Heerlijke oliebollencake maken die niet vet is

Ik zal het maar meteen toegeven, ik ben gek op oliebollen! Maar niet iedereen hier in huis is er fan van. Frank vindt oliebollen eigenlijk niets omdat ze zo vet zijn. Maar daar heb ik nu wat op gevonden met de oliebollencake!

Ik heb afgelopen weekend een heerlijke oliebollencake gemaakt in de slowcooker. Heel makkelijk, super lekker én niet vet. Met 15 min is de voorbereiding klaar, daarna 4,5 uur in de slowcooker of 25 min in de oven!

Wil jij ook eens weten hoe een oliebollencake smaakt? Check dan mijn recept hieronder en probeer het uit. Je bent zo klaar met de voorbereidingen en dan hoef je alleen nog maar eventjes te wachten op het resultaat. Eet smakelijk alvast!

Hier deel ik graag mijn recept, maar als je op zoek bent naar variatie, kijk dan door mijn andere slowcooker recepten of haal mijn e-book met onweerstaanbare gerechten in huis, je bestelt hem hieronder

Oliebollencake: de ingrediënten

ingredienten oliebollencake
olliebollenmix om cake mee te maken

Qua ingrediënten heb je niet heel veel nodig, dus ook dat valt mee.

  • Een pak oliebollenmix
  • 2 appels
  • half zakje rozijnen
  • 2 eetlepels kaneel
Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Zo maak je een oliebollencake in de slowcooker

Regelmatig maak ik een cake in de slowcooker en ook dat is erg lekker, dus ik ging vol vertrouwen met de oliebollencake aan de slag!

  • Laat de rozijnen een half uurtje weken in water
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes
  • Maak het oliebollendeeg klaar zoals op het pakje staat. Ik had deze keer een kant en klare oliebollenmix waar alleen nog water bij hoeft; extreem makkelijk dus
  • Voeg tijdens het bereiden van het deeg voor de oliebollencake ook de kaneel alvast toe
  • Laat de rozijnen uitlekken
  • Als je oliebollendeeg klaar is dan roer je er voorzichtig de rozijnen en de appel door

Je deeg is nu klaar voor gebruik!

oliebollenbeslag in de slowcooker
  • Gebruik bakpapier in de slowcooker zodat je oliebollencake niet aanbakt en makkelijk om te draaien is
  • Doe een theedoek om de deksel van de slowcooker zodat het vocht niet in de slowcooker terugvalt maar opgenomen wordt door de theedoek
  • Eerst 3 uur op low
  • Haal de oliebollencake er even uit (met bakpapier en al) en draai hem om op het bakpapier
  • Daarna nog een 1,5 uur op low
oliebollencake
oliebollencake slowcooker

Nu is je oliebollencake klaar! Je kan hem direct aansnijden om op te eten, maar je kan hem ook afgekoeld nog lekker eten. Snij de cake van de oliebollenmix in plakken, of snij er kleine stukjes van die je op een bord legt.

Tip: Garneer nog met poedersuiker, of een mengsel van poedersuiker met kaneel. Die laatste heeft onze voorkeur, echt super lekker!

De smaak van oliebollencake uit de slowcooker

Wij vonden de cake alle vier heerlijk. Als je echte oliebollen ‘verwacht’ dan kom je een beetje bedrogen uit natuurlijk, want het vette van de oliebollen vind je dus niet in deze cake. De smaak is wel die van oliebollen, maar zonder de vette touch. En dat kwam Frank uitstekend uit.

Erg leuk om deze oliebollencake te serveren en lekker bij de koffie of thee. Zeker met een klein beetje poedersuiker en kaneel erop een zoete verwennerij en voor herhaling vatbaar.

oliebollen cake

Ben je niet per se een keukenprinses, maar zou je dat stiekem wel willen zijn? Dan kan deze online kookcursus jouw geheime ingrediënt zijn voor succes in de keuken. Ontdek meer hier!

Wil je de oliebollencake in de oven maken? Dat kan ook!

Heb je geen slowcooker, maar wil je de oliebollencake wel graag uitproberen? Gebruik dan gewoon je oven, dat kan ook.

  • Maak het oliebollenbeslag zoals hierboven aangegeven
  • Laat het beslag ongeveer 45 minuten (afgedekt met theedoek) rijzen
  • Zet intussen de oven op 200° om voor te verwarmen
  • Vet een cakevorm in
  • Doe het beslag na het rijzen in de cakevorm
  • Bak ongeveer 25 minuten in de oven

Heb je nog oliebollenmix over? Hier lees je bij Laura wat je kan maken met oliebollenmix.

Wil je dit recept eenvoudig bewaren? Pin onderstaande afbeelding dan op Pinterest!

zelf oliebollencake maken

Na het uitvoeren van het recept, ben ik ontzettend nieuwsgierig naar jouw kookkunsten en smaakbeleving! Deel alsjeblieft jouw verhaal met me.

4 gedachten over “Heerlijke oliebollencake maken die niet vet is”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven