Noodles met Thaise gehaktballetjes uit de slowcooker

Als je een drukke dag hebt en toch iets speciaals wilt eten, zijn deze Noodles met Thaise gehaktballetjes precies wat je zoekt. Dit gerecht combineert het gemak van de slowcooker met heerlijke, kruidige smaken die iedereen aan tafel zullen verrassen. De voorbereiding duurt slechts een half uurtje, en daarna doet de slowcooker de rest, terwijl jij tijd hebt voor werk, gezin of gewoon even wat ontspanning.

In 4 uur op de low-stand wordt deze maaltijd voor 4 personen perfect gegaard. Het resultaat? Sappige gehaktballetjes vol Aziatische kruiden, gecombineerd met knapperige groenten en zachte noodles. Een maaltijd die niet alleen makkelijk te maken is, maar ook de smaakpapillen prikkelt.

Noodles met Thaise gehaktballetjes uit de slowcooker

Thaise gehaktballetjes: de basis voor een smaakvolle maaltijd

Het geheim van dit gerecht begint bij de gehaktballetjes. Door het gehakt te mengen met specerijen zoals komijn en koriander, krijgt elke bal een krachtige, authentieke Thaise smaak.

Ingrediënten van deze noodles met Thaise gehaktballetjes

Een van de ingrediënten van de noodles met Thaise gehaktballetjes is gomasio. Gomasio is een Japanse smaakmaker die bestaat uit geroosterde sesamzaadjes en zout, wat zorgt voor een subtiele, nootachtige smaak. Het wordt vaak gebruikt om gerechten af te maken en geeft een milde, umami-touch zonder overheersend zoutig te zijn.

  • 150 gram noodles
  • 600 gram gehakt (half om half)
  • 80 ml ketjap
  • 100 ml hoisin saus
  • 500 gramsperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 20 gram gomasio
  • 1 bosje bosuitjes
  • 100 gram taugé
  • 1 tl komijn
  • 1 tl Koriander
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 ei
  • 60 gram paneermeel
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

De voorberieding van de noodles met Thaise gehaktballetjes is niet moeilijk, maar kost even tijd. Begin met het voorbereiden van de groenten. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en snijd ze door de helft. Kook de boontjes vijf minuten in een pan met water om ze wat zachter te maken en leg ze vervolgens in de slowcooker.

Graag eerst extra informatie

Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Het witte gedeelte mag alvast bij de boontjes in de slowcooker, terwijl je het groene gedeelte apart houdt voor de garnering straks. Snijd de paprika in grove stukken en voeg deze samen met de geperste knoflook toe aan de slowcooker voor extra smaak en kleur.

Meng het gehakt in een grote kom met het ei, paneermeel en de kruiden—komijn, koriander, kurkuma en gemberpoeder. Dit geeft de balletjes een heerlijke Thaise twist. Kneed het mengsel goed door en draai er kleine gehaktballetjes van.

Mocht het gehaktmengsel wat te nat aanvoelen, voeg dan een beetje extra paneermeel toe voor de juiste structuur. Leg de gehaktballetjes vervolgens bovenop de groenten in de slowcooker.

Noodles met Thaise gehaktballetjes uit de slowcooker

Schenk de ketjap en hoisinsaus over het geheel. Zet de slowcooker aan op de low-stand en laat het gerecht vier uur rustig garen.

In het laatste uur voeg je de noodles en de taugé toe aan de slowcooker. Breek de noodles van tevoren in kleinere stukken, zodat ze gemakkelijk in de slowcooker passen en goed kunnen mengen met de saus. Roer de noodles af en toe door, zodat ze overal bedekt zijn met de saus en de smaken goed intrekken. Als de saus wat dikker is geworden, kun je eventueel een beetje extra hoisinsaus toevoegen voor extra smeuïgheid.

Serveer de noodles met Thaise gehaktballetjes met het groene gedeelte van de bosuitjes en gomasio voor een knapperige, smaakvolle afwerking.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven