Olaf & Giraf in Londen; engels leren met een giraffe

Engels leren met een giraffe. Op mijn zoektocht naar leuke en leerzame boekjes om Chinees te leren, kom ik ook vaak genoeg andere talen tegen. Met name op het gebied van de Engelse taal is er een hele hoop te vinden. Pas stuitte ik op een onwijs mooi prentenboek met de titel Olaf & Giraf in Londen.

oalf en giraf in londen

Olaf & Giraf in Londen, het boek

‘Olaf & Giraf in Londen’ is een prentenboek dat begint in het Nederlands, maar naarmate het verhaal vordert, wordt er steeds meer Engels gesproken. Op de school van mijn kinderen zijn ze zo’n twee jaar geleden begonnen met Engelse lessen vanaf groep 1. Spelenderwijs leren de kinderen Engels door middel van liedjes en verhalen. Mijn kinderen vinden dat onwijs leuk en waren dan ook meteen enthousiast over Olaf & Giraf in Londen.

Het boek heeft een mooi groot formaat en harde kaft met werkelijk schitterende illustraties. Ik heb het voorgelezen aan mijn jongste van 5 en samen gelezen met mijn oudste zoon van bijna 8. Dat gaat heel goed, al is het lezen van de Engelse zinnetjes nog wat lastig.

Lees ook: Saartje, een voorleesboek voor kinderen met autisme

Het verhaal en de Engelse cultuur

Het verhaal gaat over Olaf die bij zijn opa en oma logeert. Op een nacht droomt hij dat opa en oma op reis gaan met een grote witte boot. Ze gaan naar Engeland en daar ontmoeten ze Giraf. Giraf kan praten, maar hij spreekt alleen Engels. Samen met Giraf doen opa en oma een heleboel leuke dingen. Hierdoor leer je al lezende niet alleen de Engelse taal, maar ook meer over de Engelse cultuur en gewoonten. Wat heel fijn is dat er in het verhaal steeds uitleg wordt gegeven over wat Giraf nu precies zegt. Oma neemt je bij de hand en vertaalt steeds even kort wat Giraf zegt. Op de laatste pagina’s van het boek is ook nog een woordenlijst opgenomen zodat je kan kijken of je de Engelse woorden nog weet van de voorwerpen die in het verhaal zijn opgenomen.

Prentenboek en luisterboek

Olaf & Giraf in Londen is verkrijgbaar als prentenboek, maar ook als luisterboek. Maar wat ik echt heel leuk vond, was de interactieve versie waar de uitgever nog mee bezig is. Hiermee kunnen kinderen op de computer, laptop of i-pad aan de slag met het verhaal.

olaf en giraf in Londen

Zo kunnen ze woordjes luisteren en nazeggen, tellen in het Engels en de kleuren benoemen waarmee ze de kleurplaat kunnen inkleuren. Op dit moment is de uitgever op zoek naar scholen om de interactieve versie online te testen. Via de website kunnen scholen zich dan ook opgeven om kosteloos mee te doen aan dit pilotproject. Ik heb begrepen van de uitgever dat het interactieve boek vanaf het nieuwe schooljaar voor scholen landelijk verkrijgbaar zal zijn!

Lees ook: voorlezen peuter; de top 5 favoriete boeken

Ik ga onze school zeker een mailtje sturen en wellicht gaan wij er binnenkort wel mee aan de slag 😉 . Wil jij jouw kinderen ook alvast wat wegwijs maken in de engelse taal, dan kan je met het boek Olaf & Giraf in Londen alvast een leuke start maken.

Je vindt het boek Olaf & Giraf in Londen online bij onder andere Bol.com.

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven