Ondernemende mama Corrie Twaalfhoven

Hallo,

Ik ben Mathijs en ben 13 jaar en ik wil graag mijn moeder aanmelden als ondernemende mama! Ze is altijd bezig, kan niet stil zitten en is heel creatief in het verzinnen van nieuwe dingen voor haar bedrijf de Hapjesmand.

Ze is een paar jaar geleden met het rondbrengen van ontbijtjes begonnen,en dan niet van die saaie  ontbijtjes in een doos, maar in een rieten mand met echt servies en bestek en tafelkleed, ze brengt ze ’s morgens vroeg al rond en haalt ze later op de dag weer op.

Ze staat vaak vroeg op en dan ruikt het in ons huis al erg lekker naar gebakken brood, waar wij natuurlijk ook wel eens een croissantje van krijgen of een lekker broodje.

Mama doet heel veel voor andere mensen, maar eigenlijk vergeet ze wel eens stil te zitten, want dan heeft ze wel weer een ander idee. Zo heeft ze een streekontbijt van het groene hart bedacht, daar maakt ze zelf de jam voor, vaak bakt ze daar ook eigen brood voor of koekjes.

Ze brengt ook nog high-tea bij mensen thuis, helemaal verzorgd en noemt dat THEE-THUIS, zelfs de taarten die ze maakt die zijn erg mooi en lekker van marsepein en fondant. Ook maakt ze lekkere cupcake’s en verzint dan zelf smaken, met koninginnedag heeft ze er heel veel gemaakt die wij mochten verkopen en ze noemde ze “oranje passie”omdat het met passievruchten smaak was en helemaal oranje.

Ik denk dat ze nooit stopt met verzinnen, want er is altijd wat leuks te doen.

Mijn moeder heeft 20 jaar als verpleegkundige op Huize Ursula gewerkt, maar het zorgen voor andere mensen wil ze altijd blijven doen, want zo zegt ze zelf: als ik ergens kom is het altijd omdat er een feestje is, dus het is altijd leuk om te werken!

Groetjes van Mathijs Twaalfhoven

Ook meedoen? Kijk hier voor de voorwaarden

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

3 gedachten over “Ondernemende mama Corrie Twaalfhoven”

  1. Een mooier moederdag kado kan je je als moeder niet wensen.
    Als Mathijs en Maaike (9) er niet waren geweest had ik misschien deze TOP-baan nooit voor mezelf gecreëerd.

  2. Ans van de Pas

    Hallo Mathijs,
    Wat geweldig dat jij als 13 jarige tiener jouw moeder eens heerlijk in de schijnwerpers zet. Uit jouw verhaal blijkt zo duidelijk dat je erg veel waardering voor haar hebt en als ik zo jouw beschrijving van haar lees kan ik dat heel goed begrijpen. Je moeder zal op haar beurt ook erg trots op jou zijn.

    Lieve groet van Ans, die ook zo’n fijne zoon heeft, al is hij al 38.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven