Zo weet je of jouw bank aan vervanging toe is

De gemiddelde levensduur van een gewone bank is ongeveer vijftien jaar. Wist jij dat? Wanneer je kinderen hebt is dit waarschijnlijk nog minder en heb je wellicht sneller een nieuwe bank nodig. Met kinderen is de kans op vlekken en andere schade aan de bank namelijk nog net iets groter. Je neemt het allemaal voor lief, maar je zitcomfort is toch wel belangrijk. En het oog wil ook wat. Op een gegeven moment is je bank dan toch echt aan vervanging toe. Voordat je bijvoorbeeld een bezoekje aan Seats and Sofas brengt, wil je natuurlijk wel weten op welke signalen je dan moet letten. Want hoe weet je of jouw echt een nieuwe bank nodig hebt? We zetten de belangrijkste indicatoren voor je op een rijtje.

nieuwe bank nodig

Nieuwe bank nodig? Als onderstaande voor jou van toepassing is dan kan je zeker eens verder kijken

Het zijn misschien inkoppertjes, maar als jij denkt dat je een nieuwe bank nodig hebt, dan kan je dat in ieder geval hieronder even checken. Wil je je bank gaan vervangen en kan je minimaal 2 van de onderstaande punten aanvinken, dan heb je een punt! Anders moet je misschien nog eventjes je wensen parkeren en afwachten totdat je echt aan een nieuwe bank toebent. Het is ook zonde om je huidige bank zomaar weg te doen dan.

Laag zitcomfort op je oude bank

Als de bank simpelweg niet meer lekker zit, dan is dit natuurlijk het belangrijkste signaal om deze te vervangen. Je hebt immers niets aan een bank die gewoon niet lekker zit en je hebt dan echt een nieuwe bank nodig. Zodra je merkt dat de bank jouw zitcomfort negatief beïnvloedt, dan is het tijd om zo snel mogelijk afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een waardige vervanger.

Na verloop van tijd zal iedere bank uiteindelijk minder lekker gaan zitten. Je zakt er in weg, je mist plotseling steun en hij kraakt en piept zodra je gaat zitten. In dat geval zijn er nog enkele dingen die je kunt doen op de korte termijn om de bank te verstevigen. Bijvoorbeeld door extra opvulmateriaal aan te brengen, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk zal de bank echt vervangen moeten worden om het zitcomfort weer te verhogen.

Tip: een beetje extra comfort op je bank krijg je nog met een Stoov kussen.

Is je huidige bank minder mooi geworden, dan heb je een nieuwe nodig

Door de jaren heen heeft je bank het flink te verduren. Het zoveelste glas drinken dat over de bank valt, de huisdieren die toch weer op de bank springen (ondanks dat ze dit eigenlijk niet mogen) en de kinderen die stiekem aan het dansen en aan het springen zijn op de bank. Hoe duidelijk jij ook bent in je opvoeding, dit laatste blijft toch wel erg leuk voor kinderen.

Daarnaast staat de bank misschien altijd in het zonnetje in je woonkamer. De kans is groot dat de stof uiteindelijk verbleekt en er simpelweg minder mooi uit gaan zien door de invloeden van buitenaf. Een bank die verbleekt en tevens over een minder mooie stof beschikt, is natuurlijk geen lust voor het oog. Sterker nog: het kan de totale uitstraling van de woonkamer teniet doen. In dit geval zit er maar één ding op: een nieuwe bank vinden die je nodig hebt.

Tip: wil je als laatste redmiddel nog proberen bepaalde vlekken uit je bank te krijgen? Bij mij werkt Dasty uitstekend! De bank in onze chillruimte wordt gebruikt door pubers en huisdieren, maar de vlekken krijg ik tot nu toe nog steeds redelijk goed weg.

Zijn je kinderen nog steeds heel klein? Dan is het wellicht slim om toch nog een paar jaar met je huidige bank te doen. Misschien dat je met een plaid voor op de bank de vlekken nog een beetje kan verdoezelen? Het is namelijk zonde om een nieuwe bank aan te schaffen met jonge kinderen als die binnen een jaar weer helemaal vol met vlekken zit.

Minder passend bij het interieur

Er zijn van die banken die daadwerkelijk het eeuwige leven lijken te hebben. Ze zijn stevig, blijven mooi en zitten gewoon heerlijk. Dit zijn de banken die je wellicht van huis naar huis meeneemt en die tijdens iedere interieurverandering gewoon blijft staan.

Op zich heel fijn, maar wat nu als je toe bent aan een andere look en feel in je interieur? Het kan dus ook een reden zijn om de bank te vernieuwen. Een bank die in jouw kleine appartementje mooi stond, zal in een comfortabele rijtjeswoning waarschijnlijk een beetje wegvallen in de ruimte. Ook de kleur en stof past na heel wat jaren misschien niet meer bij jouw interieur of zelfs eigen smaak. In dat geval is het goed om afstand te doen van de bank en de woonkamer weer eens nieuw leven in te blazen met een mooie bank. Ook dan heb je dus een nieuwe bank nodig! 

Tip: past je huidige bank niet meer bij je nieuwe interieur en heb je een nieuwe nodig? Maar is je oude nog steeds goed? Zet hem op Marktplaats en geef hem een tweede leven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven