Céline is creatief voor Ollebol en Muis

Dol op vrouwelijke ondernemers zijn wij. Hoe doen ze het? Hoe combineren ze werk en privé en waar halen ze hun inspiratie vandaan? Dat willen wij graag weten en vandaag vertelt Céline haar verhaal over Ollebol en Muis.

ollebol_en_muis_celineMijn naam is Céline, moeder van een zoon (15) en dochter (13) en eigenaar van webwinkel Ollebol en Muis. Een thuisblijvende moeder hoeft zich nooit te vervelen. Ritjes voor school, sportclubs en speelafspraken, de “mama’ taxi heeft er hier heel wat uren opzitten. Ik ben altijd creatief bezig geweest en aangezien je niet alles zelf kunt houden ben ik het gaan verkopen. Eerst via via, daarna door middel van internet. Ollebol en Muis gaat ook een aantal keer per jaar naar handmade / lifestyle markten door heel Nederland en af en toe België.

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?

Ollebol en Muis is een webwinkel met handgemaakte producten voor baby’s en kleine kinderen. Gehaakte knuffels en speelgoed, gebreide dekens en trappelzakken, antroposofische knuffels en poppen, compleet aangekleed, alles handgemaakt. Ik ben begonnen met poppenkleertjes die, nadat pop wel heel veel kleertjes had, aangepast werden tot prematuurkleertjes. Om meer producten aan te kunnen bieden ben ik gaan haken en breien op aanvraag.

ollebol_en_muis

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen 

Ik ben nu ongeveer 8 jaar bezig met Ollebol en Muis. Inmiddels is het aanbod wel wat veranderd. Door internet zie je een verschuiving van de vraag en daardoor ook het aanbod. Gehaakte en gebreide mutsjes en slofjes, gehaakte knuffels en antroposofische vlinderpopjes verkopen goed door heel Nederland. De handgemaakte antroposofische poppen, gebreide trappelzakken en gehaakte dieren gaan inmiddels de hele wereld over. Mijn assortiment is ook aangevuld met kant en klare producten zoals de Sonny Angels, de geluksengeltjes uit Azië en het prachtige merk Belle & Boo uit Engeland.

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Ik krijg veel “custom orders” voor geboorte cadeautjes of fotoshoots. Ik vind het zelf erg fijn als ik een mail krijg van een tevreden klant die een foto opstuurt van haar kindje met het mutsje of knuffel die ik gemaakt heb. Als de klant tevreden is kan ik ook tevreden zijn. Vaak zie ik ze in mijn webwinkel terug, dan weet je dat je het goed hebt gedaan. 

ollebol_en_muis_sfeerHeb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Naast mijn werk voor Ollebol en Muis heb ik geen betaalde baan. Ik regel het huishouden, zorg dat de kids overal op tijd aanwezig zijn en probeer ook nog een aantal uren per week sportief bezig te zijn. Tijdens de basisschool periode ben ik overblijfmoeder geweest. Tegenwoordig heb ik een vrijwilligersfunctie op de hockeyclub van mijn kinderen. Mijn werkdag is niet van 8.00 tot 17.00. Ik werk vanuit huis en dan merk je dat je tussendoor toch nog even die was erin stopt en snel een boodschap gaat halen etc.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Werk en prive loopt hier een beetje door elkaar maar dat kan ook omdat de kinderen beide op de middelbare school zitten en (redelijk) zelfstandig zijn. Omdat mijn werktijden geen kantoortijden zijn werk ik meestal door tot ’s avonds laat. Maar of je nou op de Ipad zit op de bank of met een haakwerk voor de tv dat maakt niet zoveel uit. Andersom ben ik wel heel flexibel als er bijvoorbeeld iemand weggebracht moet worden. Die dingen regel je dan tussendoor. 

ollebol_en_muis_popWat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Ik krijg wel eens de vraag wat ik nou precies wil met Ollebol en Muis. Meer uren in een dag zijn er niet maar toch wil je uiteindelijk een goedlopend bedrijf hebben. Ik zou zeker graag nog willen groeien. Ergens zijn er toch nog wat uurtjes op een dag te vinden die goed benut kunnen worden. Je uren uitbetaald krijgen voor een handgemaakt product krijg je niet, die illusie moet je ook zeker niet hebben. Vaak zit je voor een paar centen per uur te haken en te breien, je moet het vooral leuk vinden. Als je voor je voorraad werkt kun je je eigen ideeën verwerken in de knuffel of ander gehaakt project.  De kinderen vinden het vooral fijn dat ik aanwezig ben als ze thuis komen. Dat ik in mijn werkkamer zit te “werken” vinden ze niet erg. Ze kunnen altijd met vragen en problemen terecht en ik kan meteen inspringen als het moet. Wat dat betreft zien ze het hier thuis ook nog niet echt als echt werken… Ik ben in hun ogen nog steeds heel flexibel en sta altijd voor ze klaar.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Als je een goed idee hebt, zeker weet dat je dat wilt doen dan moet je er  voor gaan. Je moet niet verwachten dat je meteen een goedlopend bedrijf hebt. Dat kost tijd en zeker tegenwoordig met het enorme aanbod op internet moet je onderscheidend zijn. Naast mijn aanvulling van mijn producten doe ik alles zelf, website bijhouden en aanpassen, advertenties maken, actief zijn op facebook en Instagram, internationale sites bijwerken zoals Etsy en DaWanda.. Voordat je het weet zit je een dag achter de computer en kun je die dag niet meer creatief bezig zijn. Dat wil ik in de toekomst zeker anders gaan doen maar dan moet er wel eerst geld binnen komen!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven