geknabbeld en was er ziek van, hij liep zwalkend rond was misselijk en heeft gespuugd, gelukkig was ik thuis.
   heb zelfs de dieren arts gebeld. ik zou hem uit de lijst halen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top