OK-app review; je kan je pasjes allemaal lekker thuis laten!

Zonder je portemonnee op stap klinkt niet alleen ideaal, het is het ook! Contactloos betalen is uiteraard al een feit, maar je kan nu met de OK-app ook lekker al je pasjes thuislaten. Zolang je je telefoon maar bij je hebt, de OK-app hebt geïnstalleerd en je pasjes in die app hebt ingevoerd hoef je je nergens meer druk om te maken.

Ik dacht dat ik best digitaal was totdat ik de OK-app zag

Ik wist van het bestaan van de OK-app niet af toen ik even geleden bij de Hema een boodschap wilde afrekenen. De mevrouw voor mij (beduidend ouder dan ik) bleek echter een stuk digitaler dan ikzelf. Bij het afrekenen en de vraag of ze een Hema pasje had kwam er namelijk geen pasje tevoorschijn. Ze liet alleen haar telefoon scannen en riep “Ik heb de OK-app”.

Je snapt wel dat ik overdonderd was. De OK-app? Nooit van gehoord (dacht ik toen nog). Uiteraard ben ik thuis direct even gaan googlen. Blijkt me dat toch een handige app te zijn joh! Ken jij hem al?

ok-app review

Waar is de OK-app voor bedoeld?

De OK-app is bedoeld ter vervanging van je klantenpasjes van allerlei bedrijven. Voor het sparen van kortingen en punten.

Zelf gebruik ik de OK-app inmiddels een aantal weken voor het opslaan van mijn klantenpasjes en het bijboeken van punten op die pasjes. Ik ben overigens nog niet zo heel ver, want het merendeel van de klantenpasjes die ik in mijn bezit heb kan ik nu na onze verhuizing nergens meer vinden. Lekker dan! Had ik maar eerder de overstap naar deze app moeten maken, dan was dat nu geen issue geweest 😉 .

Het ultieme doel van de OK-app is dat je van huis kan zonder je portemonnee. Maak je al gebruik van mobiel betalen via je telefoon, dan hoef je je klantenpasjes in ieder geval niet meer mee te nemen om toch onderweg te kunnen sparen.

Hierboven zie je wat schermen uit de OK-app. Persoonlijk vind ik het wel geinig dat “OK” er regelmatig in verwerkt wordt. Ligt natuurlijk heerlijk in de mond, dat woord. Daarnaast valt ook op dat zoals je bijvoorbeeld bij de Etos ziet ook direct de folder en alle aanbiedingen kan bekijken.

Meer informatie over deze app vind je hier, het downloaden kan je ook via deze pagina doen, of via de Playstore en Appstore op je mobiele telefoon.

En download je de app nu, dan kan je meedoen aan hun gave winactie. Voeg minimaal 5 pasjes toe en maak kans op een iPhone 11, wie wil dat nu niet? Hieronder zie je hoe eenvoudig dit werkt.

Sparen met de app, maar ook je tickets verzamelen

Iedere klantenpas kan je toevoegen. Ideaal. Zelf spaar ik bijvoorbeeld bij de Etos en bij de Hema automatisch de punten via de OK-app en kan ik bij iedere aankoop gewoon de barcode van mijn pasje binnen de app laten scannen om de punten bij te laten schrijven. Easy toch? Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook een cadeaubon van Intratuin in mijn pasjes opgeslagen. Zo kan ik -als ik toevallig een keer spontaan de Intratuin in loop- die cadeaubon toch gebruiken. Normaal gesproken zou ik die nooit zo meenemen in mijn portemonnee.

En wist jij al dat je op deze app ook je tickets kan ‘bewaren’? Als je via Eurosparen een ‘er op uit’ ticket hebt, dan kan je die aan de app toevoegen. Zo hoef je niet meer te printen (in het kader van bewust leven) en kan je gewoon via je app met je bestelde ticket naar binnen.

Ontwikkeling van de OK-app

Wat ik verder nog een prettig en veilig idee vind is dat er een aantal ontwikkelaars aan de app werken die oorspronkelijk uit het ontwikkelingsteam van iDEAL komen en dat de oprichters van Fox-It (softwarebeveiligingsbedrijf werkend voor overheden) als aandeelhouder betrokken zijn bij de OK-app. Dat geeft toch het idee dat het niet zomaar een paar studenten zijn die een leuke app op de markt zetten. Ik geloof dan ook heilig in dit soort apps en mogelijkheden voor de toekomst.

Hoe sta jij tegenover dit soort ontwikkelingen? En ken jij de Ok-app al?

4 gedachten over “OK-app review; je kan je pasjes allemaal lekker thuis laten!”

  1. Avatar foto
    Rebecca Molenaar

    de ok app is een hele fijne app. al je pasjes bij de hand. snel zijn je pasjes over gezet, heel simpel. mocht er een probleem zijn een e.mail naar een vd medewerkers en ze reageren snel en je wordt snel en accuraat geholpen. zeker de moeite waard.👍 en een echte aanrader.

  2. Goede app en uitstekende service van medewerkers als je hulp nodig hebt. Het lukte mij niet om de pasjes over te zetten van de ene telefoon naar de andere. met de hulp van Sibel van OK is het gelukt. vriendelijke persoonlijke mailwisseling en ze zetten door tot het gelukt is. Toppers!!!!!

  3. Waardeloze app: accepteert geen Freebees, biblioteekkaart, zwempas nummer, allemaal met moeite gescand. Dus gelijk eruit geflikkerd!

  4. En alle bedrijven zijn er heel blij mee, want die krijgen door jouw gebruik van de app een schat aan informatie, gratis en voor niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven