Wat zijn jouw ochtendrituelen in het weekend?

Ochtendrituelen. Iedereen heeft wel zo zijn eigen maniertjes om zijn ochtend het liefst te willen starten. Gisteren ochtend waren wij ‘alleen’ thuis, met andere woorden… de kinderen sliepen bij opa en oma. En dat brengt onze eigen ochtendrituelen weer wat beter in beeld. Met rondrennend grut wat steeds al schreeuwend de slaapkamer in en uit rent worden onze eigen ochtendrituelen namelijk altijd ruw verstoord, maar dat herken je vast wel 😉 .

ochtendrituelen

Onderzoek ochtendrituelen

Uit onderzoek blijkt dat mannen graag wakker worden voor een knuffelpartij (herkenbaar), terwijl vrouwen juist ontbijt op bed willen. Dat laatste herken ik dan weer totaal niet. Heb jij dat wel, dat je het liefste ontbijt op bed wilt ?

Hoe starten we ons weekend en welke ochtendrituelen hebben we? Het onderzoek vond plaats onder 1000 Nederlanders. ‘Niets moet en alles kan’, dit is voor Nederlanders het ultieme ochtendgevoel in het weekend. Opvallend is dus dat mannen veel liever gewekt worden voor een knuffelpartij (42.3%) dan vrouwen (8.1%). Daarnaast begint de ideale weekenddag met een kop koffie of thee en een uitgebreid vers ontbijt, waar zij de tijd voor nemen.

Het niets moet alles mag gevoel daar kan ik me helemaal in vinden. Ik moet zeggen dat ik dit gevoel lang niet ieder weekend kan oproepen, maar het is wel mijn ultieme wens voor de weekenden. Gewoon lekker, zonder afspraken, de ochtend starten. Beetje werken, beetje rommelen, lekkere cappuccino erbij, kids rommelen en spelen wat… zalig! Mijn ochtendrituelen heb ik dan voor je in kaart gebracht.

Weekendontbijt: lekker genieten

Het merendeel van de Nederlanders houdt ervan om zichzelf met een uitgebreid ontbijt te verwennen, waarbij het genieten bovenaan staat. Bijna zestig procent (57.9%) van de ondervraagden uit het onderzoek ontbijt het liefst met verse producten, waarbij verse broodjes, kaas en eieren in de top-3 staan van wat er niet in het ontbijt mag ontbreken. Een kleiner deel (23.1%) van de Nederlanders geeft de voorkeur aan gemak en kiest voor kant-en-klare producten.

Als een uitgebreid ontbijt bij mijn ochtenrituelen zou horen, dan zou dat ook betekenen dat ik daar iedere vrijdag bij stil zou moeten staan, vanwege de boodschappen. Zoveel structuur zit er niet in ijn boodschappen doen, dus dat zit er niet in 😉 . Uitgebreid ontbijten hoort bij ons bij de feestdag rituelen!

Wat doe jij?

Romantiek is welkom

Naast de deurbel of een te vroeg telefoontje, zijn lawaai van de buren en slecht weer de meest genoemde ergernissen in de ochtend. Tijd doorbrengen met de partner wordt zelfs belangrijker gevonden dan langer uitslapen. Ook voor een onverwachts dagje weg of ontbijt op bed wil men gewekt worden. Deze liefdevolle gebaren in de ochtend blijken meer gewaardeerd te worden dan materiële zaken, zoals cadeaus.

Uitgebreid ontbijten blijkt een belangrijk onderdeel van het weekend. Driekwart van de Nederlanders ontbijt het liefst samen, waarbij ’tijd nemen voor elkaar’ centraal staat. Misschien dat dat ’tijd nemen voor elkaar’ voor de man wat anders is dan voor de vrouw, haha, maar dat laten we maar even buiten het onderzoek. Wat wel weer jammer is, is dat in het merendeel van de situaties het nog steeds de vrouw is die het ontbijt klaarmaakt.

Mannen, waar blijft de romantiek?

Het kijken van series of tv-programma’s tijdens het weekendontbijt is trouwens ook populair en wordt door meer dan een derde van de Nederlanders gedaan.

Heb jij bijzondere ochtendrituelen? Wij zijn benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven