Een off day… je kent het vast wel…

Je kent het vast wel, je hebt een Off day en je weet het al vlak nadat je bent opgestaan, of misschien al wel daarvoor ;). Vandaag kan ik er weer om lachen, maar gisteren was ik ‘not amused’. En eerlijk is eerlijk, ik heb geen idee waar die Off day vandaan komt.

Off day

Het is niet de bewuste periode in de maand, er is geen ruzie voorgevallen met kids of man, en ook de hond gedraagt zich voorbeeldig. Het enige wat ik me kan bedenken is dat ik het te druk heb (en dan ga ik nu zitten om dit blog te schrijven in plaats van de rest van het werk op te pakken, kwestie van prioriteren, haha). Ik merk dat ik meer ineengedoken achter mijn laptop zit en dat mijn nek vast gaat zitten. Dat ik snibbiger ben naar de kinderen omdat ze teveel aandacht vragen naar mijn zin (laatste week van de vakantie), èn dat ik mezelf niets gun. Geen tijd om koffie te zetten, mijn thee vergeten terwijl die al anderhalf uur staat te trekken en zelfs de hond trekt aan het kortste eind.

Wat doe ik aan mijn Off day?

Ja, het is een officiële Off day. Maar wat doe je eraan, dat is wat me bezighoud. Ik ben geneigd om dieper in de shit te duiken door er nóg harder aan te trekken. Ik betwijfel echter of dat dat goed is voor de productiviteit. Als iemand anders mij zijn Off day zou voorleggen, dan zou ik adviserend aan de zijlijn roepen ‘je moet even tijd voor jezelf nemen’, of ‘ga lekker een stuk wandelen, even je hoofd leegmaken’. Maar voor mezelf sla ik dit soort goede raad in de wind.

Wie o wie heeft voor mij de gouden tip om ook op mijn Off day toch productief te blijven en eigenlijk mijn dag om te turnen tot een ‘niets-aan-de-hand-alles-loopt-lekker-dagje?

3 gedachten over “Een off day… je kent het vast wel…”

  1. Ik raad je aan om even wat voor je zelf te doen of om even een stuk te wandelen 😉 nee serieus, ik heb dit gevoel ook heel vaak. En zelfs als ik mezelf dan dwing om heel hard te werken, en ik ook wel het één en ander af krijg, voel ik me daarna nog steeds niet voldaan en vrolijk. Pffff vermoeiend! Minder hoge eisen aan onszelf stellen, misschien helpt dat. Maar hoe dat in de praktijk moet weet ik ook niet… Je hebt hier niks aan hè 😉

    1. Joyce van de Pas
      Joyce van de Pas

      Hahaha, nou ja Nanouk, het is al een steun om te weten dat ik er niet alleen last van heb ;). Thanks voor de peptalk xxx

  2. Hallo,3 kids full time job,mama zijn maar ook nog partner soms zo moeilijk dan heb ik soms een off day!die grote vakantie is veel te lang.. We zijn elkaar beu gezien! Wat doe ik dan wel alle kids naar opvang en rustig op een terrasje een broodje gaan eten haha rust ahhhhhhhhh. ..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven