Nieuwe laarzen, nieuwe ik

Zo eens in de zoveel tijd heeft een vrouw nieuwe schoenen nodig. Zeker als je constateert dat je stoere laarzen alleen nog geschikt zijn om mee door een weiland te banjeren. Gelukkig voor mij zijn de hoge laarzen overal in de aanbieding. Dus ga je schoenwinkels af en kom je uiteindelijk thuis met een paar laarzen met hakken die eigenlijk veel te hoog zijn. Maar omdat ik zo stronteigenwijs was om ze te kopen, zal ik ook zo stronteigenwijs zijn om er daadwerkelijk op te lopen. Leer ik dat ook nog eens: lopen op hakken. Echt hoge hakken.

Direct de volgende dag trok ik ze aan naar mijn werk. Omdat ik ze zo zichtbaar mogelijk wilde dragen, had ik speciaal voor de gelegenheid een skinny jeans aangetrokken. Daar kunnen die laarzen zo mooi overheen. Vervolgens gebeurde er iets fantastisch. Terwijl de muziek van Therion in mijn oren schalde, paradeerde ik op mijn hoge hakken over het perron, wachtend op de trein. Ik voelde mij stoer, sexy en onoverwinnelijk tegelijk. Ik bedoel: ik heb het doorzettingsvermogen te lopen op die achterlijk hoge dingen, dan kan ik toch alles aan?! De hele wereld kon ik aan, laat maar komen! Of het nu door de hakken of door dat gevoel kwam weet ik niet, maar ik liep ineens ook kaarsrecht. Keek met open blik de wereld in, met een lach op mijn gezicht.

Die dag ging ook alles goed. Dat gevoel nam ik mee naar mijn werk, waardoor ik zelfs de vervelendste klant met plezier sprak. De hele wereld keek me na, was jaloers op me en wilde mijn leven hebben. Zo voelde ik het tenminste en dat is wat telt. Ineens had ik het lef om een rechtbankjournalist aan te schrijven met het verzoek om een dag mee te lopen. Zomaar uit mezelf durfde ik de gebroeders Anker te mailen voor informatie. Want als ik een gedegen opiniestuk wil schrijven over het recht op een advocaat, ook voor Robert M., moet ik gedegen onderzoek doen. Waar ik eerst het lef niet had – waarom zouden ze mij in godsnaam antwoord geven? – durfde ik het door die hoge hakken wel. Want als ik het doorzettingsvermogen heb op die belachelijk hoge hakken te lopen, kan ik alles aan!

Het werkt een beetje zoals die Felix Fortunatis uit Harry Potter. Je neemt een slok en alles dat je doet slaagt. Of in mijn geval: ik trek mijn laarzen aan, voel me fantastisch en alles dat ik doe slaagt. Het is werkelijk geweldig. Ik durf ambitieus te zijn en nieuwe dingen te ondernemen. Ik durf een open sollicitatie te sturen naar een administratiekantoor. Want ineens weet ik: als ik dit kan, kan ik alles. Ik kan de hele wereld aan!

Het is onvoorstelbaar wat een simpel paar nieuwe laarzen met je kan doen.

6 reacties op “Nieuwe laarzen, nieuwe ik”

  1. Pingback: Flirten enzo | Het online platform voor werkende moeders, door werkende moeders

  2. Het is niet alleen een paar laarzen die dat kunnen doen, het kan ook een mooi lingeriesetje zijn of een prachtig jurkje dat perfect past bij jou figuur. Daarom vind ik dat je als vrouw zijnde je daar ook daar moet kleden, want het helpt zoveel!! Ik had het trouwens ook toen ik zwanger was, alles en iedereen kon ik aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top