Nijntje Museum in Utrecht geopend!

Is jouw kleintje dol op Nijntje? Dan hebben we goed nieuws! Het afgelopen weekend is in Utrecht het gloednieuwe Nijntje Museum geopend. Een feestje voor elke peuter en kleuter. En het kind in ons natuurlijk, want wie is er nu niet mee opgegroeid?

Vooral mijn oudste keek altijd graag naar de avonturen van Nijntje. De tweede heeft vooral veel gekleurd met de Nijntje stiften en potloden. Tv kijken was, en is, niet echt haar ding. En de jongste? Die slaat gewoon alles over. Want ja, hij moet zich tenslotte meten aan zijn zussen 😉
Maar als ik zing: ‘Nijntjeeee..’ dan wordt de rest vanzelf aangevuld: ‘een lief klein konijntje.’ Hoe dan ook, Nijntje maakt bij de meeste Nederlanders onderdeel uit van hun jeugd.

Nijntje Museum

Ontdek de wereld in het Nijntje museum!

Het nieuwe museum herbergt 10 themaruimten die helemaal zijn afgestemd op de kleintjes. Ze begeven zich in de wereld van Nijntje waar zoveel in is te ontdekken. Zo stappen ze letterlijk het 3-verdieping tellende huis van Nijntje binnen met een keuken, badkamer en huiskamer waarin vanalles is te zien en te doen.
In de dierentuin leren ze alles over dierengeluiden en vachten of zoeken ze de verstopte muizen. Zoals we van Nijntje gewend zijn, staat alles in het teken van het kind, hun belevingswereld en fantasie.

In het Nijntje Museum is ook elk weekend een workshop voor de kinderen en een voorleesuurtje op zondag van 14.00 tot 15.00 uur, lekker bij aanhaken is het devies.

Tickets voor het museum kosten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar €7,50 en vanaf 13 jaar €2,50 en zijn verkrijgbaar bij het Centraal Museum tegenover het Nijntje Museum, of online. Het e-ticket is 3 maanden geldig, dus je kan op je gemak een datum prikken om samen het Nijntje Museum te gaan bezoeken. Wil je graag nog andere uitjes met je kinderen plannen? Hier doe je nog meer inspiratie op.

1 gedachte over “Nijntje Museum in Utrecht geopend!”

  1. Wij zijn bij de opening geweest, en hebben ons er prima vermaakt. Het is leuk om een keertje gezien te hebben, maar om alleen voor het museum helemaal naar Utrecht te rijden. Vind ik het zelf niet waard. Wij waren met 1,5 uur wel klaar, de kinderen konden zich daar nog wel een poosje vermaken en met Nijntje willen knuffelen.

    Ik raad aan om het te combineren met iets anders leuks in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven