Een manier voor mannen om borstvoeding te geven, de nursing assistant

Ik was even geschokt toen Frank me wees op de nursing assistent. Een nieuwe manier voor mannen om borstvoeding te geven aan hun kindje. Maar gelukkig is het totaal wat anders dan de horror borstvoeding filmpjes waar we jaren geleden wat van zagen op Youtube.

Inmiddels heb ik er wat meer over gelezen en nu ben ik benieuwd hoe jullie tegenover dit apparaat staan wat vaders de mogelijkheid moet geven om hun kind te voeden op een manier die dichterbij borstvoeding komt dan het geven van een flesje.

nursing assistent, mannen borstvoeding geven

Nursing assistant; zouden mannen zo borstvoeding willen geven?

Laten we voorop stellen dat het op deze manier geen echte borstvoeding is die door de mannen gegeven wordt. In principe is het gewoon flesvoeding die in de ene borst gedaan wordt en via het apparaat door de tepel van de andere borst aan de baby gegeven kan worden. Zo zou je dus ook borstvoeding en flesvoeding kunnen combineren. Wel is het zo dat er bij het ontwerp van deze assistant rekening gehouden is met de manier waarop de borst aanvoelt. Het is zacht zodat het voor de baby vergelijkbaar is met een echte borst.

Volgens het Japanse bedrijf Dentsu is het borstvoedings apparaat ontwikkeld met advies van kinderartsen en babysitters in het achterhoofd. Het product is overigens nog niet te koop, maar is bedacht om vaders de kans te bieden een beter contact met hun kind op te bouwen. Door de nursing assistant om te doen kunnen zij bijvoorbeeld hun kindje voeden en rustig krijgen op een manier die lijkt op de wijze waarop moeders hun baby geruststellen, te eten geven of in slaap wiegen.

Borstvoeding geven en uitlezen via een app

De nursing assistant zou geen Japans ontwerp zijn als er geen app bij zou zitten natuurlijk 😉 . Alleen al daarom vinden mannen het wellicht een interessante gadget. Alle gegevens over het drinken van de baby en het contact met de tepel worden vastgelegd in de app en zijn later inzichtelijk.

Borstvoeding geven zo ook een mannen ding?

Ik weet het niet hoor. Ik ben best wel geëmancipeerd, maar sommige dingen zijn zoals ze zijn. Dat is mijn eerste gedachte hierachter. Toch gaan er ook al handen op van mensen die aangeven dat het apparaat niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen een aanvulling zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld voor vrouwen met dysforische toeschietreflex. Of vrouwen die hun borst(en) hebben verloren naar aanleiding van borstkanker. Ook zij zouden met de nursing assistant het ‘gevoel van borstvoeding geven’ kunnen ervaren.

Wat vind jij? Wel of geen goed idee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven