Ondernemen in een zware tijd en crisis: Deze budgettips helpen je op weg.

In deze crisistijd gaan er steeds meer kleinere bedrijven ‘over de kop’. Kijk alleen al naar de webshops waarvan in deze zware tijd de sluitingen je om de oren vliegen. En allemaal met hun eigen specifieke reden natuurlijk. Een van die redenen kan het niet toereikende budget zijn. Ondernemen in een zware tijd is lastig, maar met deze budgettips maak je het jezelf als ondernemer iets makkelijker.

ondernemen in een zware tijd

Ondernemen in een zware tijd

Er zijn mogelijkheden om meer ruimte te creëren in je budget. De Belgische coach Sarah van Wesenbeeck heeft hier een boek over geschreven. Hieronder vind je een aantal tips over ondernemen in een zware tijd.

Betaal je facturen op tijd

Betaal je rekeningen niet te vroeg, maar wèl op tijd! Op deze manier houd je je administratie op orde en overzichtelijk. Daarnaast vermijd je het risico op extra kosten die je budget ‘aanvallen’, door te late betalingen en hou je je zakelijke rekening op orde.

Factureer op tijd

Minstens zo belangrijk is het om zelf op tijd te factureren. Je ziet daarmee geen inkomsten over het hoofd, hebt je geld op tijd binnen en zorgt ervoor dat de factuur bij je debiteur op tafel komt terwijl de opdracht hem nog helder voor de geest staat. Dit levert minder discussies op.

Heldere administratie

Hou je administratie transparant en overzichtelijk voor jezelf en je werknemers. Dit scheelt tijd en geld.

Factureer via de email

Deze spreekt voor zich natuurlijk. Je factuur is sneller op de plek van bestemming, je hoeft geen postzegels te gebruiken, geen papier, geen printer etc etc.

Slim inkopen

Koop grotere hoeveelheden ineens in’, dat drukt de prijs. Lukt dat niet voor jezelf alleen, kijk dan of je met een groep collega’s samen kan inkopen. Probeer daarbij je inkopen te doen middels een lijstje waarop je je tekort aan voorraad vastlegt. Vermijd daardoor impulsaankopen zoals leuke brieven, enveloppen, extra stickers of lintjes en dergelijke om e.e.a. te verpakken. Alle beetjes helpen.

Benzinekosten

Hou een zuinige rijstijl aan en zorg ervoor dat je altijd bij een goedkoop tankstation je benzine tankt. Ook al is je tank halfvol…. rij je voorbij het goedkope tankstation? Tank dan alvast bij, dat zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat je langs de snelweg bij een duur station bij moet tanken.

Ga slim om met de energie de je gebruikt

Gebruik LED lampen of spaarlampen, en zorg er daarnaast voor dat je niet overal het licht laat branden. Print niet iedere email af, dat scheelt weer print- en papierkosten. Zet de verwarming niet tè hoog. Dat scheelt in de kosten, maar ook in de prestaties. In een te warme omgeving wordt niet optimaal gepresteerd.

Door slimmer te organiseren, kun je zonder moeite heel wat extra geld verdienen, zonder daarbij aan luxe of plezier in te boeten. Succes met ondernemen in een zware tijd!

Bron: Businesscompleet.nl

1 gedachte over “Ondernemen in een zware tijd en crisis: Deze budgettips helpen je op weg.”

  1. Je kunt tegenwoordig online heel makkelijk kosten besparen, ik heb het ook op die manier gedaan en ben jaarlijks al 1000 euro goedkoper uit op alleen ICT kosten en energie overstappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven