Online vlees bestellen bij Bollensteak, is dat wat?

Het is misschien niet zo’n chique onderwerp, schrijven over vlees. Maar ik wil jullie toch onze ervaringen vertellen met online vlees bestellen bij Bollensteak. Vegetariërs kunnen dit blog wellicht beter overslaan, maar voor de échte vleesliefhebbers die voor kwaliteit gaan is het wellicht leuk om even door te lezen.

Online je vlees bestellen; onze ervaringen

Zoals jullie ongetwijfeld weten eten wij regelmatig zonder vlees. Maar dat wil niet zeggen dat we vlees niet lekker vinden. Integendeel, we houden hier allemaal wel van een stukje lekker vlees. En dan zeg ik natuurlijk niet voor niets ‘lekker vlees’. Want niet al het vlees in de schappen is even lekker vinden wij. Liever geef ik dan ook wat meer uit voor een goed stuk vlees en eten we op andere dagen vegetarisch. Zo kwamen we er ook op om een keer online vlees te bestellen. Het vlees in de schappen van de supermarkt is beter geschikt voor de slowcooker en niet naar mijn zin voor het bbq gerecht dat ik in mijn hoofd had. En de plaatselijke slager was dicht wegens een kleine verbouwing.

Vlees van Bollensteak.nl

Alhoewel ik even over een drempel heen moest, is online vlees bestellen tegenwoordig eigenlijk helemaal niet meer zo vreemd. Het is net als online je kleding shoppen eigenlijk, haha. Er zijn dan ook meer dan voldoende aanbieders, maar onze ervaringen met het vlees online bestellen zijn gebaseerd op onze bestelling bij Bollensteak.

Online ossenhaas bestellen
De ossenhaas (door onszelf in de rub gezet) en op de bbq bereid

Bij online slager Bollensteak.nl hebben ze trouwens naast ossenhaas nog veel meer prachtige stukken vlees om uit te kiezen, maar we wilden dit keer graag een ossenhaas op de bbq bereiden in het weekend. Handig is dan ook dat je aan kan geven hoeveel gewicht je van het uitgekozen stuk vlees wilt bestellen.

Naast bijzondere stukken vlees voor (bijvoorbeeld) op de kamado hebben ze ook ‘gewoon’ vlees. Het is per stuk verkrijgbaar, maar je kan ook in de vorm van een soort vleesbox dit vlees online bestellen. Ik vond dit dan ook een uitgelezen moment om meer vlees te bestellen en uit te proberen. Handig om in de vriezer te hebben. Een ossenhaas is tenslotte altijd wel lekker, maar hoe smaakt het gewone vlees dat je hier online kan bestellen? Dat wilde ik ook wel weten. Daarnaast is het ook handig om wat meer te bestellen en zo de verzendkosten te omzeilen.

online vlees bestellen
Het vlees dat je bij Bollensteak online kan bestellen zit netjes vaccum verpakt en kan je zo in de vriezer gooien als je wilt.

Dagelijks vlees box online bestellen

Ik koos dan ook voor een dagelijks vlees box. Een benaming die precies aangeeft wat voor soort vlees je in de box kan verwachten. Vlees dat je alle dagen kan eten. Je kan op de site precies terug zien wat je kan verwachten van de inhoud van zo’n vleesbox. Het vlees wordt in mooie porties aangeboden (niet té groot, dat vind ik zelf erg prettig) en je hebt gelijk een uitstekende diversiteit te pakken. Dat laatste vind ik ook een voordeel, want ik ben geneigd om anders steeds hetzelfde type vlees te halen. Nu worden we ‘gedwongen’ om ook wat meer afwisseling hierin te creëren en dat is toch wel prettig.

online kip bestellen

De afgelopen week hebben we dan ook al volop gegeten van het vlees dat we online besteld hebben. De ossenhaas natuurlijk, maar ook kip cordon bleu’s bijvoorbeeld, die we normaal gesproken nooit eten. ‘Hmmmmm’ klonk het vanuit alle hoeken van de eettafel 😉 . Dit is dus een stukje vlees dat ik zelf anders niet zo snel zal kopen maar nu mee online kon bestellen in de box. En lekker dat het was! Heerlijk malse kip met kaas die er pas uitloopt op het moment dat je de corden bleu op je bord doorsnijdt.

Pulled chicken zelf maken of online bestellen

Uiteraard kan je zelf ook lekkere pulled chicken maken maar de variant van deze online slager smaakt ook uitstekend. Normaal gesproken zou ik dat lekker gebruiken om bijvoorbeeld een broodje pulled chicken te maken, maar deze keer kwam het samen met de ossenhaas op tafel. Beetje rare combinatie misschien, maar we kregen (onverwachts) extra eters aan tafel. Het kwam dus heel goed uit dat ik net zo’n vleesbox online besteld had en we wat extra vlees in huis hadden naast de ossenhaas die op de bbq ging. Even slikken dat we die heerlijke ossenhaas met 2 personen extra moesten delen, maar vooruit 😉 .

De rest van het vlees ligt nu in de vriezer voor een ander moment.

Onze conclusie over het vlees dat je online kan bestellen bij Bollensteak

Het is misschien even wennen om online vlees te bestellen, maar ik kan je Bollensteak in ieder geval van harte aanbevelen. Het vlees dat we tot nu toe gegeten hebben is allemaal heerlijk mals en prachtig van structuur. Niets geen vet daar waar het niet hoort en mooi schoon en helder van kleur. Daarnaast zitten er geen hormonen en antibiotica in het vlees. Je zou er bijna niet bij stilstaan, maar het is wel een belangrijk element als je het hebt over duurzaamheid en veilig en gezond eten.

De manier waarop het vlees aangeleverd wordt verdient ook een dikke plus. De doos is enorm stevig en wordt aan alle kanten geïsoleerd om de kwaliteit te waarborgen.

Als ik dan toch een kleine verbetering ‘moet’ noemen dan is het enige dat ik mis dat lang niet alle verpakking gestickerd zijn. Zo weet je niet van alles precies wat het is en als je het dan in de vriezer wilt doen is dat een beetje onhandig. Ik heb het dus zelf gelabeld, maar omdat het vlees al bevroren aangeleverd wordt blijven de labels niet goed op de verpakking plakken. Het zou handiger zijn als het al gelabeld binnenkomt.

Wil je ook graag eens online vlees bestellen? Check dan de ruime keuze van online slager Bollensteak.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven