Woordjes leren met het Nijntje Woordenboek

Emma schreeuwde zo ongeveer de hele buurt bij elkaar vanaf het moment dat ik haar ophaalde. De gastouder vond het een goed idee om haar voor een half uur op bed te leggen, lekker diep te laten slapen en dan wakker te maken voor het laatste beetje melk voordat mama kwam. Baby not happy, en dat is een understatement! (En laten we nog maar even niet beginnen over hoe mama zich voelde na een behoorlijke dag van 10 uur op kantoor 😉 ) … tijd voor wat een op een aandacht met het Nijntje Woordenboek… lees maar wat dat deed!

Nijntje woordenboek

Nijntje Woordenboek verricht wonderen

Afijn, met twee tassen, een brullende baby waarvan het geluid heerlijk echode in de grote entreehal van de galerijflat, op oncomfortabele hoge hakken en met één hand vrij en mijn lichaam in een onmogelijke positie gebogen sta ik klaar om het postvakje bij de flat open te maken… en jawel … er zat een hele leuke opbeurende verrassing in! Wij mochten het Nijntje Woordenboek reviewen, dat is waar ook! Ik gaf haar de envelop in handen. Tot aan de voordeur was Emma nog niet heel erg impressed. Maar eenmaal zonder jas op het kleed werd het boek gelijk gevorderd door mijn bijna 1-jarige.

Lezen óf spelen met je Nijntje boek

De eerste ingeving was nog niet lezen, maar door de Nijntje-vorm van het boek kon ze er ook meer mee dan dat. Nijntje moest de mand in, en uit, en in, en… etc. Snel maakte ik van dit speelmoment gebruik om mijn hakken te verwisselen met sloffen, en mijn colbertje en blouse door trui. Daarna ging ik gezellig bij haar zitten en liet ik zien dat Nijntje open kon. Toen ze zag dat er allemaal plaatjes in stonden kon ze helemaal d’r pret niet op. De afleiding deed haar kwaadheid verdwijnen als sneeuw voor de zon 😉 .

Later het weekend zijn we er nog een paar keer écht goed voor gaan zitten. Ze begint in de leuke fase te komen dat ze dingen probeert na te zeggen, en klanken nadoet. Het is echt hilarisch, als ik gapend hè hèèè zeg, doet ze de lengte en het ritme van dat geluid na. En poes is psss, en als ik de “f”-klank voordoe dan ligt ze in een deuk en geeft ze uiteindelijk de “s”-klank terug. De woordjes in  het boek zijn dan ook echt heel goed getimed. Ze slaat zelf de bladzijdes om, waardoor we niet aan de hele bladzijde toekomen. Maar zo’n 5 à 10 minuten met mama door het boekje heen en weer bladeren gaat super. Aan de foto kan je zien dat ze beweeglijk blijft bij het ‘lezen’, maar hé, ik ben al blij met deze foto want vorige week zaten we een week zonder smartphone.

Woordjes leren met Nijn

Uiteindelijk gaat ze er dan met Nijntje vandoor, want het boek is eigenlijk ook een pop. Nijntje kan ze echt nog niet na zeggen, de ij-klank kan ze nog niet. Maar deze probeerde mevrouw wel: bal (bah), ballon (bah-on), zon (on), jas (ssss), dag (dah + zwaaien).

Ik verwacht dat dit boekje nog wel een langere tijd leuk blijft, en dan steeds op een ander niveau. Nu zijn het de kleuren, plaatjes en het nazeggen. Maar je kunt er heel makkelijk je eigen verhaal bij maken. De plaatjes zijn geordend op thema, en dus kun je heel  makkelijk vertellen over die keer dat jullie naar het strand gingen, ze een zwembroek aan moest, we schelpjes vonden, een ijsje aten, etcetera. Emma zal waarschijnlijk eerst het spelletje “waar is de….?” nog wel heel leuk gaan vinden met dit boekje. Kortom: een aanrader! Ook echt heel leuk om dit Nijntje Woordenboek cadeau te doen voor bijvoorbeeld een eerste verjaardag!

Wat mij betreft verricht het Nijntje Woordenboek wonderen. Emma leest dan nog wel niet vloeiend (dat zou wat zijn zeg), maar ze was in ieder geval binnen no-time weer in haar hum!

Je vindt het Nijntje woordenboek bijvoorbeeld online, of je doet mee met onze actie hieronder 😉 .

Winactie Nijntje Woordenboek

Heb jij goede ervaringen met (of herinneringen aan) Nijntje? Laat het ons weten in een reactie en deel dit bericht via een van onze social media kanalen hieronder. Wie weet maak jij wel kans op dit boekje! De winactie loopt tot 5 mei 2016.

 

45 gedachten over “Woordjes leren met het Nijntje Woordenboek”

 1. Zo leuk!! Volgens mij hebben we allemaal super mooie herinneringen aan Nijntje, en dat gun ik mijn kinderen ook 🙂

 2. De vorige kinderen zijn ook groot geworden met Nijntje, inmiddels 17 en 14.
  Nu is er een derde op komst en deze wil ik ook graag kennis laten maken met Nijntje

 3. Mijn zoon vond Nijntje jaren geleden al geweldig en nu vind mijn dochtertje Nijntje ook helemaal leuk! Van filmpjes op youtube tot boekjes 🙂 Zou dus erg leuk zijn 🙂

 4. Mama is dol op Nijn.. en gelukkig neemt zoontjelief die liefde van mama over. Hij danst vrolijk mee als Nijntje op tv is en leest maar al te graag prentenboekjes over dit lief konijntje voor het slapen gaan!

 5. Nijntje is met Nederlandse kinderen verweven-
  Zonder Nijntje kun je je kindertijd niet echt beleven.
  Nijntje hoort bij onze kinderen zoals een potlood bij papier-
  Het is daarom dat ik een peuterverjaardag altijd met Nijntje vier!

 6. Avatar foto
  Francisca Hensbroek

  Ik vind NIJNTJE zo leuk ,eerst voor mijn kinderen en nu voor mijn kleinzoon Sven!
  een feest om voor te lezen en te bekijken!!!

 7. Met Nijntje ben ik opgegroeid ik vond het altijd erg leuk en nog steeds vind ik het een leuk en lief konijntje.
  Mijn zoontje is er ook erg gek mee hij hebt heel veel leuke spulletjes van Nijntje en met dit boekje zou hij ook erg blij mee zijn.

 8. Mijn zoontje is dol op boekjes lezen en dan vooral van Nijntje hij heeft ook een Nijntje slaaptrainer, dat werkt fantastisch!
  Van dit boekje zal hij vast ook nog even genieten en dan mag zijn zusje het overnemen!

 9. Mijn dochter vindt haar allereerste Nijntje boekje, in ons Maastrichtse dialect, nog steeds elke keer een feest om te lezen.
  Boekje over Bompa en Bomma (oma en opa) is een succes voor het slapen gaan!
  Het woordenboekje van Nijntje lijkt mij een superleuk en leerzaam nieuw boekje voor mijn meisje!

 10. Onze jongste dochter heeft als symbooltje op school een konijntje en sindsdien is heel ons gezin in de ban van Nijntje. Zo’n leuk boek zou dus heel leuk staan in ons boekenrek!

 11. Het is door de eenvoudige tekeningen altijd de grote favoriet geweest bij zowel mijn kinderen als mijn kleinkinderen.
  Het Nijntje woordenboek wordt vast ook weer verslonden.
  Voor hen doe ik graag mee . Ik volg je op Bloglovin.

 12. Wat een super schattig boekje, mijn dochter van 2,5 is dol op Nijntje! We doen dan ook heel graag mee, boekjes zijn hier heel erg populair 🙂

  1. Gefeliciteerd Michael, je had het waarschijnlijk niet meer verwacht maar bent als winnaar uit de bus gekomen 😉 We hebben je een mailtje gestuurd!

 13. Nijntje Woordenboek

  Met dit leuke boek
  hoef ik niet meer naar een geschikt verjaardagscadeau voor mijn nichtje op zoek.
  Zij is gek op Nijntje, woorden leren en op (voor)lezen
  dus hier zal zij blij mee wezen!

 14. “Vroeger”veel voorgelezen en nu ik 10 weken oma ben kan ik niet wachten om weer te gaan voorlezen uit Nijntje

 15. Wie is er niet opgegroeid met kleine Nijn! De beste herinneringen hebben we aan de CD’s met de musical liedjes. Die hebben we uren gedraaid in de auto. Zo ook op onze rondreis door Australie. Elke keer als ik de liedjes weer hoor, moet ik daar aan terug denken

 16. Mijn dochter nu net anderhalf jaar heeft al een behoorlijke tijd een Nijntje boek met geluid. Een aantal maanden geleden zat ze lekker rustig het boek door te bladeren en tot mijn verbazing begon ze opeens te zingen: Nijtjeeee, bansksjsnaka (onverstaanbaar), nijtjeeeee..
  In één woord fantastisch zulke dingen!

 17. Avatar foto
  linda raaijmakers

  Onze tweeling Lucas & Eva zijn dol op hun Nijntje boekjes, maar vorig jaar zijn we met ze naar het Nijntje-museum geweest. Wat vonden ze dat prachtig zeg!! Nu worden ze komende maand voor het eerst grote neef en nicht dus ik maak graag kans voor ze 😀

 18. Zelf vond ik Nijntje al helemaal geweldig en onze oudste zoon vond het Nijntje huis in Utrecht helemaal te gek. Gekraaid van plezier!

 19. Avatar foto
  Alicia Hofman-Voshol

  Nijntje staat bij mij een baby synoniem aan schattig! Ik vind het zo aandoenlijk. Mijn twee meiden zijn gek op nijntje en het verveeld niet..

 20. Wat lijkt mij dit boek gaaf! Wel hebben de woordjes kaartjes die ze ook bij logopedie gebruiken. En het bijhorende boek. Heel mooi voor de eerste basis, woord voor woord kunnen leren. Nu zijn wel wel toe aan de volgende stap, meerdere woordjes op 1 pagina.
  Dit boekje lijkt me daar super bij aansluiten.

 21. Ja! Nijntje is hier ook favoriet!
  En ook zijn broers waren gek op Nijntje.
  Wellicht door de Nijntjes decoratie op de babykamer?
  Vooral filmpjes en de boekjes zijn hier grijsgedraaid en veel gelezen!

 22. Avatar foto
  Helma Keijzer

  Al jaren hebben we in de kast de kleine bekende boekjes van Nijntje in de kast staan. Van heel veel onderwerpen is er wel een boekje, voor blije en of verdrietige dingen. De oudste dochter (nu 5) haar eerste film in de bioscoop was Nijntje de film. Op een zondagochtend gingen we er naar toe. Zij vond het geweldig, maar na 30 minuten wilde ze rennen door de zaal. En haar papa die was na 10 minuten vertrokken naar dromenland. Wat een geweldige ervaring. Haar babyzus begint nu boekjes te “lezen” en dit woordenboek zou een enorm leuke aanwinst zijn! En anders komt hij op haar verlanglijst, voor als ze over 3 maanden 1 jaar wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven