Dit is waarom je beter een online speelgoedboek kan gebruiken

Voor kinderen komt de leukste tijd van het jaar er weer aan. Ook al weten ze al dat Sinterklaas niet bestaat, dan nog weten mijn kinderen altijd een prima verlanglijstje te maken! En zo loopt langzaam de spanning naar 5 december op en starten zij hun verlanglijstje in het grote online speelgoedboek. Ja, want daar waar ik vroeger wachtte tot het grote gele speelgoedboek op de mat viel, zijn mijn kinderen vooral online bezig.

online speelgoedboek

Een online speelgoedboek is ook leuk!

Ze zien bij het kijken van Youtube filmpjes van bekende vloggers uiteraard mega veel speelgoed langskomen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het kanaal van Onnedie, leuk of meuk of meisje Djamilla. Ik denk dat Lotte eerder wist wat de speelgoed van het jaar nominaties waren dan dat ik dat voor jullie had uitgezocht 😉 . Als ik roep dat het wel ongeveer tijd wordt voor het speelgoedboek, om dat door te spitten heeft mijn dochter haar antwoord ook al klaar. En eigenlijk is dat mijn eigen schuld.

Check: Speelgoed van het jaar 2019

Ik heb haar namelijk maanden geleden het online speelgoedboek van Listi laten zien. En dat verschilt niet eens zoveel van het gewone speelgoedboek zoals jij en ik dat kennen. Je kan er zelfs je leukste speelgoed omcirkelen! Behalve dan dat je er online gelijk je verlanglijstje in kan maken krijg je ook direct de goedkoopste aanbieders te zien. Je bent dus niet afhankelijk van één leverancier als je speelgoed hebt uitgekozen, maar dit online speelgoedboek is onpartijdig. En daardoor vind jij precies waar het het goedkoopste is. Kijk, en dat vind mama dan weer leuk!

Waarom een online speelgoedboek en geen speelgoedboek op de mat?

Dat zal ik je vertellen. Ook al heb jij -net als ik- waarschijnlijk die mooie herinneringen aan vroeger. Een gewoon speelgoedboek op de mat vind ik eigenlijk not done. Als je er goed over nadenkt dan is het zelfs te gek voor woorden. Om te beginnen is het zo dat onze kinderen nu eenmaal meer online georiënteerd zijn. Voor hen is een online speelgoedboek dan ook net zo handig als een gewoon. Het maakt ze niets uit, want ze weten eigenlijk niet meer.

Maar belangrijker nog… een gewoon speelgoedboek is ronduit slecht voor het milieu. Ik denk dat de bomen die hiervoor gesloopt moeten worden niet eens allemaal in mijn achtertuin passen. Bizar toch als je er over nadenkt? Doe je op alle mogelijke manieren je best om bewust te leven en dan laat je wel al die papierverspilling toe.

Als je er zo over nadenkt is een online speelgoedboek zo slecht nog niet. Het is misschien even wennen, maar uiteindelijk beter voor het milieu én voor je eigen portemonnee. Uhhhh… die van Sinterklaas natuurlijk 😉 .

Zelf proberen? Of zelf je lijstje maken, kijk dan bij Listi.

Shutterstock foto van kind met tablet door Leszek Glasner

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven