Online kledingadvies Monique

Beste Monique,

Ik weet dat wanneer je kinderen hebt, vooral als ze nog zo klein zijn, er niet veel tijd voor jezelf over blijft. ’s Morgens een drukte van jewelste om iedereen op tijd het bed uit te krijgen, te wassen, aan te kleden en eten te geven. De kinderen gaan altijd voor en tja dan blijft er niet veel tijd over om jezelf lekker op te tutten. Je bent al blij dat je iets aan hebt wat gemakkelijk zit, wie interesseert zich er dan voor wat je aan hebt? Als het maar tegen een stootje kan en vlekbestendig is. Tenminste zo verging het mij en vele moeders naar ik schat.

Maar naast moeder ben je bovenal ook nog vrouw, die er ook goed uit wil zien in plaats van er saai uit te zien en zich te voelen als een onzichtbare grijze muis. Daarin ben je niet de enige. Maar dat moet je wel zelf doorbreken. Je komt heel zacht en zorgzaam over. Wees af en toe gewoon wat egoïstisch en eis jouw tijd op.

Wat kleding betreft moet je toch iets aan, dus zorg dat het in ieder geval kleding is dat je flatteert. Het kledingadvies is voor straks als je derde kindje is geboren.


Kledingadvies

Je voorkeur gaat uit naar makkelijk zittende kleding, iets wat comfortabel en waarschijnlijk lekker wijd is. Maar herenkleding flatteert in geen geval jouw vrouwelijke vormen! Niet meer doen dus, tenzij je lekker alleen thuis op de bank zit.

Je mag het accent vooral op je benen of op je vrouwelijkheid leggen. Om langer te lijken kun je schoenen dragen in dezelfde kleur als je broek. Je bent heel erg slank dus wat dat betreft veel keuze.

Met jouw figuur kun je goed grove truien of vesten dragen. Combineer dit met een strakke broek of een recht vallend rokje. Draag bijvoorbeeld een jurkje van een grove breisel met een paar leuke laarzen eronder. Dit draagt comfortabel en ziet er ook leuk uit.


Bovenkleding

Een goede bh is erg belangrijk, ook als je een kleine boezem hebt. Een voorgevormde bh geeft je net iets meer volume. Diep uitgesneden halslijnen zullen niet zo mooi staan. De mouwinzet van je bovenkleding mag binnen of op je natuurlijke schouderlijn vallen, maar niet erbuiten. Jasjes mogen getailleerd zijn.

Onderkleding

Wanneer je een rokje zou willen dragen, kun je deze ook weer het beste nemen van een grof materiaal of een opvallend dessin. Jij kunt rokjes gerust kort dragen. Zoals ik al hierboven schreef, mag je je benen accentueren. Dit doe je bijvoorbeeld met een paar opvallende kousen of een broek met bijzondere details, zoals naden en opgestikte zakken.
Broeken en rokken mogen zowel recht als taps toelopen. Draag echter geen wijde pijpen of omslagen aan de broek.

Kleurgebruik

Jouw voorkeur gaat uit naar onopvallende, veilige kleuren. Probeer wat meer kleur te dragen. Blauw zal je beter staan dan zwart. De kleuren moeten niet te helder zijn. Het gaat altijd om jou en niet om de kleur. Dus als je in de spiegel kijkt, moeten we eerst jouw gezicht zien en niet de kleding die je aan hebt.


Stoffen

Draag geen stoffen die plakken aan je lichaam. Je kunt beter stoffen dragen die je wat meer volume geven, zoals natuurlijk stoffen en grove breisels, suède en ribfluweel. Qua stijl zie ik grote ruiten en brede strepen wel bij jou. Maar pas op, je bent erg fijntjes dus ook dat moet jou niet overheersen.

Accessoires

Je mag meer accessoires dragen, leuke kettingen, armbanden of ringen. Hiermee kun je het allemaal net even anders stylen. Je bent niet het type voor opzichtige sieraden of details, maar hieronder nog even de optelsom voor accessoires. Kijk wat voor jou haalbaar is, zodat je er toch nog lekker bij voelt.

Tel 1 punt voor; elke kleur die je draagt, elk sieraad dat je draagt, nagellak, bijzondere details aan je kleding, gekleurde panty (geen neutrale), pet, bril, handtas, opvallende knopen, make-up, sjaals, strikken, logo’s, riem, contrasterende biezen.

Tel 2 punten voor; gekleurde opvallende schoenen, blikvangers aan je schoenen of tas, extra grote sieraden

  • tussen de 0-10 punten = te eenvoudig, er kan misschien nog wel iets bij
  • tussen 11-18 = goed verzorgd
  • meer dan 18 = te opzichtig

Schoenen

Een (klein) hakje geeft je een mooie houding en wanneer je schoenen in dezelfde kleur draagt als je broek lijk je langer.


Haarstijl en make-up

Het lijkt erop dat je een haarkleur hebt die niet bij je kleurtype past. Je eigen haarkleur is de beste basis. Neem dat als uitgangspunt als je naar de kapper gaat. Om een haargroei te voorkomen, kun je ervoor kiezen om highlights of lowlights in te zetten in plaats van alles te verven.

Qua coupe raad ik je aan om een eenvoudig kapsel te kiezen met iets meer volume, zoals wat meer lange laagjes en dat qua onderhoud niet veel tijd vergt. Je moet het nog wel gemakkelijk kunnen opsteken, bijvoorbeeld met een mooie knip.

Je gezicht is het eerste wat mensen van je zien. En dat mag bij jou zeker. Je hebt een mooi gezicht, maar ik vraag me af of je dat wel genoeg beseft. Wanneer je problemen hebt met je tanden, laat er dan de tandarts nog even naar kijken. Het is echt de moeite waard om daar energie in te steken. JIJ bent de moeite waard!

Ik wens je nog een hele fijne zwangerschap!

Dit kledingadvies is gegeven door Diana Willemsen, van Just Beautiful. Wil je ook in aanmerking komen voor een kledingadvies ? Kijk dan hier.

Artikelen die algemeen zijn, of ingezonden zijn door lezers van ons, maar niet door een vaste blogger, die staan verzameld onder 'MamsatWork'.

1 gedachte over “Online kledingadvies Monique”

  1. oh hier ga ik zeker wat mee doen .. wellicht zelfs vaker rokjes/jurkjes dragen. Ik heb het nooit goed gedurfd, voelde me dan gelijk zo opzichtig, maar wellicht bekijk ik mezelf verkeerd *bloos*

    ik ben heel erg blij met dit advies!! Dank je wel <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top