Doe mij Barry Atsma maar onder de mistletoe!

Je kent de traditie vast wel… kussen onder de mistletoe. Welke vrouw droomt nu niet stiekem van het romantische moment dat je met een knappe man onder de mistletoe staat en hij je hartstochtelijk kust. Iedere vrouw toch wel?

mistletoe

Traditie mistletoe

De maretak was vroeger bij bepaalde volkeren een heilige plant die stond voor vruchtbaarheid. De mistletoe staat nu symbool voor vrede en liefde. Tja wat is er dan mooier dan elkaar kussen onder die o zo beroemde mistletoe 😉 . Overigens is het wel zo dat je vroeger elkaar pas mocht kussen nadat je een besje van de mistletoe had geplukt. Waren de besjes op? Dan mocht er ook niet meer gekust worden! Gelukkig doen we daar nu niet zo moeilijk meer over en wordt er ook volop gekust zonder besjes 😉 .

De bekende uitspraak ‘met jou wil ik wel een beschuitje eten’ komt eigenlijk ook wel overeen met mijn vraag ‘met wie wil jij onder de mistletoe staan? ‘ alhoewel mijn vraag iets minder impertinent is misschien. Maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over trouwens. Kijk maar eens goed hoe de reacties zijn in onderstaande filmpje waarbij de twee makers hun best doen om de kustraditie te onderzoeken. Sommige reacties zijn heel grapping 😀 .

 

Met wie onder de mistletoe

Als ik mag kiezen, dan zou ik wel eens met Barry Atsma onder de mistletoe willen staan. ‘Vroeger’ wilde ik wel met Sean Connery onder de mistletoe, maar met zijn 85 jaar is dat nu toch een beetje voorbij. En jij? Heb jij een rijtje wat je zo op kan noemen voor dit specifieke moment?

Wij maken in sommige blogposts gebruik van affiliate linkjes. Klik je door via zo'n linkje en doe je een aankoop dan ontvangen wij op dat moment een kleine commissie. Dit kost jou niets extra, je betaalt de normale prijs voor het product. Wij ontvangen de commissie namelijk van de verkopende partij. Doe je een aankoop via een van deze linkjes? Dan wil ik je uiteraard heel erg bedanken! Jij zorgt er mede voor dat we MamsatWork kunnen blijven voortzetten. Ook al ontvangen we soms een compensatie voor blogs, we doen altijd ons best een eerlijke mening te geven over een product of onderwerp en zullen nooit iets vermelden waar we niet achter staan.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven