Ontdek de ruimte met ster André Kuipers, een fantastische dvd!

Het universum, dat heeft me altijd mateloos gefascineerd. Tot ik een vriend kreeg die graag Discovery Channel en National Geographic kijkt. Helemaal doodgegooid word je daar met programma’s over het heelal en ontdek de ruimte. Niet zo gek ook, want het schijnt eindeloos te zijn. Dus kan je er ook eindeloos televisieprogramma’s over blijven maken. Maar bij de zoveelste show laat op de avond die écht antwoord zou gaan geven op de vraag of Marsmannetjes bestaan had ik het helemaal gehad. Het is net als met sport, dacht ik toen. Het zelf doen is leuk, er op televisie naar kijken heel wat minder. Dat geldt overigens voor meer dingen in het leven, nu ik er zo over nadenk.

Back on topic, het heelal wilde ik alleen nog ‘live’ ervaren. Op je rug in het gras naar de sterren turen en jezelf heel klein voelen – ontdek de ruimte in a good way. Met de ruimte gevangen in een beeldscherm had ik het helemaal gehad.

ontdek de ruimte dvd andre kuipers

Ontdek de ruimte, samen met André

En toen vroeg Joyce me om de nieuwe DVD van André Kuipers, Ontdek de Ruimte, te reviewen. Ik wist dat ik manlief er mee in de zevende hemel kon brengen, maar zelf zag ik toch stiekem wel een beetje op tegen uren ruimte-televisie. Aan de andere kant, dacht ik, is André er zelf wel echt geweest. Ik betwijfel of dat ook voor de programmamakers van Discovery Channel geldt. En dus besloot ik het nog een kans te geven.

Een inspirerende expert

André Kuipers is natuurlijk met recht een echte expert op het gebied van ruimtevaart te noemen. Hij verbleef meer dan 200 dagen op ruimtestation ISS en weet dus als geen ander hoe het in de ruimte is. Mooi meegenomen is dat hij er ook nog eens heel boeiend over kan vertellen! Met humor. Samen met Bart Meijer, ook bekend van het Klokhuis, presenteert hij de DVD “Ontdek de Ruimte”. Uitgegeven door Zapp en wellicht in eerste instantie bedoeld voor kinderen, maar ook ‘grote mensen’ kunnen er zeker een hele hoop van opsteken. Wist jij bijvoorbeeld dat er meer sterren zijn dan zandkorrels op aarde? Alles wordt, niet eens kinderlijk, begrijpelijk uitgelegd. En da’s wel zo prettig als je in dat hele ruimtevaartverhaal toch al nooit een ster bent geweest, zoals ik.

5 afleveringen van 20 minuten

De DVD bestaat uit 5 afleveringen die iets meer dan 20 minuten duren. Niet te lang, zodat de kids geen concentratieproblemen krijgen, en papa en mama geen excuus hebben om niet mee te kijken 😉 . De afleveringen gaan in op ongeveer ieder onderwerp dat bij het heelal en ruimtevaart hoort. Over telescopen bijvoorbeeld, en het leven van astronauten in de ruimte.

Opeens is die ruimtevaart op een scherm juist heel handig, omdat je er nu tenminste interessante uitleg bij krijgt. Als je de serie eenmaal hebt ‘doorgespit’ ben je heel wat wijzer geworden over het heelal, maar ook over hoe we hier op aarde met ruimtevaart bezig zijn en hoe je bijvoorbeeld astronaut wordt. Natuurlijk komt ook buitenaards leven aan bod. Of aliens bestaan? Ik zou zeggen, kijk de DVD maar. Dat is ook voor ouders helemaal geen straf, en dan heb je bij de volgende late-night discussie over aliens tenminste je feiten paraat!

Voor de kleine astronaut in spé!

Heel leuk aan Ontdek de Ruimte is dat de DVD, naast het beantwoorden van ontelbaar veel vragen, ook weer een hoop nieuwe vragen oproept. Bovendien krijg je overal een levendig beeld van door de fantastische graphics. Het is een hele leuke manier om je kind (en, dat moet gezegd, jezelf) eens goed aan het denken te zetten. Echt een aanrader dus voor iedereen met een kleine astronaut in spé in huis… En voor al die mensen voor wie het misschien te laat is voor omscholing, maar die gewoon meer willen weten over wat er zich tussen maan en sterren bevindt!

Tip: Heb jij zo’n astronaut in huis? Je koopt de dvd eenvoudig online bij onder andere Bol.com. En we hebben nog een hele bijzondere cadeautip voor je: je kan anno tegenwoordig namelijk ook iemand een ster cadeau geven.

 

Dit vind je denk ik ook leuk: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven