Online kledingadvies Jacqueline

Beste Jacqueline,

Iedere vrouw heeft minpunten waar ze niet zo blij mee is, maar iedere vrouw heeft ook pluspunten die helaas niet altijd gezien worden door haarzelf. Wanneer ik mijn klanten vraag om minimaal 2 pluspunten van hun lichaam te benoemen, dan merk ik dat de meesten daar heel erg lang over moeten nadenken en dan vaak niet verder komen dan de ogen. Wanneer wij in de spiegel kijken, zijn we altijd geneigd om alleen onze minpunten te zien. Een mooie uitstraling begint echter met jezelf te accepteren zoals je bent en tevreden te zijn over je lichaam!

Kledingadvies

Je hebt een mooi gezicht, maar er zijn beslist nog meer delen van jouw lichaam die mooi genoeg zijn om geaccentueerd te worden. Misschien heb je mooie borsten, een mooie hals of handen? Wanneer je je focust op de mooie delen van je lichaam en leert om de mindere punten te camoufleren, zul je gegarandeerd meer zelfvertrouwen krijgen en jezelf durven laten zien, zoals je bent. Ik ben dan ook van mening dat wanneer je eenmaal weet hoe je het maximale uit jezelf kunt halen, het innerlijk de ware metamorfose zal ondergaan. Daar moet je echter wel wat voor doen.

Wanneer je je lichaam verstopt, zul je er zeker zwaarder uitzien. Door het accent op je schouders te leggen, krijg je meer balans. Werk met meer stof rond je schouders, zoals een mooie kraag. Dit zal tevens je gezicht omlijsten en camoufleert een ronde rug.

Wanneer je kleding draagt in één kleur lijk je langer en slanker, dus een broek of rok met een top in dezelfde kleur. Draag eenvoudige kleding van mooi materiaal zonder al te veel toeters en bellen. Kleding met veel plooien en zakken maken je zwaarder. Een soepele wikkeljurk met een paar elegante laarzen zal je erg goed staan. Maak het compleet met opvallende details in je schoenen, tas, sieraden of sjaal.

Bovenkleding

Ondermode is de basis voor de bovenkleding, dat geldt zowel voor een zware boezem maar ook voor een boezem die geaccentueerd mag worden. Laat je adviseren in een speciaalzaak, waar ze je borsten goed kunnen opmeten. Er zijn tegenwoordig genoeg zaken voor speciale maten.

Draag geen coltruien, maar open halslijnen, zoals een V-hals. Hou de kleuren rustig. Pas op dat de zoom van de tops of jasjes niet eindigen op het breedste punt van je lichaam, zoals je buik of bovenbenen. Vermijd tevens dat de bovenkleding te kort is. Tops die breder zijn dan de lengte maken je propperig. Omdat je niet al te groot bent, heb je waarschijnlijk ook last van dat de mouwen van je jasjes vaak iets te lang zijn. Let daar goed op en laat ze dan inkorten. Een centimeter kan een gigantisch verschil maken. Vermijd raglanmouwen en hou de mouwinzet op je natuurlijke schouderlijn.

Onderkleding

De jeans die je op de foto draagt, laat je er zwaarder uitzien. Dit komt door de lichte kleur (en ook nog eens de lichtere vlekken op je bovenbenen) en de tapstoelopende pijpen. Beter is een donkere washing te kiezen met rechte pijpen, hierdoor komt je figuur meer in balans. Ook in een recht vallende rok zal je figuur mooier uitkomen. (Klep)zakken op je bovenbenen of op je billen zijn niet nodig.

Kleurgebruik

Donkere kleuren kleden af, terwijl lichte kleuren accentueren. Uiteraard hoeft het niet altijd zwart te zijn, maar ook donkerblauw of antraciet hebben een slankmakend effect. Kleuren die je al graag draagt. Combineer het echter wel met bijvoorbeeld een loshangende gekleurde soepele sjaal of andere gekleurde accessoires.

Stoffen

In dikke stugge stoffen of stoffen die aan je lichaam plakken lijk je zwaarder. Stugge stoffen zijn bijvoorbeeld corduroy, tweed en fluweel. Draag daarentegen soepele stoffen. Ook in glimmende stoffen lijk je zwaarder.

Accessoires

Met accessoires leg je het accent daar waar je het wilt hebben. Een mooie ketting of oorbellen trekken de aandacht naar je gezicht. Ook een leuke sjaal (niet kort om je hals knopen) zal je erg leuk staan. Trakteer jezelf ook eens op een mooie opvallende tas.

Schoenen

Wanneer je schoenen dezelfde kleur hebben als je broek dan lijk je langer. Een hakje maakt je optisch gezien langer en hierdoor krijg je tevens een mooie houding. Draag geen iel schoentje, maar een schoen met een stevige hak. Voor een slank effect draag je zoveel mogelijk dezelfde kleuren, zoals bijvoorbeeld een zwarte rok met zwarte panty en zwarte laarzen. Tegenwoordig zijn er vele schachtmaten te verkrijgen en is er vaak stretchmateriaal in de laars verwerkt.

Haarstijl en make-up

Maak je outfit compleet met een mooie make-up en een verzorgd kapsel. Voor je make-up geen opvallende of heldere tinten. Kies natuurlijk tinten en gebruik een matte oogschaduw.

Ik hoop dat ik je hiermee de handvaten heb gegeven waarmee jij jezelf kunt laten zien.

Dit kledingadvies is gegeven door Diana Willemsen, van Just Beautiful. Wil je ook in aanmerking komen voor een kledingadvies ? Kijk dan hier.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Online kledingadvies Jacqueline”

  1. Jacqueline heeft via de mail onderstaande reactie gegeven…

    ‘Hartelijk bedankt voor het kledingadvies, ik ga daar zeker opvolging aan geven.

    Ik heb inderdaad vaak last van te lange mouwen, vooral bij jassen. Ik zal ’s navragen bij onze plaatselijke kleermaker hoeveel het inkorten van mouwen kost. Handige tip!

    Als ik kleding heb gevonden dat samengesteld is uit dit kledingadvies, zal ik een foto laten maken. Misschien leuk om dat dan als na-foto op de site te plaatsen, zodat anderen ook kunnen zien wat het verschil is?’

    Top toch? Wij willen de foto zeker ontvangen en zullen jullie dan weer op de hoogte brengen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top