Ondernemende mama, Angela Rooijmans

Ik ben net gestart met mijn eigen importbedrijf Emax Domina en importeer leuke, trendy producten van gerecycled materiaal die verantwoord gemaakt zijn in India. Bijvoorbeeld leuke billboard-tassen, schorten gemaakt van restjes stof, manden van autobanden, etc. Omdat alle producten gemaakt zijn van afval is elk product uniek.

Vier jaar geleden kon mijn man voor zijn werk naar India. Ik zei mijn baan op als bedrijfskundig adviseur en ging mee, samen met onze kinderen van 5 en 7. Ons verblijf in India van 3,5 jaar heeft ons leven, en onze blik op de wereld totaal veranderd. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, bijvoorbeeld op lokale scholen, in een weeshuis en bij vrouwenprojecten in de sloppenwijken en op het platteland.

Dit heeft mij geinspireerd om Emax Domina op te richten en daarmee kansarmen door eerlijke handel een mogelijkheid te geven op een beter bestaan. Daarnaast heb ik de Stichting Kettingreactie opgericht om in Nederland fondsen te werven voor kansarme vrouwen in India.

In India heb ik persoonlijke contacten met diverse ontwerpers van de National Institute of Design, het toonaangevende Design instituut van India in Hyderabad. Er is in de Indiase designwereld veel aandacht voor het zogenaamde ‘Upcycling’, oftwel van afval iets moois en bruikbaars maken. Mijn ambitie is om leuke unieke producten in India te laten maken en die in Nederland te verkopen. Ik richt me daarbij op vrouwen tussen de 25 en de 50 die groen, duurzaam en verantwoord belangrijk vinden en die op zoek zijn naar iets unieks.

Ook meedoen? Kijk hier voor de voorwaarden

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven