Het nieuwe schooljaar begint: wat heb je nodig voor groep 6-8?

Time flies when your having fun! Helaas gaat dat natuurlijk helemaal op voor de vakantietijd. Voor je het weet zitten alle avonturen er al weer op en ga je weer over op de orde van de dag. Eigenlijk willen we nog niet zover vooruit kijken, maar als je mama bent, dan moet dat soms wel. En vooruit kijken is regeren 😉 . Vandaar een lijstje met musthaves voor deze groepen voor het begin van het nieuwe schooljaar. Dingetjes die het voor je kind een beetje leuker maken, en voor mama een beetje gemakkelijker. Want een goed begin is het halve werk! Is het vast zo weer zomervakantie 😉 .

Hoe ouder kids worden, hoe langer de lijst wordt met schoolspullen die ze nodig hebben. Waar ze het in groep 1 nog redden met wat kleurtjes, hebben ze voor de groepen 6, 7 en 8 een waslijst aan spulletjes nodig. Belangrijk: een overzichtelijke agenda en goed schrijfmateriaal. Maar er is meer…

nieuwe schooljaar etui

Benodigdheden voor het nieuwe schooljaar

Tip: Zorg dat je onderstaande schoolspullen alvast klaar hebt liggen op een logisch plekje (in de schooltas bijvoorbeeld), zodat je niet de laatste dagen van de vakantie moet constateren dat je nog niet alles hebt! Yep, been there, done that en prettig is anders.

 • Lege etui
 • Puntenslijper met bakje
 • Schaar(tje)
 • Plakstift
 • Gum
 • Liniaal 30 centimeter
 • Kleurpotloden
 • Grijs potlood HB
 • Balpen blauw en rood
 • Eenvoudige agenda
 • 23 gaats multomap met 10 tabbladen
 • Stevige schooltas

Discussie over het eetgerei

Naast bovenstaande standaard artikelen die je kind nodig heeft om het nieuwe schooljaar weer met frisse moed te beginnen hebben wij hier thuis ook altijd weer de discussie over een nieuwe broodtrommel en lunchbeker 😉 . Herken je dat?

Dat van vorig jaar is ineens kinderachtig of kapot en stel op sprong moet er wat nieuws komen. Ik heb dus dit jaar besloten om daar vroeg mee te zijn en ze op voorhand de vraag al te stellen!

Mijn oog viel op deze, lijkt me zó praktisch!

nieuwe schooljaar nieuwe lunchtrommel

Deze lekvrije lunchtrommel heeft twee vakken én is opvouwbaar. Eenmaal leeggegeten neemt ie dus echt bijna geen ruimte meer in beslag. En doordat ‘ie niet kan lekken hoef je hopelijk die rugzak wat minder vaak te wassen. Bovendien mag de trommel gewoon in de vaatwasser, maar ook in de diepvries en magnetron. Leuker kunnen we het niet maken, wél makkelijker 😉 .

Vul hem met gezonde snacks en voedzame bammetjes, zodat je mini-me er weer even tegen kan. Of doe er net zoals hier wat chipjes bij, gewoon zomaar om even te verwennen! Hij is gemaakt van voedselveilige siliconen en je krijgt er een gratis spork bij. Een spork? Da’s een spoon en een fork ineen!

Het nieuwe schooljaar gezond én praktisch beginnen

Maar minstens net zo van belang als de lunchtrommel zelf is een volle maag! De kans is groot dat jij als mama ook de zorg draagt voor een goed lunchpakket, zeker als je kind niet zo’n ontbijter is. Maar altijd weer hetzelfde in die trommel is ook zo wat.

Wat stop jij in de lunchtrommel van je kind? Wat geef je ze mee als snack voor in de pauze? Het valt niet altijd mee om altijd voor een gezonde keuze te gaan. Dat vonden ook Patrick en Judith, ouders van 2 zoons en oprichters van gezonde webshop De Groene Buik. Zij willen juist benadrukken dat gezond ook heel erg hip, lekker én leuk kan zijn. Kijk maar eens op hun suikervrije ‘snoep’ pagina, misschien vind je wat tips om toch iets lekkers in de lunchtrommel te stoppen!

nieuwe schooljaar hervulbaar blikje

Voor een verfrissend drankje kan je de kids natuurlijk een pakje drinken meegeven, of een blikje cola (ja, het gebeurt écht!). De vraag is dan wel of ze door al die suikers überhaupt nog op hun stoel kunnen blijven zitten aan het einde van de dag. Omdat er nu eenmaal niet iedere dag gegymd wordt lijken deze hersluitbare en hervulbare blikjes ons een goed plan. Ze komen in alle kleuren en je vult ze met een lekker én gezond drankje voor in de pauze!

Je hoeft echt niet dramatisch om te gaan met wat lekkers voor tussendoor, maar als je bewust keuzes maakt dan hebben je kids aan het einde van de dag heel wat minder suiker binnen.

Einde basisschool, begin nieuwe periode

Genoemde lunchtrommel en beker kunnen uiteraard mee naar de middelbare, want hier is niets kinderachtigs meer aan 😉 . Zo ook bij ons. Wij staan weer aan het begin van een nieuwe periode, de middelbare school! Spannend, niet alleen vanwege de nieuwigheid, maar vooral ook omdat het leren leren nu pas écht belangrijk wordt. Ik ben benieuwd waar Zoon en ik over een half jaartje staan samen 😉 .

 

3 gedachten over “Het nieuwe schooljaar begint: wat heb je nodig voor groep 6-8?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven