Gemakkelijk jouw mooiste herinneringen vastleggen? Check deze app!

Yara heeft al heel wat manieren bekeken om online fotoboeken te maken en ontdekte Once Upon via haar mobiele telefoon. Niets makkerlijker dan een foto album samenstellen via je mobiel op de bank, toch? Om erachter te komen of dat ook werkelijk zo is mocht ze in samenwerking met dit bedrijf de fotoboek app testen en een fotoalbum maken met Once Upon. En wat blijkt? Met de Once Upon app maak je wel heel gemakkelijk een mooi fotoboek om al je herinneringen vast te leggen. Ze vertelt graag meer over hoe deze Zweedse fotoalbum app werkt en wat de voordelen zijn.

fotoboek Once Upon
Het fotoboek van Once Upon is klaar en ligt in de kast, klaar voor iedereen om in te kijken!

Once Upon app; de handigste manier om een mooi fotoboek te maken

Wat is er nou meer waard dan mooie herinneringen? Herinneringen zijn namelijk voor het leven. Wat een cliché, maar toch zo ontzettend waar! Tegenwoordig maken we overal foto’s van, maar door die overvloed aan foto’s kijk ik ze eigenlijk maar weinig terug. Het maken van een fotoboek vind ik daarom ontzettend veel waard, omdat je daar later heel gemakkelijk in terug kijkt. Daarnaast is het ook veel leuker om zo’n boek vol herinneringen aan iemand te laten zien, dan door al je foto’s te scrollen. Ikzelf maak van iedere reis een fotoboek en blader altijd met veel plezier in terug om mijn vakantieherinneringen opnieuw te beleven.

online fotoboek maken

Een fotoboek maken van je kleine, met een app!

Afgelopen halfjaar was een wel heel bijzondere tijd voor mij. Ik ben namelijk voor het eerst moeder geworden. En ook al had ik me nog zó voorgenomen niet die moeder te worden die van elke scheet een foto maakt van haar kind, ik kan toch niet ontkennen dat ik wel erg vaak met mijn camera klaar sta. Maar ja, al die foto’s op je telefoon, daar heb je niet zoveel aan als je er nooit naar terug kijkt.

Daarom is het met de Once Upon app gemaakte fotoboek een wel héél bijzonder boek geworden van de geboorte en eerste maanden van onze dochter. Naast de foto’s zijn de geschreven stukken tekst die je toe kan voegen net zo veel waard. Want of het nu aan de hormonen, het slaaptekort of iets anders ligt, mijn brein was (en is eigenlijk nog steeds) een zeef. Toch wel prettig dat ik nu zeker weet dat ik later haar eerste levensmaanden kan navertellen.

online fotoalbum maken met de once upon app

Andere moeders zullen het voornemen om een fotoboek te maken misschien best herkennen, maar ja, waar haal je vervolgens die tijd vandaan? Voor je het weet ben je maanden verder en zou je eigenlijk al wel vier fotoboeken kunnen maken. Je gaat er steeds meer tegenop zien en uiteindelijk laat je het dan toch maar zitten. Jammer!

Review Once Upon app

Dat gedoe van foto’s zoeken en programma’s die echt niet altijd even handig werken herken ik. Totdat ik Once Upon tegenkwam. Een Zweedse app waarbij je zo ontzettend gemakkelijk een fotoboek maakt! Daar zijn de Zweden goed in; eenvoud en minimalisme! Hieronder wat voorbeelden van hoe het album er in de app uitziet. De foto’s van je telefoon categoriseert de app per maand, zodat je zelf een overzicht hebt over welke foto’s in welke maand zijn gemaakt. Ik heb er dan ook meteen kopjes van de maanden aan toegevoegd.

Once Upon app

Het concept wordt steeds opgeslagen, waardoor je gemakkelijk af en toe als je even een half uurtje de tijd hebt verder kunt gaan. Er zijn maar een paar verschillende lay-out voorstellen, waarbij je alleen op de knop “pas layout aan” hoeft te drukken en de app maakt een mooi voorstel. Het boek heeft een wat minimalistische, stijlvolle en hippe uitstraling.

Once Upon fotoboek app

Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog iets van je eigen creativiteit in kwijt als je dat wilt. Zo vond ik het leuk twee dezelfde foto’s in het groot naast elkaar te zetten, één in kleur en de ander in zwart-wit. Het boek heeft standaard 30 pagina’s, maar tegen een meerprijs kun je extra pagina’s toevoegen tot een maximum van 100 pagina’s. Verder kan je kiezen tussen een harde of zachte cover waarbij bij de eerste variant je titel op de zijkant geprint wordt. Handig voor in de boekenkast!

Omdat de app zo gemakkelijk is in gebruik, is het zelfs leuk om er mee bezig te zijn. Helemaal nu ik het resultaat gezien heb ben ik fan! Een volgende boek zal waarschijnlijk van onze eerste vakantie als gezin zijn, ik kan niet wachten!

Opvallend is overigens ook dat je met meerdere mensen aan een fotoalbum kan werken via deze app. Als creator kan je vrienden/familieleden uitnodigen om zo samen aan een project te werken. Leuk als je bijvoorbeeld een cadeautje voor iemand wil maken.

online fotoalbum maken

Waar kan je de Once Upon app voor gebruiken?

Je kan, zoals Yara gedaan heeft, prachtige albums maken van je kindje. Maar ook -uiteraard- gewoon mooie vakantieboeken maken. En wat dacht je van een receptenboek waarin je al je favoriete recepten bij elkaar bundelt met mooie foto’s en bereidingswijze? Super leuk om zo je eigen recepten door te geven aan iemand anders, toch?

Conclusie fotoboek app

Een heldere, eenvoudige app die doet wat er moet gebeuren. In principe kan je in een uurtje een heel fotoboek samenstellen en zo mooie herinneringen bewaren. Je kan makkelijk veranderen van layout, de app slaat uit zichzelf je foto’s op en ook tekst toevoegen gaat simpel. Grootste voordeel…. je hoeft er niet voor achter een pc te zitten maar kan gewoon via je mobiel aan de slag.

Je download de fotoboek app van Once Upon via Google Playstore of in de App Store.

Wil jij deze fotoboek app graag uitproberen met kortingscode?

WWij mogen je 20% korting geven op je fotoalbum via Once Upon, hoe leuk is dat? Met de code mamsatwork20 kan je tot 22 januari gebruik maken van de korting als je besteld via deze link.

11 gedachten over “Gemakkelijk jouw mooiste herinneringen vastleggen? Check deze app!”

   1. Echt lage resolutie foto’s kan je denk ik niet gebruiken. Als je twijfelt over de foto dan zou je kunnen vragen bij Once Upon of ze de foto van te voren voor je willen beoordelen? Ze zijn goed per mail bereikbaar.

   2. Vragen of de persoon die de foto gemaakt heeft je de foto per email wil sturen. Dan blijft de resolutie van de foto hoog. Bij WhatsApp is dit niet het geval

 1. Hallo

  Ik ben ook aan fotoalbum aan het maken met de app.
  Ik heb enkel het probleem met foto’s die doorgestuurd zijn, dat de app aangeeft dat deze pixelvormig zouden zijn. Heb je hier ervaring mee hoe deze dan zijn in het album? Ik had dit graag eens gezien voor ik mijn album bestel.

  1. Hi Sharissa, ik denk dat je afbeeldingen dan eigenlijk niet groot genoeg zijn waardoor je deze niet echt scherp zal hebben in het album. Wij hebben met grote fotos gewerkt dus ik heb daar geen ervaring mee, maar je kan once upon zeker even contacten als je daar meer over wilt weten. Succes! Ik hoop dat je een mooi album krijgt straks!

  1. Wij hadden een kortingscode, maar in principe betaal je via creditcard. Mocht je die niet hebben dan zou ik ze gewoon mailen als ik jou was. Ze zijn goed bereikbaar (Engels is prima) en willen je ongetwijfeld verder helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven