Ochtendrituelen om je dag stralend te beginnen: wat is jouw favo momentje?

Ochtendrituelen, we hebben ze allemaal. Toen ik nog studeerde duurden die ochtendrituelen zo kort mogelijk 😉 . Maar tegenwoordig kan ik er echt ontzettend van genieten! Niet dat ik nu opeens een ochtendmens ben geworden… Maar in de ochtend kan je al talloze geluksmomentjes hebben. Herken je dat niet? Dan wordt het tijd om wat meer te gaan genieten. Jaja, ook al is het nog zó vroeg 😉 .

Lees ookDe ochtend van Monique, haar gehandicapte zoon en haar hoogbegaafde dochtertje

Een slecht begin: stress in de ochtend

Mijn ochtendritueel is het afgelopen jaar enorm veranderd. Vanaf een situatie dat ik iedere ochtend als eerste opstond – vaak om 06.15 – gauw onder de douche sprong. Stress vanaf het moment dat de wekker ging. Na die speed-douche vervolgens de rest van het gezin (behalve manlief dan, die verzorgt zichzelf) in de kleren steken. Snel propte ik nog wat brood naar binnen. Zowel bij mezelf als bij de kinderen. Snel tandjes poetsen om vervolgens om 07.30 op de BSO en het KDV af te gooien. Stress in de ochtend is voor niemand goed, daar ben ik van overtuigd. En wat kan ik genieten van onze veranderde ochtendrituelen.

Wakker worden om 07.00, dochterlief in bed krijgen om lekker te knuffelen (vanochtend kreeg ik nog een ‘Ik hou van jou’ naar mijn hoofd geslingerd, daar smelt je toch van). Lekker douchen om 07.15, daarna dochterlief aankleden (ze heeft dan al met papa gegeten), zoonlief onder de douche zetten om wakker te worden en vervolgens op mijn gemak met zoonlief een boterham eten nadat we papa en dochterlief hebben uitgezwaaid.

Ochtendrituelen? Genieten!

Het mooiste moment van de ochtend vind ik nog wel het naar school brengen van zoonlief (naast de knuffel en de ‘ik hou van jou’ van dochterlief natuurlijk). Heerlijk om even samen te kletsen onderweg – lopend of op de fiets – en om vervolgens nog een dikke kus van hem te mogen ontvangen voordat hij de klas inrent.

Geen idee hoelang ik hiervan nog mag genieten, maar genieten doe ik… iedere dag weer – zelfs in de zeikende regen!

Deel jouw momentje!

Oké, de ene ochtend is de andere niet. En genieten van mijn ochtendrituelen gaat hier ook heus wel eens de (ochtend)mist in. Toch probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten. Hoe gaat dat bij jullie thuis? Wat is jouw favoriete ochtendmomentje? Deel dat in een reactie onder dit bericht 🙂 .

Lees ook: Moeite met opstaan? Zo kom je ’s morgens fris en fruitig je bed uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven