Deze leuke activiteiten kan je doen op Nieuwjaarsdag

Op zoek naar Nieuwjaarsdag activiteiten? Lees snel verder. De eerste dag van het jaar is een dag waarop veel mensen het graag lekker rustig aan doen. De één omdat het nét iets te laat werd, de ander omdat er iets te veel champagne is ontkurkt…en opgedronken.

Is dat voor jou niet het geval en vind je het leuk iets te ondernemen op Nieuwjaarsdag? Misschien zijn deze Nieuwjaarsdag activiteiten dan iets voor jou. 

nieuwjaarsdag activiteiten

Nieuwjaarsdag activiteiten

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen met een leuke nieuwjaarsdag activiteit? Hieronder staan een aantal toffe suggesties.

Nieuwjaarsduik

We kennen allemaal de beelden wel van deze toch wel bijzondere activiteit op 1 januari: de nieuwjaarsduik.

Mensen op het strand van Scheveningen in badkleding met oranje Unox-mutsen rennen de zee in, nemen een duik en komen vervolgens weer op het droge. Daar krijgen ze handdoeken, badjassen en bakjes warme erwtensoep aangereikt.

Lijkt dit jou ook leuk? Lekker doen natuurlijk! Maar wist je dat je hiervoor niet helemaal naar Scheveningen of een andere badplaats aan zee hoeft? Er zijn ook heel veel kleinere strandjes waar deze jaarlijkse duik wordt georganiseerd.

Jaarlijks worden er meer dan 180 nieuwjaarsduiken georganiseerd, de kans is dus groot dat je ook bij jou in de buurt het oude jaar van je af kunt spoelen door het nieuwe jaar in te duiken.

Schaatsen

Zelf schaatsen of schaatsen kijken. Voor elke schaatsliefhebber wat wils op nieuwjaarsdag. Wil jij zelf schaatsen? Met een beetje geluk lukt deze activiteit op nieuwjaarsdag op natuurijs.

Zeker is dat natuurlijk niet in ons land, maar gelukkig zijn er tijdens de kerstvakantie op heel veel plaatsen kunstijsbanen te vinden.

Heb je zelf geen schaatsen? Op veel plekken zijn schaatsen te huur, maar denk ook eens aan Vinted of Marktplaats. Veel volwassenen zien het niet zitten nog eens de ijzers onder te binden en kinderen kunnen ze vaak maar een jaartje aan voor ze weer aan een volgende maat toe zijn.

Schaats je niet zelf maar kijk je liever? Dan kun je natuurlijk naar een schaatsbaan, je kinderen in de schaatsen hijsen en zelf met warme chocomelk of glühwein langs de kant een oogje in het zeil houden en foto’s maken.

Maar je kunt vanaf de bank ook de NK marathon volgen. Dit wordt elk jaar uitgezonden op NOS.nl en is ook te volgen via Schaatsen.nl.

Spelletjesdag als nieuwjaarsdag activiteit

Nieuwjaarsdag is de perfecte dag om alle met Sinterklaas en kerst gekregen spelletjes uit te proberen, of om oude spelletjes weer eens onder het stof vandaan te halen. Opa’s en oma’s willen hun kinderen, klein- en schoonkinderen maar al te graag een gelukkig nieuwjaar wensen, dus zij doen vast een potje mee.

Rummikub, een potje kaarten, sjoelen en mens-erger-je-niet doen het vaak goed bij de oudere generatie. Krijg je echte spelletjes fanaten over de vloer? Dan mag Catan zeker niet in de kast blijven staan.

Of wat dacht je van De Zoektocht Naar El Dorado, Ticket to Ride, Everdell of Kwakzalvers van Kakelenburg? Liever een kort spelletje? Pesten, Kwartet en Memory doen het altijd goed en zijn ook geschikt voor de kleinere kinderen.

Heb je geen leuke spelletjes in huis? Dan heb je hierbij meteen een tip voor een leuk kerstcadeautje!

Sportieve dag

Behoren afvallen, sporten en gezond eten bij jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Dan kun je daar natuurlijk meteen mee beginnen.

Hier wil ik echt niet mee zeggen dat je meteen de sportschool in moet duiken. Maar je kunt er van tevoren bijvoorbeeld al rekening mee houden door de ingrediënten voor gezonde maaltijden in huis te halen. Zo kun je het nieuwe jaar met een verantwoord diner van start.

Ga je de beste wensen wensen bij vrienden of familie? Maak er een fijne wandeling van of pak de fiets in plaats van de auto.

Een stukje wandelen of hardlopen is ook altijd een fijne activiteit op nieuwjaarsdag. Er is vast wel iemand die met je mee wilt: je kind op de step of skates, de hond, je partner of een vriendin met dezelfde goede voornemens als jij…

Lazy New Year’s Day

Zijn de bovenstaande activiteiten voor jou echt iets teveel tijdens nieuwjaarsdag? Niets doen kan natuurlijk ook.

De hele avond en nacht deden jullie spelletjes aan de keukentafel of danste je de sterren van de hemel in je glitter en glamour outfit.

Misschien zaten jullie met de kinderen keurig rechtop bij familie op de bank in jullie nette outfits met opgepoetste schoenen te luisteren hoe een verre oom de ene na de andere mop of anekdote uit zijn mouw schudde.

Hoe de jaarwisseling er ook uitzag: Het is toch verrekte fijn om de volgende dag allemaal je onesie of joggingpak aan te trekken en de rest van de dag niet meer uit te trekken. Een ontzettend toffe activiteit op Nieuwjaarsdag voor het hele gezin: he-le-maal niets doen!

Haal de batterijen uit de deurbel en geef de kinderen hun mobiel. Huh? Ja, je leest het goed. Laat je kinderen lekker op social media hangen of een digitaal spelletje spelen terwijl jullie lekker op de bank hangen.

Iedereen kent de volgende formule toch? Kind + telefoon = ouders hebben de macht over de afstandsbediening + bank. Klinkt als hogere wiskunde, is het niet. En voor één keertje mogen we toch best eens doen wat we anders liever niet willen doen, hebben of zien?

Het is immers maar één keer per jaar nieuwjaarsdag. Je hebt de rest van het jaar nog om consequent te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven