O, o, Olivia, een -must have- geschreven door Gillian King

Gillian King (Den Haag, 1978) is orthopedagoog en runt een bloeiende praktijk voor kinderen met leerproblemen. Ze heeft een zoon (2) en een dochter (5) en besloot op haar dertigste een lang gekoesterde droom na te jagen: het schrijven van een boek. Dat dromen werkelijkheid kunnen worden, bewees zij met haar succesvolle debuutroman Geloof me maar.
Een eendagsvlieg? Absoluut niet. Onlangs verscheen haar tweede chicklitroman O, o Olivia, een heerlijk romantisch en humoristisch verhaal met als decor haar geboortestad Den Haag.

Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.

Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten.
Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.

De redactie van Whoopsiedaisy.nl weet het zeker, O, o Olivia wordt de zomerhit van 2011. Op de achterflap pronkt dan ook een quote van hun hand: ‘O, o Olivia is een verrassende, leuke chicklit van eigen bodem. Iedere vrouw zal zich in Olivia herkennen.’

‘Het moment dat de uitgever belde om te vragen of mijn manuscript nog beschikbaar was, zal ik nooit vergeten. Ik heb minstens tien rondjes door mijn huis heen gerend en aan het einde van de dag was ik schor van al die hysterische telefoontjes die ik gepleegd heb. Maar het moment dat ik mijn debuut daadwerkelijk in de boekhandel zag liggen, was zo mogelijk nog specialer. Niet te beschrijven wat er dan door je heen gaat. En nee, dat went niet, want toen ik de auteursproef van O, o Olivia voor het eerst in mijn handen had, voelde ik nog steeds de drang om midden in het postkantoor een vreugdedansje te doen.’

Een voorproefje van O, o, Olivia? Neem dan eens een kijkje op de website van Gillian: www.gillianking.nl

Titel: O, o, Olivia
ISBN: 9789059776296
Uitvoering: Paperback
Prijs: € 11.95

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven