Van een gruwelijk ongeluk naar een prachtig initiatief; oma Meijel breit

Oma Meijel Breit: van een gruwelijk ongeluk waarbij je kind en ouders verliest naar een prachtig initiatief. Stel je voor: in één klap verlies je je dochter (2) èn je ouders door een gruwelijk ongeluk. De dader krijgt 15 maanden celstraf en 4 jaar rijontzegging. Je bent woedend, verdrietig, je haat en je hebt lief en weet hier toch iets positiefs aan toe te voegen. Je begint een actie om ouders te steunen van pasgeboren kindjes die liggen te vechten voor hun leven in het ziekenhuis. Je breit babyslofjes, verkoopt deze en voor elk verkocht paar slofjes, geef je een paar babyslofjes aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Wow. Ik bewonder dit initiatief van Moniek Hanssen en gun haar een succesvolle start van de actie Oma Meijel Breit.

oma meijel breit

In één klap je kind en je ouders verliezen door een gruwelijk ongeluk

Moniek Hanssen verloor in 2013 haar dochtertje Ize (2) en haar ouders doordat een roekeloze Poolse automobilist met minstens 100 km/u in een flauwe bocht van de weg raakte en op het fietspad de drie schepte. Opa, oma en Ize overleden ter plekke. De emotionele verklaring die Moniek voorlas tijdens de rechtszaak raakte mij diep in mijn moederhart.

De dader kreeg in eerste instantie een taakstraf, waarna de vader van Ize met een stoel in de rechtbank smeet. Ik begreep het wel. Je dochter is dood, je (schoon)ouders zijn dood en de dader mag een paar uur gaan schoffelen bij de gemeentelijke dienst. In hoger beroep kreeg de dader 15 maanden celstraf en 4 jaar rijontzegging, maar de ouders van Ize hebben levenslang.

Oma Meijel Breit: babyslofjes voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

De droom van Moniek’s moeder was om babyslofjes naar het ziekenhuis te brengen. Gewoon geven, zonder iets terug te verwachten. Geven, omdat je graag geeft. Moniek combineert dit met haar wens om ouders te steunen van pasgeboren kindjes die in een ziekenhuis liggen te vechten voor hun leven.

Vanaf woensdag 21 september 10:30 uur is de website www.omameijelbreit.nl  ‘live’ en kun je gebreide babyslofjes bestellen. Gemaakt door Moniek en haar breihulpjes. Voor elk verkocht paar geeft Moniek een paar aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Om zo de ouders van pasgeboren zieke baby’s een hart onder de riem te steken. Persoonlijk weet ik dat dat een beetje kan helpen. Toen Dochter 11 dagen oud was en in het ziekenhuis lag, had Sinterklaas een knuffeltje voor haar op de afdeling gebracht. Ik waardeerde dat als ouder heel erg, hoewel ze er nog helemaal niks mee kon. Nu, bijna acht jaar later, heeft ze die knuffel nog steeds.

Als je je verlies in zo’n initiatief weet om te zetten, verdien je respect en succes!

Moniek, ik vind het een prachtig initiatief. Ik gun je heel veel succes (kapotte vingers van het breien 😉 ), want dat verdient dit initiatief. Je bent datgene verloren wat je het meest lief hebt, maar weet op te krabbelen en wilt een ander tot steun zijn. Dat verdient respect. Dik respect. De ene dag zal het makkelijker gaan dan de andere, maar je doet het maar wel mooi. Daar mag je trots op zijn!

Ik ben benieuwd naar de babyslofjes van Oma Meijel Breit en hou de website in de gaten. Jij toch ook?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven