Wil jij graag beter leren koken? Check de kookuniversiteit.

Voor de liefhebbers van lekker eten die zelf het idee hebben dat ze nog wel wat bij kunnen leren in de keuken is er sinds kort een mooie online kookcursus van de Kookuniversiteit. Ik nam een kijkje in deze cursus om je er meer over te kunnen vertellen. En natuurlijk omdat ik zelf ook nog wel het nodige kan leren 😉 . Ook al vindt de rest van mijn gezin de dagelijkse kost en mijn slowcooker recepten best lekker, ik wil toch zelf graag met nog wat meer vertrouwen in de keuken staan.

Waarom ik deze online kookcursus volg

De basis over koken heb ik van mijn moeder geleerd toen ik jong was en nog thuis woonde. Daarna -toen ik net op mezelf woonde- kwam er een hele periode dat ik vanalles klaar maakte met de bekende pakjes, zakjes en potjes uit de supermarkt. Uiteraard met de nodige groenten, maar vrijwel altijd volgens recept van het pakje. Met uitzondering van macaroni en nasi en dergelijke, want dat deed ik op mijn moeders manier. Pas veel later kwam er een periode dat ik zelf wat meer ging uitproberen en tegenwoordig doe ik veel meer op gevoel. Alleen als het om bijzondere dingen gaat heb ik nog wel de neiging om naar recepten te gaan zoeken. Gevolg van een stukje onzekerheid denk ik.

Dat laatste en nog veel meer kan je dus verbeteren bij de Kookuniversiteit door deze online kookcursus. Al bij een van de eerste lessen leerde ik iets nieuws. Namelijk waarom je je groenten het beste maar in een klein beetje water kan koken. Natuurlijk had ik van mijn ouders al geleerd dat een klein laagje water voldoende was, alleen niet om deze reden. Ik was altijd in de veronderstelling dat een klein laagje water gebruikt werd om gas te besparen. Maar nu blijkt dus dat het ook veel doet met de smaak van je groenten.

Inmiddels heb ik al met veel plezier een paar volgende lessen gevolgd en ben ik bijna toe aan de verschillende snijtechnieken.

fijne online kookcursus van de Kookuniversiteit om meer te leren en  met vertrouwen in de keuken te staan.

Voor wie heeft de Kookuniversiteit deze kookcursus opgezet?

Deze kookcursus is niet alleen online beschikbaar voor de beginnende keukenprins of prinses, maar is ook van toegevoegde waarde als je al een goede basis hebt. Je leert namelijk niet alleen de basistechnieken, maar ook bijvoorbeeld hoe je een verse vis herkent. Of hoe je de gaarheid bepaalt, bewuster kan koken en ook hoe je kan koken zonder recept met dat wat je nog in je koelkast hebt liggen. Iedere hobbykok die zijn kookvaardigheden wil verbeteren heeft baat bij deze cursus.

Je leert deze andere manier van koken overigens niet van de minste, want de Kookuniversiteit is opgezet in samenwerking met Michelinster Restaurant ML. Je krijgt dan ook les van de koks die in dat restaurant werken waaronder een van de eigenaren, Mark Gratema. Leuk detail: hij is ‘vroeger’ begonnen als afwashulp. Ik heb dus nog stille hoop voor Luc die inmiddels ook al een aantal afwasavonden bij de lokale horeca achter de rug heeft 😉 .

De hele online kookcursus is lekker ‘gewoon’. Geen opsmuk, geen gelikte video’s, maar gewoon videos gemaakt door hardwerkende koks die ons wat willen bijbrengen over hun passie. Ik hou ervan.

Onderdelen van de kookcursus

Grofweg kan je de cursussen onderverdelen in een aantal segmenten:

  • Basistechnieken (onder andere over snijtechnieken en bereiding groenten, vlees en vis)
  • Koken zonder recept (onder andere over gezond koken, eigen recepten ontwikkelen, routines, contrasten in gerechten aanbrengen en plannen)
  • Desserts & ijs

Je hebt trouwens alle tijd om deze cursus online te volgen en op een andere manier te leren koken. Je krijgt namelijk permanent toegang en kan mooi op je eigen tempo aan de slag! Daarnaast krijg je een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie!

Doel van de Kookuniversiteit

Het doel van de Kookuniversiteit is om er met hun online kookcursus voor te zorgen dat jij en ik meer vertrouwen ontwikkelen in het koken. Door handige technieken toe te passen én gezonder te leren koken. Dat alles met een portie creativiteit waardoor koken ook echt leuk wordt en je je gevoel beter leert inzetten tijdens het bereiden van de gerechten.

Heb jij bijvoorbeeld ook regelmatig dat je als je je gerecht proeft bedenkt dat er nog iets mist? Je hebt alleen geen idee wat? Met deze cursus is dat verleden tijd, je weet precies hoe je alles op smaak kan brengen.

Ben je enthousiast geworden? Ik mag een leuke korting geven als je de kookcursus ook wilt volgen. Met de code Mamsatwork20 kan jij de cursus nu met 20% extra korting aanschaffen bij de Kookuniversiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here