Judith vertelt over Ninie kinderkleding

We laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Deze keer vertelt Judith over haar eigen kledinglijn Ninie kinderkleding. Hoe ze daarmee gestart is en waar ze door gedreven wordt.

ninie_kinderkleding-1

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?

Mijn bedrijf is Ninie kinderkleding. Ik ontwerp mijn eigen kledinglijn en produceer onze kledinglijn in Nederland. Onze kledinglijn is op grote beurzen zoals de Libelle Zomerweek te koop en exclusief via onze webshop www.ninie.nl. Na een jaar van voorbereiding ben ik gestart met Ninie, dit was heel spannend, want waarmee start je en wat ga je dan precies doen met de ontwerpen en prints.

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen ?

Ik ben nu ruim 4 jaar online met de webshop en ruim 5 jaar geleden gestart met mijn bedrijf. Ik wilde al heel jong een winkel met kleding beginnen, waarmee ik klanten blij wilde maken met vrolijke kleding. Na een lange carriere in de bladen, twee lieve kids en het opzetten van een webshop voor een dameskledingmerk heb ik de sprong gewaagd en ben ik gestart met mijn eigen kledinglijn en mijn eigen bedrijf Ninie Kinderkleding.

ninie_kinderkleding

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Ik ben enorm trots op mijn bedrijf, onze kledinglijn. Het meeste voldoening haal ik uit een klant die mij een lief mailtje stuurt dat ze heel blij is met onze kleding of als ik een foto of video toegestuurd krijg met dansende meiden in onze kledinglijn.  

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Wij zijn benieuwd of dat je fulltime werkt aan je bedrijf of dat je bedrijf runt naast een baan. Hoeveel uur in de week ben je bezig met je eigen onderneming?

Ik werk meer dan fulltime voor Ninie, daarnaast werk ik als freelance marketeer voor andere bedrijven, dat doe ik ongeveer 1 tot 2 dagen in de week, ik vind het enorm leuk om deze combinatie te hebben qua werk, het geeft afwisseling en houdt me scherp.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Als mama en ondernemer kom je ongetwijfeld tijd te kort. Hoe pak je dat aan? Waar liggen je grenzen en hoe zorg je ervoor dat èn je bedrijf èn je gezin voldoende aandacht krijgen?

Judith_ninie_kinderkledingEuh…. Tja…. Dat is wel lastig. Na school ben ik er voor de kids en we eten altijd samen ’s avonds met ons gezin, want mijn man werkt ook fulltime. Het continu rooster van de kids heeft mij veel lucht gegeven, in sommige periodes is het enorm druk, dan werk ik door terwijl de kids lekker spelen met andere kinderen, andere periodes is het rustig en dan gaan we lekker samen wat doen. Ik vind het fijn om na school thuis te zijn voor onze kids, lekker even thee te drinken, maar krijg ook wel vaak te horen…. Mama zit je alweer achter de computer? Ik kom tijd tekort, maar probeer de meest urgente zaken eerst te doen, maar er zijn altijd spoedklussen. Ik kijk gewoon wat de dag brengt en meestal kunnen zaken wel een dagje of twee wachten voordat het opgepakt hoeft te worden.

Ik heb een hele goede balans in werk-prive, ben daar enorm blij mee, maar in sommige periodes, zoals vlak voor een beurs, dan krijg ik wel de kriebels hoor…. Dan is er te weinig tijd en teveel werk. Maar ach, dat is ook maar een aantal keer per jaar en dan staan heel veel lieve vrienden en onze ouders voor ons klaar waar we heel dankbaar voor zijn.

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Wil je je beperken tot een paar dagen per week aan je eigen bedrijf besteden van huis uit, of wil je juist uitbreiden en groeien? En hoe ga je dit combineren met je gezin?

Ik heb mijn ultieme doel bereikt, ik heb een ontzettend leuke onderneming, leuke mensen waar ik mee werk, ik heb vrijheid en mijn werk voelt niet als werken. De balans werk-privé is goed en ik ben heel blij dat ik het zo goed voor elkaar heb. Natuurlijk heb ik nog veel wensen en wil ik uitbreiden, maar ik bekijk het per dag en kijk wat er op me afkomt, daar vertrouw ik op.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Denk er goed over na of je ondernemer wilt worden. Het is hard werken, je krijgt er veel voor terug, maar privé en werk lopen wel door elkaar heen. Daarentegen heb je ook heel veel vrijheid, kun je doen wat je wilt en voelt het werk niet als werken. Doortastend zijn en doorzettingsvermogen heb je nodig als ondernemer, maar ook een lach op je gezicht elke dag.

Bedankt Judith! Leuk dat je je verhaal over Ninie Kinderkleding hebt willen delen met ons.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven