Nijntje speelt verstoppertje en ikke kiekeboe met Emma

Wederom waren Emma en ik gekozen om een boek van Nijntje te mogen reviewen. De vorige keer hebben we Nijntjes Woordenboek eens goed bekeken (inmiddels haar (en daardoor ook mijn) lievelingsboek, overigens). En nu mochten we Nijntje Speelt Verstoppertje uitproberen, lucky us!

nijntje speelt verstoppertje

De setting was wel íets relaxter gelukkig. We kwamen gezellig samen thuis van een stukje fietsen en toen vonden we een grote envelop geadresseerd aan Mamsatwork in het postvakje. Jeej!

Nijntje speelt verstoppertje, wat vind Emma?

Eenmaal binnen was het tijd voor onze fruitsnack, en die deden we samen met het boek erbij. Emma lekker à la rapley aan de aardbeien en ik liet zien waar Nina zich verstopt had. Dat was leuk! “Uhm nee, mama, deze is veel te leuk; niet naar de volgende bladzijde!” (Klinkt als: aaaaaaaaah neeneeneenee aaaah *en doet met mijn hand de bladzijde terug met d’r te scherpe nageltjes die ik onderhand echt weer moet knippen*). Oké, dus terug naar nog een kleine 100x “Waar is Nina?” – “Daar is Nina!” Wat vond ze het leuk. Verder dan de eerste bladzijde van Nijntje speelt verstoppertje zijn we de eerste keer dan ook niet gekomen 😉 .

Inmiddels een paar druppels aardbei, water, snot etcetera op het boek gehad, maar gelukkig is het geplastificeerd en kon ik het gewoon af doen. De bladzijdes en de schuifjes zijn ook van stevig karton. Het enige minpuntje is de kaft aan de voorkant. Die is een stuk dunner en inmiddels ook al gekreukeld helaas, want Emma slaat graag zelf de bladzijdes om.

nijntje speelt verstoppertje

Grappig is dat ze twee favoriete bladzijdes heeft: waar is Nina en waar is Betje Big. Geen idee wat ze aan die twee zo leuk vindt. Wat ze overeen hebben is de kleur geel. Misschien dat ze geel gewoon een mooie kleur vindt? Of dat de bladzijdes wat lichter zijn? De rest van de bladzijdes zijn (op één na) wat donkerder, en die heeft ze naar twee keer schuiven wel gezien. Bij Nina en Betje Big kan ik echt eindeloos doorgaan met de schuifjes heen en weer te doen. Emma probeert zelf ook wel de schuifjes te doen, maar echt lukken doet het nog niet (ze is net 1). Dat zal straks ook wel superleuk worden als haar dat wel lukt. Dus ik denk dat dit boek ook zeker nog wel 1 à 1,5 jaar leuk blijft 😉 .

Nog een ander pluspunt is dat het eindigt met dat Nijntje in bed ligt. Dus op de lange termijn ook geschikt als verhaaltje voor het naar bed gaan. In eerste instantie voor ons nog niet, want Emma wordt er nog heel erg druk van omdat ze het zo ontzettend leuk vindt.

Enige minpunt is dat de kaft wat dunner is. Ik denk dat de voorkant door de meeste dreumesen en peuters wel gekreukeld gaat worden, maar ja… je kan ook niet alles hebben 😉 . Verder is het Nijntje speelt verstoppertje zeker wel een aanrader!

Ook dit leuke Nijntje boekje proberen voor jouw dreumes? Je kan het boekje online bestellen als je wilt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven