Online kledingadvies Jenny

Beste Jenny,

Veel vrouwen voelen zich wel eens onopvallend of als een grijze muis. Wanneer je echter kleuren draagt die passen bij jouw natuurlijke uitstraling en kleding die past bij jouw lichaamsvorm en persoonlijkheid, haal je het maximale uit jezelf. Ik hoop dat dit advies je hiermee een stuk op weg helpt.


Kledingadvies

Je hebt een veelvoorkomend figuur, nl. een A-type oftewel het peertype. Een peertype heeft het volume aan de onderkant, volle bovenbenen en billen. Belangrijk is dan ook om balans te creëren tussen de boven-en onderkant. Verbreed de bovenkant en de onderkant lijkt vanzelf minder fors.

Bovendien moeten we rekening houden met je lengte. Lengte krijg je door gebruik te maken van verticale lijnen. Denk bijvoorbeeld aan een top en broek in dezelfde kleur. Eventueel draag je er een soepele kleurige sjaal bij. Dit geeft nog even extra lengte.

Wanneer je schoenen dezelfde kleur hebben als de broek, lijk je nog langer. Draag de broek zo lang mogelijk en draag er een hakje onder. Hierdoor krijg je tevens een mooie houding en je benen lijken er slanker door. Een rokje kun je combineren met dezelfde kleur maillot of legging of in de zomer kun je eventueel een nude kleurig schoentje erbij combineren.

Door je smalle taille en naar verhouding stevige billen en bovenbenen, hou je achter bij je tailleband ruimte over. Het beste kun je broeken kopen die wat lager zijn. Probeer eens een jeans van het merk Levi’s. Dit merk heeft een speciale lijn voor de ronde vormen van vrouwen (slight, demi of bold curved). Shop voor een egale donkere kleur in een recht model of eventueel een bootcut model.

Voor jasjes en shirts kies je altijd getailleerde kleding. Klepzakjes of andere details op borsthoogte zijn een goede keuze. Accessoires, zoals kettingen leggen het accent naar de bovenkant. Een opvul bh in de juiste maat is een must. Je kunt er echt je voordeel mee doen.

Jasjes en shirts mogen nooit eindigen op het breedste gedeelte van je bovenbenen. Ga er net boven zitten. Dit staat veel beter. Volle billen kun je niet verstoppen. Vermijd in ieder geval klepzakjes of andere opvallende borduursels op de achterzakken. Ook in een lichte broek lijken je billen forser.

Stoffen

Aangezien het volume aan de onderkant van je lichaam bevindt, kies je voor je broeken en rokken beter donkere kleuren en matte stoffen. Voor je bovenkleding daarentegen kun je lichte kleuren dragen en eventueel ook glanzende stoffen. Dessins kun je ook beter voor je bovenkleding kiezen en voor de onderkant effen stoffen.

Kleurgebruik

Je mag best meer kleur dragen. Iedereen kan kleur dragen, het is maar net welke tint je van een kleur moet hebben. Zoals al gezegd kun je voor je bovenkleding beter lichte kleuren kiezen om het accent aan de bovenkant te leggen. In lichte kleuren lijk je voller, dus een witte broek bijvoorbeeld is geen goede optie.


Accesoires

Met stevige kuiten zorg je er in ieder geval voor dat het einde van je laars niet valt op het breedste punt van je kuit. Ook hiervoor zoek je weer het smalste gedeelte van je been. Je hebt een kleine schoenmaat en bovendien nog rekening te houden met je kuiten. Hierdoor zal het niet meevallen om goede schoenen of laarzen te vinden. O.a. op de site van www.colorishoes.nl vind je laarzen met grote schacht en schoenen vanaf maat 35.

Ik wens je heel veel succes met het vinden van de juiste kleding.

Dit kledingadvies is gegeven door Diana Willemsen, van Just Beautiful. Wil je ook in aanmerking komen voor een kledingadvies ? Kijk dan hier.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top