Online kaartjes versturen: duurzaam en net zo persoonlijk

Stuur jij je post nog zelf via de brievenbus? Of ben je inmiddels meer van online kaartjes versturen? Het is natuurlijk niks nieuws onder de zon… Zelfs mijn ouders sturen wel eens een digitale kaart, en die weten bij wijze van nog maar net hoe ze de computer aan moeten zetten. Toch kleeft er nog steeds een soort vooroordeel aan: digitaal verstuurde post zou niet zo persoonlijk zijn als een handgeschreven kaart. Wat vind jij daarvan? Is dat idee eigenlijk een beetje uit de tijd, of kan jij je er juist wel in vinden? En nog een puntje: hoe duurzaam is het versturen van die post eigenlijk?

Als we het toch gaan hebben over kaartjes versturen in de moderne tijd, kunnen we ook niet om duurzaamheid heen. Toch komen veel kaarten die je in de supermarkt of boekhandel koopt standaard in hun eigen plastic jasje. En de enveloppen, die direct in de oud papier bak verdwijnen, die kunnen toch eigenlijk ook wel van gerecycled papier gemaakt worden?

Post versturen op een duurzame manier

Online kaartjes versturen? Ik moest er als ‘ouderwets type’ eigenlijk best een tijdje aan wennen. Ik deed het wel, meestal in noodgevallen, maar stiekem vond ik een kaart van papier, zelf geschreven, wel veel persoonlijker. Zoals je ze vroeger van je oma kreeg. Tot ik van manlief de meest romantische kaart ooit ontving. De boodschap moet ik helaas censureren, de reden waarom meneer voor een online bestelde kaart had gekozen niet: hij vond zijn eigen handschrift zelf al onleesbaar… En afgedrukt in een keurig lettertype kwam die boodschap toch nog heel persoonlijk over 😉 .

Dát is dus een hele goede reden om je kaartjes online te versturen, maar als je het bij een bepaald adresje doet weet je ook nog eens dat het qua duurzaamheid goed zit.

Duurzaam? Dan stuur je toch een appje?

Ja ho, sorry hoor, maar hier trek ik als ouderwetse postduif dus even een grens. Hoe modern we met zijn allen ook worden: een appje (of Facebook bericht, Tweet of Instagram like) zal nóóít echte post kunnen vervangen. Een mooie aanvulling? Oké. En ja, het is misschien wel de meest duurzame vorm van communicatie op langere afstand, maar persoonlijker dan échte post wordt het niet.

Online kaartjes versturen en toch duurzaam bezig zijn? Dat kan!

Pssst…! Bij webshop Kaartje2go hebben ze duurzaamheid toevallig ook hoog in het vaandel staan. Hier kan je online kaartjes versturen, maar dan een stuk duurzamer dan via de eerdergenoemde kaarten in plastic jasjes. De kaarten worden namelijk duurzaam en CO-2 neutraal gedrukt. Daarnaast zijn een deel van de enveloppen gemaakt van FSC-goedgekeurd papier en de enveloppen kraft en natuurlijk gaan nog een stapje verder, zij zijn namelijk gemaakt van gerecycled papier! Je herkent ze aan het groene vinkje! En vervolgens worden je kaarten ook nog eens CO-2 neutraal bezorgd.

Ondanks het feit dat er een hoop CO-2 neutraal gebeurt, heeft zelfs dit bedrijf natuurlijk nog wel degelijk uitstoot. Om dat te compenseren planten ze dit jaar 2000 bomen. Dat noem ik nog eens duurzaam ondernemen! 1000 Bomen in het Bieslandse Bos bij Delft, en nog eens 1000 in de tropen. Voor volgend jaar staat eenzelfde aantal boompjes op de planning. Tenminste, als we dan met zijn allen ook weer massaal online kaartjes versturen… Enne, persoonlijk? Persoonlijk maak je ze zelf, met jouw eigen lieve woorden. Net als onze oma’s vroeger! Lees hier meer over hoe ze verder nog met duurzaamheid bezig zijn.

Kaartje2go: persoonlijke online kaartjes versturen

Bij Kaartje2go ontwerp je zelf je eigen kaartjes, die je online kan versturen. Van kerstkaart tot verjaardagskaart en van geboortekaartje tot trouwkaart. Je kan ook kiezen voor standaard ontwerpen als je wat minder creatief bent, maar met een heel klein beetje tijd en moeite kan je in een handomdraai je eigen, persoonlijke kaart ontwerpen. Met foto’s, teksten en afbeeldingen. Dan nog een persoonlijke boodschap er in, en je vraagt je af: hoe onpersoonlijk is een kaart nou eigenlijk, alleen omdat ‘ie niet handgeschreven is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven