Ochtendwandeling goed voor mindfulness? Wat doe ik dan verkeerd???

Sinds een week ‘doe’ ik iedere ochtend een ochtendwandeling. Logisch… want anders zou ik het wel een middag- of avondwandeling noemen, maar dat terzijde. Waarom die ochtendwandeling? Daar heb ik een paar redenen voor, ik som ze even voor je op.

De redenen voor mijn ochtendwandeling

 1. De kilo’s. Er moet wat af!
 2. Mijn hoofd. Het zit te vol en de ochtendwandeling moet dat verhelpen.
 3. Mijn lijf. Ik moet gewoon meer bewegen, simpel as that.
 4. Ik gun het mijn hond 😉

Kijk, ik vind dit dus al heel knap van mezelf. Niet alleen dat ik mijn ochtendwandeling doe, maar het lijstje bedoel ik. Een mooi, mindful lijstje. Niet te lang, maar relatief leeg. Of zoiets. Bij dit korte mindful lijstje hoort ook een korte uitleg voor mijn redenen. Daar heb je recht op.

 1. Ochtendwandeling tegen de kilo’s

Voor mijn zwangerschappen (de laatste was 8 jaar geleden!) woog ik 63 kilo. En dat was dan al de max. Ik heb ook ‘met gemak’ 61 of 60 kilo gewogen. Nu ben ik 1.68 meter, maar op het moment weeg ik 72 kilo. Voor mij teveel. Ik voel me daar niet happy mee en heb ook geen zin om een nieuwe garderobe aan te schaffen. Tijd voor actie dus.

2. Mijn hoofd

Mijn hoofd moet leger. Ik ben te druk. Doe ik zelf hoor, dus ik vraag geen medelijden. Maar ik moet er wel wat mee. Mindful wandelen dus 😉 .

3. Mijn lijf

Dat mag wel wat soepeler. Voor mijn werk zit ik nogal wat uren op een dag achter de pc. Dat is voor niemand goed! Ik word stijver, maar -erger nog- mijn schouders en nek komen steeds vaster te zitten. Een ochtendwandeling is een mooie manier om in de ochtend je lijf op gang te brengen, dacht ik zo.

4. De hond

Ca$h is een schatje. Totaal niet opdringerig en hij past zich hier in huis enorm goed aan. Dom van hem, want daardoor komt hij te weinig aan zijn trekken. Tijd voor verandering dus. Ons moppie verdient het om wat meer beweging en lol te krijgen in zijn leven! We starten dus samen met een ochtendwandeling en een paar keer per week gaat hij tegenwoordig ook mee hardlopen (dat dan weer voor de kilo’s 😉 ).

Lees ook: Mindful ouderschap, doe je ding!

Maar dit is het resultaat van mijn ochtendwandeling

Leuk en aardig allemaal, die ochtendwandeling, maar op een van de bovenstaande punten werkt deze wandeling helemaal niet. Of misschien moet ik zeggen – nog niet. Mijn hofd wordt er niet leger van. Sterker nog… mijn ochtendwandeling roept alleen maar heel veel vragen bij me op! Ik kom met een voller hoofd terug van de wandeling dan dat ik ben weggegaan 😉 . Dit zijn de vragen waar ik vanochtend weer mee thuiskwam!

ochtendwandeling, de 2 dames

1. De dames

Deze oudere dames ben ik nu al een paar keer tegen gekomen. Ze wandelen rond 07.45 innig gearmd samen over straat. Iedere keer in dezelfde rok (lijkt wel), dezelfde jas en allebei een wit petje op. Zouden het zussen zijn? Zijn het nonnen die samen hun ochtendwandeling doen? Of vriendinnen misschien? Ik heb geen idee, maar een volgende keer dan vraag ik het ze! Ik word er gek van dat ik me dit dus al 4 wandelingen lang afvraag!

ochtendwandeling, de plus vraag

2. De Plus vraag

WTF #$%@@$ ! Wáárom maar 364 dagen open? En welke dag zijn ze dan dicht???

ochtendwandeling, de Venushoek

3. de Venushoek

Wat dacht deze eigenaar toen hij de naam van zijn B&B verzon? Ik krijg bij ‘Venushoek’ hele andere voorstellingen!

ochtendwandeling bouw vraag

4. De bouw vraag

Welke rare UFO is hier geland?

ochtendwandeling en mennen

5. De men-vraag

Hier woont een man die met zijn paarden ment. Je weet wel… met zo’n karretje erachter. Deze pionnen liggen áltijd plat. Rijdt hij iedere keer opnieuw die pionnen om? Of is hij zo slecht in mennen dat hij ze tegenwoordig maar gewoon plat laat liggen…

ochtendwandeling en schapen

6. De schapen

Waarom ligt dit schaap alleen en de rest bij elkaar? Zouden ze ruzie hebben? Wordt hij gepest?

ochtendwandeling en tennisbaan

7. De tennisbaan

Zou deze tennisbaan ooit nog gebruikt worden? #zooitje

ochtendwandeling en hok

8. Welk beest in godsnaam?

Voor welk beest is dit hok gemaakt? Hij moet zo klein zijn dat hij erin past, maar wel via een trap omhoog 😛 ?

ochtendwandeling en mijn tuin

9. Mijn eigen tuin

Bij terugkomst van mijn ochtendwandeling vraag ik me al de hele week af…. ‘wanneer gaat dit nu eens aangepakt worden?’ En daarnaast …. ‘wie gaat dit doen?’

Met al deze vragen ben ik bang om een andere ronde te maken…. dan komen er waarschijnlijk nog veel meer vragen bij! Maar als ik dezelfde ronde doe tijdens mijn ochtendwandeling blijven deze vragen uiteraard in mijn hoofd rondspoken, dan snap jij ook wel 😉 .

Wist jij dat hardlopen niet goed is voor je?

Wat ik wél weet bij mijn ochtendwandeling

Er is één ding waar ik geen vragen over heb bij mijn ochtendwandeling. Ik weet zeker dat Ca$h er erg veel plezier in heeft 😉 .

 

5 gedachten over “Ochtendwandeling goed voor mindfulness? Wat doe ik dan verkeerd???”

 1. Avatar foto
  Danielle Persoons

  Hoi Joyce,
  Vraag 1 vraag ik mij ook elke keer af… en ze lopen al jaren zo!
  Vraag 2 is een terugkerend thema als ik er met de dochters langsrijd 1 x per week/2 weken.
  Voor mij nu de uitdaging om de overige vragen te zoeken want die was ik nog niet tegen gekomen ??
  Groeten uit Gemonde!

 2. Ik moest zo lachen om dit stuk, heel herkenbaar ook!! Konden we ons hoofd maar echt even uitzetten he… Mij lukt dat ook nooit.

 3. Hi Joyce,
  Heerlijk die gedachten van jou! Mijn antwoorden:
  1. Ja dit zijn zussen, denk ik
  2.Nieuwjaarsdag, denk ik
  3. Het is een very special B&B, denk ik
  4.Daar landt binnenkort een huis, denk ik
  5. Het is de wind, denk ik
  6. Als het een zwart schaap was, had ik het geweten
  7. Ja, door de mannen van de plantsoenendienst
  8. Voor als de vogels die leren vliegen toch naar beneden vallen
  9. Frank, zaterdag…als jij hem meeneemt naar dat B&B tenminste 😉

  Ik ben benieuwd of je wat aan mijn antwoorden hebt;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven