Online kledingadvies Esther

Beste Esther,

Uiteraard kun je wel met de mode meedoen, maar dan moet het wel bij jouw persoonlijke kleuren, lichaamsvormen en persoonlijkheid passen. Op die manier zul je er nooit neutraal of gewoontjes uitzien. Je mag gerust de romantische kant benadrukken, door bijvoorbeeld het dragen van voileachtige stoffen, ruches, bloemetjes of noppen dessins en eventueel kant. De dessins moeten niet te groot zijn. Dat geldt trouwens ook voor de accessoires.

Kledingadvies

Door het gebruik van verticale lijnen lijk je langer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door 1 kleur te dragen of verticale dessins en naden. Met een hakje lijk je ook iets langer en bovendien krijg je er een mooie houding van. Benen lijken altijd slanker met een hak(je).

In te strakke kleding, maar ook wijde vormloze kleding accentueer je een buikje nog meer. Wanneer je een truitje draagt in dezelfde kleur als een jasje valt een buik minder op. Pas op dat de zoom van een jasje of top niet over het midden van je buik loopt, want dan accentueer je deze nog meer. Een suggestie van een taille kun je wekken door het dragen van bijvoorbeeld een wikkeltop.

Bovenkleding

Omdat zeer getailleerde kleding gaat trekken bij je taille kun je beter kiezen voor wat rechtere modellen. Schoudervulling heb je niet echt nodig. Vrij korte, licht getailleerde jasjes zullen je erg leuk staan. Een enkelrij jasje is beter dan een dubbelrij jasje. Draag niet te grove stof voor de bovenkleding. Een wikkeltop of een top met plooien zijn prima, maar pas op dat deze niet te kort zijn.

Onderkleding

Het is een goed idee om een rits aan de zijkant van een broek of rok te dragen als je deze tenminste kunt vinden. Draag het ook niet te strak. Een rechte broek zal je goed staan, maar pas op met tapstoelopende pijpen. Wel kun je eens een bootcut model proberen. Broeken moeten geen omslag aan de pijpen hebben. Ook mogen de pijpen niet te wijd zijn.

Een rokje kan zeker goed, maar het moet zeker niet te lang zijn. Een leuke lengte is net boven de knie. De juiste lengte kun je proberen te vinden door voor de spiegel een handdoek voor je te hangen en deze dan steeds hoger op te rollen. Wel even je broek uitdoen. Qua model is bijvoorbeeld een recht model rokje leuk. Een a-lijn of een wijde rok zijn minder geschikt. Vermijd details (zakken, stiksels etc.) op je buik en bovenbenen.

Kleurgebruik

Zwart is een kleur die je beter niet dicht bij je gezicht draagt. Zwart is uiteraard wel een optie voor bijvoorbeeld een broek. In donkere kleuren (maar niet alleen zwart) camoufleer je de gebieden waar je minder tevreden over bent. Je mag best meer kleur toevoegen.

Stoffen

Vermijd glanzende, glimmende stoffen. Ook grofgeribbelde stoffen zijn geen goede keuze.

Make-up

Draag geen opvallende tinten, maar hou de make-up kleuren zacht en natuurlijk.

Accessoires

(Strakke) ceintuurs zijn minder geschikt voor jouw figuur. Met een mooie ketting kun je je hals accentueren en leg je het accent naar je gezicht. Als je het lastig vind om kettingen te dragen, draag dan een kortere ketting in plaats van een lange. Een leuke soepele sjaal zal ook erg leuk staan, maar niet kort om je hals geknoopt. Laat deze los om je nek hangen. Vermijd horizontale riempjes op je laarzen op het breedste punt van je kuiten.

Dit kledingadvies is gegeven door Diana Willemsen, van Just Beautiful. Wil je ook in aanmerking komen voor een kledingadvies ? Kijk dan hier.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top