Home office decor ideas; op een simpele manier je thuiskantoor pimpen

Thuiswerken is weer de norm en dat zien wij als een goed excuus om onze home office een opfrissertje te geven. We brengen er immers veel tijd door, dus dan is een comfortabele ruimte geen overbodige luxe. Tijd voor home office decor ideas dus!

Met deze tips geef je jouw home office een opfrissertje waardoor je het helemaal niet meer zo erg vindt om hier veel tijd door te brengen. Even de schouders eronder endaarna genieten van je thuiskantoor in stijl!

Home office decor ideas

Home office decor ideas voor een leuke opfrisser van je thuiskantoor

Laten we eerlijk zijn, het leven van een werkende moeder is soms al ingewikkeld genoeg. Daarom geven we je een paar simpele tips zodat je kantoor binnen no time een hele nieuwe look heeft!

Doordat we nu wat extra uurtjes in de avond verplicht thuis moeten doorbrengen, is dit het moment om creatief aan de slag te gaan. Een nieuw project kan enorm veel nieuwe energie geven!

En met deze decor ideas wordt jouw home office uiteindelijk je favoriete plekje!

Zorg voor een fijne set-up met je meubilair

Laten we beginnen bij het begin: heb je een fijne bureaustoel en een goed bureau? Dit is namelijk echt een must.

Er is een grote kans dat je het merendeel van de dag op je bureaustoel zit, dus dan moet hij wel lekker zitten. Je wilt natuurlijk geen nekkrampen oplopen of last krijgen van je rug met je kantoor aan huis.

Zorg voor sfeer met deze home office decor ideas

De wintermaanden zorgen al snel voor een sombere sfeer. Zorg daarom dat je thuiswerkplek gezellig en knus is. Wat dacht je ervan om jezelf te trakteren op een paar mooie kaarsen? Of maak je kaarsen zelf.

Je kan jezelf ook uitleven op Pinterest om een ‘vision board’ te maken, en deze op de muur te plakken. Hiermee voeg je op een vrij eenvoudige manier je eigen stijl toe.

Vind je bovenstaande decor ideas nog wat te weinig voor je home office, dan kan je natuurlijk ook met betonlook verf op de muur aan de slag.

Ik heb dat zelf in de woonkamer gedaan en het s écht niet zo moeilijk als je misschien denkt. Maar je hebt wel binnen no-time een andere look en feel in je thuiskantoor.

Zorg voor goed licht; dit wordt vaak onderschat

Als je je ogen gezond wilt houden is het van groot belang dat je genoeg licht hebt in je werkomgeving. Je wilt namelijk niet de hele dag fronsend achter je laptop zitten.

Niet alleen krijg je hier enorme hoofdpijn van, je zult ook sneller rimpels krijgen! Wanneer je led inbouwspots installeert in je kantoor geniet je automatisch van voldoende licht.

Je hebt deze in allerlei soorten, dus zoek er vooral eentje die matcht met jouw stijl en voorkeuren. Geloof ons: als je eenmaal gewend bent aan goed licht, dan wil je niet meer anders!

Zelf gingen wij in het hele huis aan de slag en vernieuwden we de woonkamer- en badkamer spotjes. Dus als je dan toch bezig bent met decor ideas, neem dan ook de verlichting in je home office mee.

Schaf een tweede scherm aan

Ben je iemand die al haar werk via haar laptop doet? Wellicht is het een goed idee om een tweede scherm aan te schaffen.

Niet alleen is dit beter voor je houding (je kijkt niet meer de hele dag naar beneden) het werkt ook nog eens sneller en dus productiever.

Die extra uurtjes kan je dan weer fijn aan iets anders besteden. Je vindt het misschien een overbodige luxe, maar geloof mij, het werkt echt!

Kies voor groen en dan het liefste echte planten natuurlijk

Planten zien er niet alleen fleurig uit, ze zorgen ook voor genoeg zuurstof en dus een gezonde werkomgeving!

Plan bijvoorbeeld een tripje naar de Ikea en sla groots in. Niet alleen leuk voor planten maar ook voor andere home office decor ideas. Hoe meer groen hoe beter.

Of ga voor zo’n moswand in je home office of een room divider waarbij je ook met planten werkt. Ook heel handig als je je home office niet helemaal afgescheiden hebt van je woonkamer, door deze decor ideas toe te passen heb je toch je eigen hoekje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven