Eerste hulp bij Oeps momentjes; het roze koffertje!

Soms heb ik het idee dat vrouwen een extra zintuig hebben. En wel het zintuig: vooruit kijken. We doen het allemaal in meer of mindere mate (bijvoorbeeld als we ’s morgens onze tas inpakken). Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ben het liefst goed voorbereid. Op alles. Daarom heb ik ook zo’n grote tas, die soms nog het meest wegheeft van een complete overlevingsuitrusting. Dump mij op een onbewoond eiland en ik zal het zonder problemen nog wel een tijdje redden, als ik m’n tas maar bij me heb (ik zou hondenbrokjes kunnen eten bijvoorbeeld, die zitten er in). Toch kom ik, ondanks uitpuilende survivalkit, nog regelmatig tot de conclusie dat het juiste redmiddel niet in mijn tas zit – hondenbrokken bieden niet in iedere situatie uitkomst. Gelukkig is er dan meestal een vriendin in de buurt met net zo’n grote tas als ik, die vast wel deo of een verdwaalde tampon bevat. Want Oeps momentjes hebben we allemaal; het is gewoon een kwestie van voorbereid zijn 😉 .

En gelukkig kan je je ook daar gewoon op voorbereiden met het Oeps kofferje wat ik onlangs via de post kreeg als gevolg van een ludieke actie van Tena om de taboesfeer te doorbreken.

oeps momentjes

Een snoezig koffertje met een inhoud die bij iedere vrouw wel van pas komt. De heldhaftige dames onder ons die zouden gewoon met dit knalroze geval over straat gaan en de wat minder opvallende types die zorgen ervoor dat ze de inhoud ervan in hun tas stoppen, of het koffertje in ieder geval bij zich hebben in de auto 😉 .

Herkenbare Oeps momentjes

Want voor veel verschillende Oeps momentjes bestaat een (tijdelijke) oplossing. We geven je een aantal Oeps – jes op een rij met bijbehorende oplossing!

Snotteren of een loopneus

Een loopneus als gevolg van je hooikoorts of het tranen met tuiten huilen bij de meest romantische film die je ooit gezien hebt los je uiteraard op met papieren zakdoekjes.

Uitgelopen mascara

Het moment dat je voor het eerst je kind op de ‘grote’ school achterlaat als je baby ineens 4 jaar blijkt te zijn geworden en leerplichtig is, of het gevolg van een uiterst precaire gesprek dat je met je beste vriendin hebt gehad over het overspel van je partner met als resultaat enorme zwarte vegen over je wangen. Make up verwijder doekjes zijn onmisbaar in je tas!

Klotsende oksels

Omdat jouw kind deze keer besluit dat er snoepjes in de winkelwagen moeten en jij hebt aangegeven dat je dat niet nodig vindt… met als gevolg een schreeuwende en over de grond rollende peuter in het gangpad van de plaatselijke supermarkt… deo on the roll!

Ladder in je panty

Deze kennen we uiteraard allemaal! Jij staat net op het punt om op je mooist de deur uit te gaan want je partner heeft een verrassing voor je, je grijpt nog even naar je tas (uiteraard 😉 ) en prompt struikel je en verschijnt er een ladder in je o zo mooie glanzende panty… blanke nagellak is jouw reddende engel voor dit moment. Even smeren en je bent ‘good to go’.

Afgebroken nagel

Tijdens het eten koken wil je nog even snel dat blikje opentrekken want je potje staat te pruttelen en dit moet er nog bij. NIET doen. Ik zeg het zo vaak tegen mezelf maar ook ik luister niet altijd naar wat ik zelf te zeggen heb… het standaard resultaat is dat mijn nagel afbreekt door het lipje van het blikje. Wie dit ooit bedacht heeft… het zal wel een man zijn geweest. Maar enfin… een vijl bij de hand zorgt ervoor dat ik in ieder geval niet nog meer halen in mijn panty krijg! Thanks Tena!

Oeps

Oeps momentjes waar niet over gepraat wordt

Er zijn echter ook Oeps momentjes waar je het misschien liever niet met je vriendinnen over hebt. En dan hebben we het dus niet over een ladder in je panty of die klotsende oksels dankzij je race tegen de klok. Urineverlies is een probleem dat veel vrouwen kennen. Gelukkig (of eigenlijk: helaas) is het dus heel normaal, zeker na bijvoorbeeld een bevalling, en vaak ook tijdelijk, maar toch rust er nog steeds een taboe op dit onderwerp. Onlangs schreven we hier nog een blog over. Tena vindt het tijd om hier mee af te rekenen, want urineverlies is net zo min iets waar je je voor moet schamen als een afgebroken nagel.

Vervelend, maar het kan gebeuren! En nog belangrijker: er mag gewoon over gepraat worden. Je denkt misschien dat je de enige bent, maar miljoenen vrouwen hebben last van licht urineverlies. Bijvoorbeeld na de bevalling dus, voor of na de menstruatie, tijdens het sporten of gewoon als je niest of een keer lekker hard lacht. Vooral onbezorgd lachen vinden we bij MamsatWork een heel belangrijk punt, wat zeker niet in de weg mag worden gestaan door urineverlies. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dus als daar wat druppeltjes bij horen: so be it.

Het Lights by Tena assortiment bestaat uit ultradunne verbandjes en inlegkruisjes. Discreet dus, en dankzij de FeelFresh Technology wordt vocht net zo snel opgenomen als door reguliere producten. Eventuele geurtjes worden geneutraliseerd, dus ook daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Want dat doen wij vrouwen immers al meer dan genoeg 😉 .

Vergeet bij het inpakken van je tas behalve een mini deo, make-up reinigingsdoekjes en tissues de volgende keer de inlegkruisjes niet. Ook jouw tas is waarschijnlijk meer dan groot genoeg, en misschien kan je er een vriendin wel heel erg blij mee maken!  Want denk eraan: ook zij heeft haar Oeps momentjes.

Heb jij nog Oeps momentjes die je met ons wilt delen en waar je ook een oplossing voor hebt? Ze zijn welkom!

 

oeps

2 gedachten over “Eerste hulp bij Oeps momentjes; het roze koffertje!”

  1. hahaha ik heb ook zo’n handtas en me maar afvragen waarom ik af en toe zulke knopen in mijn schouderspieren heb :D.
    Wat ik ook altijd bij me heb is Rosebud Salve, uitstekend bij droge lippen en schaafwondjes bij kinderen (mijn kinderen vinden het een wonder zalm en helpt daarom alleen al bij alle pijntjes. Pleisters heb ik trouwens ook altijd bij me.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven